Zo kies je de juiste raamdecoratie

raamdecoratie kiezen

Dat raambekleding heel wat kan doen voor een ruimte dat ontdekten we een paar jaar geleden toen we voor de kinderkamers wat uitkozen. Voor de kamers boven hadden we namelijk helemaal geen raamdecoratie, alleen een rolluik die buiten hangt. Echter geeft zoiets wellicht wel verduistering, maar totaal geen sfeer. Beneden in onze woonkamer hebben we op dit moment rolgordijnen hangen van een grote Zweedse meubelzaak. Echter vinden we het niet bepaald mooi. Praktisch, dat wel. Maar raambekleding mag naast praktisch zeker ook mooi zijn. Daarom in deze blog een aantal tips hoe je de juiste raamdecoratie uitkiest. We zullen deze tips zelf ook ten harte nemen binnenkort.

Tip 1 – De ruimte

Het is altijd heel goed om te kijken naar de ruimte waar je de raambekleding ophangt. Want dat bepaalt voor een deel al de keuze die je hebt. Voor de slaapkamers van onze kinderen zouden wij het normaal gesproken belangrijk hebben gevonden om een verduisterend product te kiezen. Echter omdat er rolluiken hangen hoefde dat in dit geval niet. Voor de woonkamer kies je juist sneller voor iets wat opvalt en mooi is. Plus de raamdecoratie moet ervoor zorgen dat mensen niet zo makkelijk binnen kunnen kijken.

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor de badkamer dan zijn er weer andere dingen om rekening mee te houden. Dan zijn houten jaloezieën bijvoorbeeld niet zo handig in verband met het vocht. Dus valt zoiets al af. Kijk dus goed naar de ruimte waarvoor je de raambekleding wilt aanschaffen en laat je daarin dan goed adviseren.

Tip 2 – Het materiaal

Zoals je bij de eerste tip al merkte kan het materiaal van de raambekleding belangrijk zijn bij het maken van de keuze. Echter het materiaal wat betreft het raam waar je de bekleding voor hangt is ook belangrijk. Wat voor een kozijn heb je? Is het een aluminium of kunststof kozijn dan kies je bijvoorbeeld voor een product met klemsteunen of die je op het raam kunt plakken. Dit voorkomt dat je in het kozijn moet boren. Echter is boren in een houten kozijn weer helemaal geen probleem. Ook het type glas kan uitmaken wat voor product je kiest. Want plak producten zijn niet geschikt voor HR++ glas. Laat je ook hierover goed informeren bij het bedrijf waar jij je raambekleding uit wilt kiezen.

Tip 3 – De Maten

Dat de juiste maten van je ramen invloed heeft op de keuze van je raamdecoratie wist je misschien wel. Dat het de keuze flink kan beperken heb je wellicht niet bij stil gestaan. Voor grotere ramen zijn er nu eenmaal minder mogelijkheden. Omdat niet elk materiaal qua raambekleding geschikt is voor grotere afmetingen. Daarnaast is het ook van belang dat je alles precies opmeet zodat het product wat je bestelt ook echt past en er geen gaten of kieren vallen. Het slimste om te doen is om het te laten opmeten door het bedrijf wat de raambekleding maakt. Dit hebben wij ook gedaan bij de raamdecoratie in de kinderkamers. Toen er een fout was gemaakt qua afmetingen lag de verantwoordelijkheid bij het bedrijf zelf. En niet bij ons.

Tip 4 – Jouw smaak

Natuurlijk blijft jouw eigen smaak doorslaggevend. Want naast dat het praktisch moet zijn, moet het ook mooi zijn. Jij kijkt er namelijk naar wanneer je jezelf in die ruimte bevindt. Na het doorlopen van de vorige drie stappen zijn er waarschijnlijk een aantal opties overgegeven. Het is dan ook aan jou om te bepalen wat jij het mooiste vindt staan bij jouw interieur. Heb je het materiaal gekozen dan blijft er nog slechts één keuze over en dat is de kleur. Zorg ervoor dat dit een eenheid vormt met de rest van de ruimte. Je kunt bij deze keuze bijvoorbeeld de hulp inschakelen van een interieur ontwerper. Of je gebruikt gewoon kleurstalen en kiest zelf.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje