Augustus: de hei in bloei

Wat kijk ik altijd uit naar de maand augustus. Niet alleen omdat het dan zomer is of omdat mijn lieve moeder dan jarig is. Maar ook omdat de hei dan in bloei staat. En dat is echt één van de mooiste verschijningen in de natuur vind ik zelf. Helaas hadden wij zo’n mooie hei niet in de buurt toen ik nog in de grote stad woonde, maar nu ik in de hei woon uiteraard wel! Daarom besloot ik afgelopen zaterdag eropuit te gaan samen met mijn man en dochter om de hei eens de bewonderen en… uiteraard om ook foto’s te maken!

IMG_7633Ik trok haar dit jurkje aan omdat het juist enorm mooi is qua combinatie met het groen en het paars. Fay voelde zich zichtbaar mooi, ze was continue naar haar jurkje aan het kijken en aan het zwieren. We zette haar ook telkens op het gras neer omdat het pad uit steentjes bestond, maar ze wilde zelf telkens op het pad lopen, met blote voetjes. Gek kind! IMG_7671 IMG_7674 IMG_7676Je ziet op bovenstaande foto’s al een glimp van de mooie hei in bloei. Het maakt de foto’s net wat mooier en interessanter. Ik zou hier wel uren kunnen fotograferen. In werkelijkheid heb ik er eigenlijk maar een half uurtje met mijn camera rond gelopen. Ik heb haar gewoon lekker laten doen wat zij wilde en heb daar kiekjes van genomen. Dat is ook de kant waar ik op wil met mijn eigen fotografie bedrijf: puur & eerlijk. Zoals de persoon die ik fotografeer is.

IMG_7651 IMG_7653Ons meisje vindt alles interessant en keek dan ook haar ogen uit. Er waren libellen, kleine kikkertjes, bloempjes en uiteraard.. water! Dat vond ze ook behoorlijk interessant dus daar hebben we haar expres weggehouden. Onze waterrat zou er namelijk zo induiken haha.

IMG_7696-2 IMG_7666Echt heerlijk om te zien hoe ze aan het genieten was. Ik wilde ook graag dat ze ging zitten maar wilde haar niet dwingen. Totdat ik zelf ging zitten en toen dacht ze ‘dat wil ik ook’. Papa zong een liedje en ja hoor daar gingen de handjes omhoog! De zwart/wit foto vind ik zelf erg mooi, ook al ligt de focus niet op de ogen (zoals het hoort) ik vind hem erg mooi en puur.

IMG_7656Als je mijn fotografie pagina volg op Facebook of mijn persoonlijke pagina dan heb je deze laatste foto al voorbij zien komen. De horizon is niet recht, maar dat heb ik expres gedaan. Ik hou ervan als een foto niet helemaal perfect is. Al vind ik deze foto toch bijna perfect wel! Maar ja, wat wil je ook anders met zo’n mooi modelletje!

Maken jullie wel eens foto’s op de hei in bloei?

19 reacties op “Augustus: de hei in bloei

Reageren is niet mogelijk.