We hebben dé naam! En deze namen worden het niet..

shutterstock_345849905

Ja hoor.. eindelijk hebben we hem. Dé naam voor onze ongeboren zoon! Het heeft echt een flinke tijd geduurd, langer dan ik had gehoopt en gedacht. Bij Fay waren we er namelijk vrij snel al uit en nu begon ik hem toch te knijpen. Ook omdat we op een gegeven moment dachten de naam te hebben maar dit hem uiteindelijk toch niet werd!

Maar onze geduld (die ik amper had haha) werd beloond en nu hebben we eindelijk een geweldige jongens naam. Een naam die mooi past bij die van onze peuterdochter en bij ons. Tijdens het zoeken naar dé naam hadden we natuurlijk wel wat eisen. Net zoals bij Fay wilden we geen naam die eindigt op een A. Dit in verband met onze achternaam. Ook mocht de naam ook niet in de top 20 staan. En dat laatste was vrij moeilijk want een hoop namen die wij leuk vinden staan gewoon daarin!

Deze namen worden het niet!

Stiekem heb ik altijd geroepen dat wanneer ik een zoon krijg hij Lars zou heten. Dit heeft een hele mooie reden die ik verder graag privé houdt. Maar juist omdat ik het zo heb lopen roepen wordt het dus sowieso geen Lars. Plus het feit dat hij ook nog eens in de top 20 van 2016 staat was ook wel doorslaggevend.

Daarnaast hadden zowel Bart als ik dezelfde favoriet. Namelijk de naam Finn. En ondanks dat deze naam ook met een F begint net zoals Fay bleef hij toch echt favoriet. Maar ja, toen werden er opeens wel veel jongetjes geboren met deze naam. Zoveel zelfs dat hij in de top 10 terecht kwam. Dus geen Finn.

Verder kwamen ook de namen Daan, Noah, Sem/Sam, Luuk, Mees en Max naar voren. Maar naast het feit dat ze allemaal in de top 20 van jongensnamen staan hebben ze ook allemaal al een eigen associatie. Zo heet onze jongste hond al Max (anders was dit een grote kanshebber overigens), hebben vrienden in december al hun zoontje Daan genoemd, Luuk is ons achterneefje en zijn er kindjes in Fay haar klas die Sem en Mees heten.

Wel is er één naam waarvan we een tijdje hebben gedacht dat dit hem zou worden. Namelijk de naam Benjamin. Eentje die erg verrassend was aangezien hij maar liefst drie lettergrepen heeft. Maar we vonden – en vinden – dit gewoon een enorm leuke naam. Dus na lang nadenken zou dit hem dan toch worden. Maar nadat we eenmaal dat besluit hadden genomen en ik hem dus ook ging “gebruiken” kwam ik al snel op het besluit terug. Ik vond Fay en Benjamin eigenlijk helemaal niet passen samen. En als ik de naam dan opschreef of op potentiële geboortekaartjes zag staan vond ik het ook niks.

Dus nee, ook geen Benjamin. Maar wat dan wel? Nou daar zullen jullie nog even een aantal weken op moeten wachten. Want de nieuwe naam die we hebben gevonden is inmiddels al veelvuldig in gebruik en voelt nog steeds helemaal ‘ons’!

Had jij moeite met het vinden van een leuke naam voor je kind(eren)?

De uitgelichte foto is afkomstig van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

45 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 10 april 2017 om 06:17

  Ik vind alle namen mooi die je opnoemde. Bij ons was vooral de naam voor het tweede kindje moeilijk. Het moest bij elkaar passen vond ik.

  • Nicole op 11 april 2017 om 07:30

   Ja met een tweeling zal dat inderdaad nóg moeilijker zijn!

 2. Patricia op 10 april 2017 om 06:18

  Wij hadden er eigenlijk helemaal geen moeite mee… twee jaar geleden al bedacht toen we nog niet eens bezig waren met zwanger worden. En het bleef goed voelen.

 3. Channa op 10 april 2017 om 06:46

  De naam van onze zoon was wel een dingetje, maar hier kwamen geen lijstjes aan te pas. Ook de top 20 hebben we niet eens bekeken. Het was gewoon ineens, wat vind je van Jamie? En we waren klaar, haha.

 4. Leonie van Mil op 10 april 2017 om 06:59

  Mijn vriend wist al heel lang de naam, maar ik twijfelde nog. Ik vond het zo raar om een naam uit te zoeken. Het is echt voor zijn leven en het was nog niet eigen. Maar mijn vriend zei zijn naam de hele tijd om mij te jennen. Uiteindelijk gaf hij het op en begon andere namen te verzinnen. Dat vond ik vreemd. Maar hij kreeg het idee dat ik die naam niet leuk vond, terwijl ik juist net aan die naam begon te wennen. Dat was het moment dat we definitief de knoop hebben doorgehakt.

