De ideale bewaardozen voor al je etenswaren

In een wereld waar we steeds meer een gezond bewustzijn hebben, is het belangrijk om te weten welke bewaardozen je kunt gebruiken voor al je etenswaren. Op die manier hoef je nooit meer iets weg te gooien en heb je een beter overzicht van wat je in huis hebt. Gelukkig zijn er een aantal verschillende soorten bewaardozen die je kunt gebruiken, afhankelijk van wat je precies wilt bewaren. In dit artikel lees je alles over de ideale bewaardozen voor al je etenswaren!

Verschillende soorten bewaardozen

Als je etenswaren wilt bewaren, heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld gebruiken:

  • Bakjes van glas met deksel;
  • Doosjes van karton;
  • Plastic bewaardozen met deksel;
  • Stalen bewaardozen met deksel.

Elk type bewaardoos heeft zijn eigen voordelen en zijn ook weer geschikt voor andere etenswaren. Bakjes van glas zijn bijvoorbeeld goed om te gebruiken in de koelkast of vriezer, omdat ze geen condens opbouwen en makkelijk te reinigen zijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Doosjes van karton en plastic bewaardozen zijn perfect voor droge etenswaren, zoals pasta of rijst, omdat ze ademen en voorkomen dat etenswaren uitdrogen. Plastic bewaardozen zijn ook ideaal voor vloeibare producten, zoals sauzen of soep, omdat ze waterdicht zijn en makkelijk te stapelen. Stalen bewaardozen zijn perfect om gekookte maaltijden in te bewaren, omdat ze luchtdicht sluiten en geen geur of smaak doorlaten.

Plastic of glas

De meest voorkomende bewaardozen zijn gemaakt van plastic of glas. Plastic bewaardozen zijn meestal goedkoper dan glazen bewaardozen, maar ze zijn vaak minder duurzaam. Glas is duurder, maar vaak wel mooier om te zien en gaat langer mee. Als je kiest voor plastic bewaardozen, let dan altijd goed op de labels om te zien of ze BPA-vrij zijn. Mepal producten zijn allemaal BPA vrij. BPA is een chemische stof die sommige mensen willen vermijden omdat er aanwijzingen zijn dat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Voordelen en nadelen van bewaardozen

Bewaardozen zijn ideaal voor het bewaren van etenswaren. Ze zijn makkelijk te gebruiken, duurzaam en houden je etenswaren langer vers. Er zijn echter ook nadelen aan het gebruik van bewaardozen. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van bewaardozen, zodat je kunt bepalen of ze geschikt zijn voor jouw situatie.

Voordelen:

  • Bewaardozen zijn makkelijk te gebruiken; je hoeft alleen het deksel erop te doen en je etenswaren blijven veilig en vers.
  • Bewaardozen zijn duurzaam; ze kunnen meerdere keren worden gebruikt en hoeven niet meteen weggegooid te worden als je etenswaren opraken.
  • Bewaardozen helpen je etenswaren langer vers te houden; ze sluiten hermetisch af en voorkomen dat microben in contact komen met je eten.

Nadelen:

  • Bewaardozen zijn vaak duurder dan gewone plastic zakjes of bakjes.
  • Sommige bewaardozen zijn niet magnetisch, waardoor ze moeilijk te bewaren zijn in een koelkast of vriezer.
  • Bewaardozen nemen meer ruimte in beslag dan gewone plastic zakjes of bakjes.