De ‘is het al bijna kerst?’ Tag!

Gisteren vroeg Tamara in onze groepsapp wie er allemaal getagd wilde worden voor haar nieuwe ‘is het al bijna kerst’ tag. Aangezien ik echt gek ben op de feestdagen riep ik natuurlijk meteen ja! Helaas kon ze dat niet horen, ze woont namelijk helemaal aan de andere kant van de wereld (lees: Groningen), dus heb ik ook nog even die JA getypt. Oh ja, je merkt het vast wel: ik ben in een melige bui nu ik dit typ. Je bent alvast gewaarschuwd!
Diezelfde middag kwam de tag online en hij was zo geweldig dat ik hem direct voor vandaag inplande. Dus wil je weten hoe lang het nog tot kerst is of ben je benieuwd naar mijn ideale boom? Lees dan snel verder..
IMG_1501

It’s the most wonderfull time of the year!

Hoelang nog tot het kerst is?
Nog 68 dagen! Dus over 10 vrijdagen is het alweer eerste kerstdag, allememachies dat is echt snel!!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?
Nou om heel eerlijk te zijn kijk ik eerst uit naar Sinterklaas. Ik vind het super leuk om samen met onze kleine meid dit te gaan vieren. Ze is nu al weg van Klaas en Piet dus dat gaat helemaal goed komen. Ook heb ik een videoboodschap gemaakt voor haar, super benieuwd hoe ze daar op reageert.

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Ik hoop dat ik de boom op 6 december kan opzetten. Het valt in het weekend dus in principe moet dat gaan lukken. Al speelt mijn man wel voetbal op zondag en hij zal me er wel mee moeten helpen… Maar ik ga dus voor 6 december, na Sinterklaas.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
Het liefste heb ik een echte boom, dat ruikt ook helemaal naar kerst. Echter hebben we dat vorig jaar gehad en met de zwiepstaarten van de honden lag echt het hele huis vol met naalden. Dus wij zijn van plan om toch maar een nep boom te gaan kopen. Helaas… Daarnaast weet ik niet zo goed welke kleuren, vorig jaar hadden we een beetje bronsachtig met wit geloof ik. Denk dat het dit jaar weer die kleuren gaan worden. Maar misschien zie ik wel wat anders moois! 

Wat is je favoriete kerstliedje?

Eigenlijk heb ik niet echt een favo nummer.. Maar ik vind bovenstaand liedje wel erg gaaf!

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?
Wanneer het niet gaat om het gezellig samen zijn, maar om verplichtingen, cadeaus en vooral veel eten. Ik eet nog liever boterhammen met kerst en dat ik wel veel gezelligheid heb, dan dat ik een heerlijke 5-gangen maaltijd voorgeschoteld krijg terwijl iedereen chagrijnig zit te wezen omdat ze eigenlijk heel ergens anders willen zijn.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?
Wij gaan altijd gourmetten eigenlijk en ik vind dat super gezellig. Meestal doen we dan bijv cadeaus tussendoor (ja ik weet het, ik zei net dat het niet gaat om cadeaus maar het is wel altijd gezellig) en hebben we meerdere ‘gourmetrondes’. Maar ik heb ook ooit eens zelf een aantal gangen menu aan mijn gasten voorgeschoteld en dat vond ik ook echt super om te doen. Ik heb niet een specifiek gerecht waar ik naar uitkijk.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?
Oh ik heb eigenlijk niet echt een specifiek outfit. Het liefst draag ik wel een (corrigerend) jurkje. Maar ik hou sowieso van jurkjes! Ja wie had dat gedacht zoveel jaar geleden, hihi..

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?
Over 25 jaar hoop ik een huisje te hebben in Spanje, om te overwinteren. En dat dan mijn kinderen samen met hun kinderen lekker overkomen vliegen daarheen en we heerlijk samen in de buitenlucht kunnen BBQen ofzo, haha.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?
Wij hebben nog niet echt een traditie, maar ik hoop wel dat we deze kunnen bedenken en gaan invoeren. Wat mij het kerstgevoel geeft is samen zijn met onze families. En op tweede kerstdag naar oma, dat is onderhand wel een traditie geworden. Maar dat komt omdat mijn opa op 2e kerstdag is overleden. Op die dag MOET ik dus gewoon daarheen, van mezelf dan he. Fay kerstkaart 1

Ik tag normaal nooit, maar vind hem zo leuk dat ik graag Marij, Janske, Barbara en Laura tag!

Heb jij een kersttraditie?

9 reacties op “De ‘is het al bijna kerst?’ Tag!

Reageren is niet mogelijk.