 5. Marije op 10 april 2017 om 07:22

  Ah leuk dat jullie dé naam hebben gevonden! Wij waren er al vrij snel uit. Lars stond ook op ons lijstje trouwens. Sterker nog, dat was de nummer 1 naam van mijn man.

  • Nicole op 11 april 2017 om 07:32

   Oh wat een leuk toeval!

 6. Charlotte op 10 april 2017 om 07:27

  Wat fijn dat jullie eruit zijn! Ik ben benieuwd!

 7. Nicole op 10 april 2017 om 07:28

  Benjamin is ook stik leuk! ? al noem ik m’n man echt altijd Ben! Alleen als ik boos ben roep ik zijn hele naam! Vond ik ook belangrijk toen we de naam uitkozen! Dat het niet een naam werd die standaart afgekort ging worden! Bij Veerle was het makkelijk! Die kwamen we tegen en dat werd hm dus gewoon! Maar toen kwam er nog een meisje.. oh wat was dat moeilijk! Ik had een super leuke jongens naam en de enige meisjes naam die ik leuk vond was Veerle… gelukkig kwam daar toch de naam Evy voorbij! 😉 anders had ze nu Mees geheten! ?

 8. Tamara op 10 april 2017 om 07:29

  Oei ben heel benieuwd! Zoë was de eerste naam die ik uitsprak voor een meisje, ik heb lang voorgevoel gehad dat ik zwanger was van een jongen, en gelijk waren we klaar.

 9. Janske op 10 april 2017 om 07:37

  Ik has juist moeite met kiezen bij Coco…Zo moeilijk vond ik dat!

  • Nicole op 11 april 2017 om 07:48

   Ja misschien hadden we het net zo moeilijk gevonden met een meisjesnaam hoor haha.

 10. Corinne op 10 april 2017 om 07:38

  Waarom niet met dezelfde letter? Zoals het er nu uitziet, hebben wij dat wel… en ik vraag me af waarom je dat niet zou doen? Wij doen trouwens wel een 2e en 3e naam ivm vernoemen… Verder leuke korte namen en Benjamin vind ik ook stoer! Ben heeeel benieuwd!

  • Nicole op 10 april 2017 om 07:40

   Zoals ik al schreef.. dat het dezelfde letter is dat maakte uiteindelijk niet uit want hij bleef favoriet. Maar omdat hij in de top 10 staat en er echt veel geboren worden in de omgeving viel hij alsnog af 😉

 11. Monique op 10 april 2017 om 08:06

  Wij vonden het de tweede keer ook zó lastig! Grappig trouwens want veel namen die je noemt hebben hier ook in het favorietenlijstje gestaan maar zijn om verschillende redenen afgevallen. Ik ben super benieuwd welke naam het dan toch is geworden!

 12. Romy op 10 april 2017 om 08:26

  Wat leuk om een paar van jullie naamoverwegingen te lezen. Ik ben zó benieuwd welke naam het uiteindelijk is geworden. Mijn favoriete jongensnamen staan eigenlijk ook bijna allemaal in de top 20. Oeps!

 13. Jenny op 10 april 2017 om 08:36

  Met een baan in het onderwijs zijn er HEEL VEEL namen die associaties oproepen die ik liever niet wil ?

  • Nicole op 11 april 2017 om 07:49

   Ja dat had ik een aantal jaar geleden ook. Maar ben er nu al zo lang uit dat veel namen vervaagd zijn. Plus was invaller dus die namen bleven niet hangen.

 14. Nicole op 10 april 2017 om 08:39

  Wij waren er zo uit beide keren gelukkig. Ik heb wel echt totaal andere smaak dan jij. Al die modenamen van tegenwoordig vind ik vreselijk, Finn, Sep, dat soort namen. Benjamin vind ik superleuk!! Overigens heb ik ook Lars vaak voorgesteld als naam maar mijn man heeft altijd zijn veto uitgesproken daarover haha.

 15. Lisette op 10 april 2017 om 08:45

  Wij vonden het niet geheel moeilijk om namen te kiezen, en waren er best snel uit. De namen die je net beschreef zijn vind ik ook niet verkeerd. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. De namen die je besch

 16. Loes Johanna op 10 april 2017 om 08:48

  Ik ben zo benieuwd!!

