Augustus: de hei in bloei

IMG_7723

Wat kijk ik altijd uit naar de maand augustus. Niet alleen omdat het dan zomer is of omdat mijn lieve moeder dan jarig is. Maar ook omdat de hei dan in bloei staat. En dat is echt één van de mooiste verschijningen in de natuur vind ik zelf. Helaas hadden wij zo’n mooie hei niet in de buurt toen ik nog in de grote stad woonde, maar nu ik in de hei woon uiteraard wel! Daarom besloot ik afgelopen zaterdag eropuit te gaan samen met mijn man en dochter om de hei eens de bewonderen en… uiteraard om ook foto’s te maken!

IMG_7633Ik trok haar dit jurkje aan omdat het juist enorm mooi is qua combinatie met het groen en het paars. Fay voelde zich zichtbaar mooi, ze was continue naar haar jurkje aan het kijken en aan het zwieren. We zette haar ook telkens op het gras neer omdat het pad uit steentjes bestond, maar ze wilde zelf telkens op het pad lopen, met blote voetjes. Gek kind! IMG_7671 IMG_7674 IMG_7676Je ziet op bovenstaande foto’s al een glimp van de mooie hei in bloei. Het maakt de foto’s net wat mooier en interessanter. Ik zou hier wel uren kunnen fotograferen. In werkelijkheid heb ik er eigenlijk maar een half uurtje met mijn camera rond gelopen. Ik heb haar gewoon lekker laten doen wat zij wilde en heb daar kiekjes van genomen. Dat is ook de kant waar ik op wil met mijn eigen fotografie bedrijf: puur & eerlijk. Zoals de persoon die ik fotografeer is.

IMG_7651 IMG_7653Ons meisje vindt alles interessant en keek dan ook haar ogen uit. Er waren libellen, kleine kikkertjes, bloempjes en uiteraard.. water! Dat vond ze ook behoorlijk interessant dus daar hebben we haar expres weggehouden. Onze waterrat zou er namelijk zo induiken haha.

IMG_7696-2 IMG_7666Echt heerlijk om te zien hoe ze aan het genieten was. Ik wilde ook graag dat ze ging zitten maar wilde haar niet dwingen. Totdat ik zelf ging zitten en toen dacht ze ‘dat wil ik ook’. Papa zong een liedje en ja hoor daar gingen de handjes omhoog! De zwart/wit foto vind ik zelf erg mooi, ook al ligt de focus niet op de ogen (zoals het hoort) ik vind hem erg mooi en puur.

IMG_7656Als je mijn fotografie pagina volg op Facebook of mijn persoonlijke pagina dan heb je deze laatste foto al voorbij zien komen. De horizon is niet recht, maar dat heb ik expres gedaan. Ik hou ervan als een foto niet helemaal perfect is. Al vind ik deze foto toch bijna perfect wel! Maar ja, wat wil je ook anders met zo’n mooi modelletje!

Maken jullie wel eens foto’s op de hei in bloei?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. Marion op 11 augustus 2015 om 06:30

  Wauw, wat een prachtige foto’s! De hei is inderdaad mooi, maar je kleine meid straalt zeg! Die eerste foto! Geweldig!

 2. Priscilla op 11 augustus 2015 om 07:37

  Wat een mooie foto’s! Wat een Fay toch schattig!

 3. Thea van Galen op 11 augustus 2015 om 07:44

  wauw zitten hele mooie plaatjes tussen!

 4. Lifesabout op 11 augustus 2015 om 09:11

  Geweldig zeg! Zoveel mooie kleuren op de hei! Hier wonen we ook op fietsafstand van de hei en het is prachtig daar. En dat jurkje van Fay, zo leuk.

 5. Janske op 11 augustus 2015 om 09:23

  Mooie he…de prachtige natuur in Nederland. Ik kan daar ook zo ontzettend van genieten 🙂 Hele mooie foto’s van je mooie meisje!

 6. Kim op 11 augustus 2015 om 12:44

  Lieve foto’s! En wat heb je toch een prachtig meisje (met een prachtig jurkje!).

 7. Vlijtig Liesje op 11 augustus 2015 om 13:54

  Wat een prachtige natuurbeelden. En je dochter maakt het plaatje natuurlijk nog mooier. Wat een leuke jurk heeft ze aan.

 8. Anita op 11 augustus 2015 om 14:11

  Wat een prachtige fotosessie! De jurk steekt idd mooi af 🙂

 9. Roxanne | Peachlife op 11 augustus 2015 om 15:21

  Wat een mooie foto’s zeg! Hier wordt ik echt blij van 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 11 augustus 2015 om 15:26

   Aahh thanks, vind ik lief dat je dat zegt!

 10. Josan op 11 augustus 2015 om 17:07

  Wow wat een ontzettend mooie foto’s, Misschien stomme vraag, maar staat de heide overal in bloei?!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 11 augustus 2015 om 21:23

   Er zijn geen stomme vragen he Josan. Volgens mij wel hoor, dus gewoon eens opzoeken met die bloedjes van je!

 11. Cassandra op 11 augustus 2015 om 19:47

  Wat een mooie foto’s zijn het geworden zeg! Die kleur van haar jurkje komt idd goed tot zijn recht zo in de weide, prachtig

 12. Dalinka op 11 augustus 2015 om 20:31

  Mooie foto’s! Dat jurkje staat echt te lief bij haar en het kleurt inderdaad heel goed bij het paars.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 11 augustus 2015 om 21:22

   Ja schattig he, kocht hem op de markt!

 13. Lilian op 11 augustus 2015 om 21:46

  Mooie foto’s!! Ik maak ook elk jaar foto’s met Anna op de hei, moet ik snel even weer doen, want het is hier ook al zo mooi paars 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 11 augustus 2015 om 21:51

   Leuk idee omdat elk jaar te doen! Dank je voor de tip..

 14. Martine op 11 augustus 2015 om 21:56

  Prachtige foto’s!

 15. Michelle op 12 augustus 2015 om 10:04

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! Wat een lieverd is Fay toch! Helaas is de dichts bijzijnde heide 1.5 rijden voor ons, binnenkort wil ik er zeker heen want nu is het op zijn mooist..

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje