De jaarlijkse terugblik op onze bruiloft

Deze maand ben ik alweer negen jaar getrouwd met mijn man. En zoals elk jaar kijk ik weer met veel plezier en liefde terug op onze bruiloft en alle voorbereidingen die we deden. Alhoewel we inmiddels dus negen jaar later zijn, zijn er maar weinig dingen die ik anders zou doen nu.

De zoektocht naar dé jurk

Het is alweer zo’n 10 jaar geleden dat ik “yes to the dress” zei. Ik vond het heel spannend van te voren omdat ik wat overgewicht had en bezig was met afvallen. Ik was bang dat omdat ik geen maatje 36 had, ik geen mooie jurk kon vinden. Daarom had ik mezelf erop voorbereid dat ik bij verschillende winkels langs zou moeten en het een lange zoektocht zou worden. Dit liep echter helemaal anders want achteraf gezien werd het gewoon de eerste Ladybird trouwjurk die ik aan trok. In totaal heb ik overigens zes trouwjurken gepast waarvan er drie mijn eigen keuze waren en drie de keuze van de verkoopster en moeders die mee waren.

Het grappige was dat ik de trouwjurk die ik als eerste aanhad helemaal niks voor mij vond. Ik had me namelijk van te voren helemaal voorbereid op jurken die ik mooi vond en deze hoorde daar niet bij. Toch trok ik hem aan omdat ik altijd open sta voor andere meningen en ideeën. En uiteindelijk werd dit hem dus ook. 

Andere voorbereidingen

Van de jurk heb ik nog steeds geen spijt. Ik vind hem nog steeds echt enorm mooi en zou hem zo weer kiezen. Net als dat ik ook weer opnieuw zou kiezen voor de locatie (alhoewel het me nog steeds tof lijkt om op Aruba te trouwen), ons trouwvervoer (de spelersbus van PSV), de muziek, het eten (lekkere Spaanse tapas) en de trouwtaart (oftewel, die hadden we niet.. wij hadden een speciaal borreltje ‘appeltaartje’). Oh ja en natuurlijk zou ik ook zeker weer voor dezelfde man kiezen haha!

Waar ik niet opnieuw voor zou kiezen is de uitnodiging. Op dat moment paste het echt wel bij ons, maar er zijn tegenwoordig zoveel gave dingen om voor te kiezen. Dat ik als ik opnieuw zou trouwen ik wel andere uitnodigingen zou laten maken. Verder hadden we op de feestavond een video-hokje waar mensen een boodschap konden inspreken. Deze is helaas maar heel weinig gebruikt. Eigenlijk had ik een fotohokje willen hebben maar in verband met het budget hier niet voor gekozen. Ik zou nu toch echt budget vrij maken voor zo’n hokje. Ik heb bij de bruiloft van mn broertje gezien hoe gaaf dat is.

Terugblik door middel van foto’s en video

Waar ik ook nog steeds geen spijt van heb is onze fotograaf. Hij was eigenlijk fotograaf en videograaf in één. Zijn foto’s passen nog steeds heel erg bij ons en zijn echt prachtig. En de video’s die hij heeft gemaakt blijven ook een geweldig iets om naar terug te kijken. Met daarbij het beeldmateriaal wat de beste vriendin van mijn schoonmoeder heeft gemaakt maakt dat het hele plaatje compleet. Ja ik kijk nog steeds met veel plezier terug op onze bruiloft en dat gaan we dus ook gewoon lekker samen vieren op 24 mei.