 17. esther op 10 april 2017 om 08:59

  Oeh spannend! Ik vond het toentertijd zo leuk om er mee bezig te zijn! Onze kleine man Jip heeft ook Benjamin, zijn tweede naam 😉 We hebben bewust voor korte naam gekozen maar ik vond Benjamin als tweede naam lief, toepasselijk – hij is de benjamin – en mooie vernoeming – naar zijn papa Ben! Maar idd als roepnaam voelt dat ws anders. Heel benieuwd naar het broertje van Fay ? Liefs

 18. Gerdi op 10 april 2017 om 09:24

  Onzettend moeilijk he een mooie passende naam vinden. Omdat we twee keer niet wisten welk geslacht ons kindje zou krijgen moesten we 2x 2 namen bedenken… Bij de tweede zijn we een dag voor de bevalling (of eigenlijks een paar uur..) nog geswitcht van naam!

 19. Marieke op 10 april 2017 om 09:34

  Je noemde al hele leuke namen op! Dus ben benieuwd wat het uiteindelijk is geworden.
  Wij wilde sowieso een Italiaanse naam en vonden al snel Luca voor een jongen en Giulia voor een meisje. Toen ik voor de tweede keer zwanger was vond ik het lastiger om een goede naam te vinden voor een jongen. Een tijd lang hadden we Xavi in gedachten. Hoewel dit geen Italiaanse naam was. Gelukkig wisten we al met 16 weken dat het een meisje zou worden. Dus toen werd het makkelijk. Het zou Giulia worden. Toen ik zag dat Elisa ook gebruikt wordt in Italië, heb ik die naam erbij geplakt en werd het Giulia Elisa.

 20. Essma op 10 april 2017 om 09:43

  Wat toevallig! Wij wilden onze zoon ook benjamin noemen! ? Uiteindelijk ook wat anders geworden!

 21. Priscilla op 10 april 2017 om 10:18

  Fijn dat jullie er uit zijn! Wij vonden het best moeilijk. Bij mijn zoon hadden we wel meisjesnamen en bij mijn dochter juist jongensnamen haha maar uiteindelijk konden we het bij beiden na veel gesteggel maar over één naam eens worden. Vandaar dat ze beide maar één voornaam hebben, terwijl ik vroeger altijd had bedacht dat mijn kinderen meerdere namen zouden krijgen.

  • Nicole op 11 april 2017 om 07:51

   Hier was er nooit twijfel over meerdere namen. Of ja, dit keer dan want bij Fay hebben we er nog over gedacht. Maar zag het nut niet echt van meerdere namen haha. (Zelf heb ik er vier 😛 maar dat zijn doopnamen, onze dochter wordt niet gedoopt)

 22. Merel op 10 april 2017 om 11:22

  Spannend, ben heel benieuwd wat de naam is! Nog ff geduld hebben ?
  Ik vind de namen die je noemt trouwens erg leuk allemaal. Benjamin ook, maar goed het moet idd echt goed voelen.

 23. Sheila op 10 april 2017 om 11:45

  Jaaah,,, jullie zijn er uit. Ik ben erg benieuwd. Leuk om deze post te lezen. Ik plaatste al een tijdje terug een blog over het feit dat we eruit waren. En ook ons lijstje waar de naam aan moest voldoen. Leuk om dat ook bij jou terug te zien. Inderdaad, het moet ook bij de naam van je eerste passen. Daar hebben wij ook op gelet.

 24. Rachel op 10 april 2017 om 12:14

  De eerste keer vond ik het heel lastig. We (ik) had een rijtje van 3 en uiteindelijk, na lang wennen, waren we fan van 1 naam.
  Bij nummer 2 waren we tegelijk internet aan het afspeuren voor een goede naam. Ik zag een naam die ik leuk vond, maar zei niets omdat ik dacht dat mn man het niet leuk vond. 5 minuten later vroeg hij wat ik van die naam vond. Die werd het dus. En ondanks dat we er zo makkelijk op waren gekomen vond ik het nog lastig. Het is nogal een definitieve beslissing. Nu zijn we het allemaal gewend en ben ik er heel blij mee

  • Nicole op 11 april 2017 om 07:53

   Wauw wat een bijzonder iets is dat. Afzonderlijk van elkaar dezelfde naam tegenkomen!

 25. Ilse van Kreanimo op 10 april 2017 om 14:13

  Spannend!

  Met jongensnamen ging het altijd vlot. Meisjesnamen… dat was andere koek.
  Bij de derde heeft het best lang geduurd voor we er een hadden!

 26. marleen op 10 april 2017 om 15:34

  Ik vind Benjamin echt superleuk!
  Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden 😉

  • Nicole op 11 april 2017 om 07:54

   Ja ik dus ook. Maar na gebruik voelde het toch niet als een Benjamin dit mannetje in de buik hihi.

 27. Channah op 10 april 2017 om 17:35

  Bij ons duurde het kiezen van de naam deze keer ook veel langer, waarschijnlijk omdat we weer voor hetzelfde geslacht een naam moesten kiezen haha! Ik ben heel erg benieuwd naar jullie naam, maar daar moeten we nog even op wachten.. Ik vind Benjamin ook echt een leuke naam, maar mijn eigen zoon zou ik niet zo noemen, ik ben meer van de korte namen!

 28. Jodi - liefthuis op 10 april 2017 om 19:05

  Ooooeeee namen zijn zooooo lastig. Het is maar goed dat niet iedereen dezelfde smaak heedt al wil je toch graag dat anderen je naam mooi vinden.
  Ik hou ook van stoere korte namen. Mees vond ik fantastisch maar mijn lief niet en Lars vind ik ook erg stoer.
  Wij moeten onze hersenen ook weer laten kraken, waaaaaa moeilijk

  • Nicole op 11 april 2017 om 07:55

   Ja dat is ook een van de redenen waarom ik de naam geheim houd tot aan de geboorte. Anders krijg je zoveel meningen en smaken te horen en ik kan dan nogal beïnvloedbaar zijn haha. Vooral als t echt naasten zijn die het bijvoorbeeld niet mooi vinden.

   Jullie ook succes trouwens haha!

 29. Laura op 10 april 2017 om 19:09

  Ik wist altijd al dat als ik een dochter zou krijgen ik haar Isa-Lynn wilde noemen. My dream came true! <3 Ben benieuwd naar de naam!

 30. Saskia op 11 april 2017 om 09:40

  Leuk om te lezen dat jullie de definitive naam hebben gevonden. Ik ben erg benieuwd!

 31. Jenn op 11 april 2017 om 11:14

  Spannend, ik ben heel benieuwd!

 32. Roelina op 12 april 2017 om 17:48

  Oeh spannend ik ben benieuwd. Onze zoon heet ook Finn, toen nog niet wetende dat deze in de top 10 zou belanden. Want ik hou daar helemaal niet van. Nadat onze zoon geboren werden 2 weken later nog 2 jongetjes geboren in de buurt die Finn genoemd werden.

 33. iooon op 13 april 2017 om 14:22

  Namen. Verschrikkelijk. We hebben er bij Eon ook heel lang over gedaan voordat we gekozen hadden. Gelukkig uiteindelijk wel heel blij met onze keuze.

 34. Felicia op 18 april 2017 om 16:14

  wij hebben 3 dochtertjes van 8 6 en 1en bij de eerste hadden we snel de naam hij kwam ermee en ik vond het eerst war kort yara toen nog niet zo veel gegeven had er nooit eerder van gehoord maar al snel vond ik het een mooie vlotte sierlijke naam dat werd hem gelukkig hadden we de naam snel want dan kun je vind ik ook het beste aan de naam wennen
  en dan voelt het ook speciaal om het samen al te weten
  bij de tweede hadden we de naam niet zo snel ik wel maar hij vond het geen leuke naam om te geven aan ons dochtertje want het was de naam van een van zijn zussen en dat voelde vreemd voor hem
  maar ik bleef het een mooie naam vinden en op een gegeven moment vond hij het ook goed gelukkig maar niet van harte
  bij nummer 3 was het een iets langere zoektocht pff zo lastig ik had al de naam in mijn hoofd maar hij vond het maar niks
  toen werd het uiteindelijk gelukkig toch een naam die wij dan wel alle twee mooi vinden jasmijn
  en nu weer met namen bezig maar dan jongensnamen want op 25 augustus verwachten wij een jongetje
  pff wel heel moeilijk want onze smaken liggen met jongensnamen ver uit elkaar
  ik houd van itiliaanse jongensnamen en hij vind die juist weer te overdreven klinken
  wij gingen er eigenlijk al helemaal vanuit dat dit nummer 4 weer een meisje werd we hadden onze hoop op een jongen al min of meer opgegeven. durfde het ook niet meer te geloven of eraan te denken dat het een jongetje zou kunnen zijn
  maar gelukkig zo ontzettend blij intens gelukkig toen bleek tijdens de 20 weken echo dat het een jongetje is
  maar we hadden al de meisjesnaam al heel vroeg het zou amber worden waren we het meteen over eens zo fijn
  maar nu het dus een jongen blijkt te zijn kunnen we hem geen amber noemen hahaha
  en ja nu word het een stuk moeilijker. maar goed we hebben nog even .

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje