De gezondheidsbeurs & Thermae 2000

Afgelopen zaterdag ging ik samen met mijn beste vriendin Brenda, Anita en een vriendin van haar naar de Gezondheidsbeurs in Utrecht. We waren door Bloggersnetwork en Thermae 2000 uitgenodigd om erheen te gaan. Als moeder zijnde is me-time maar schaars dus een dagje beurs is dan een heerlijke optie. Vooral met het idee dat je in de watten gelegd wordt door Thermae 2000.

Met zijn vieren liepen we een ronde over de beurs, aten we een hapje bij een van de vele foodstands (healthy) en probeerden we tarwegras. Ik was hier altijd nieuwsgierig naar maar nu niet meer. Wat is dat vies zeg! Wellicht dat het in combinatie met iets anders nog te pruimen is, maar ik vond het vooral een vreselijke nasmaak hebben. Gelukkig had ik ook nog wat goede ervaringen op de beurs…IMG_1517

Thermae 2000 en Eveline Ubachs

Om kwart voor 2 werden wij verwacht bij de stand van de Thermae 2000 en ik voelde de drukte en stress van de rest van de beurs verdwijnen. Op een of andere manier had ik daar het gevoel van rust en comfort, of dat aan de indeling lag of aan de mensen, ik weet het niet. Maar het was prettig.

Bol AlgemeenBol Algemeen

We kregen, naast een lekkere kop Alka thee, een inspirerende lezing van Eveline Ubachs. Eveline is naast oud topsporter ook moeder, lifestylecoach, voedingsconsulant en een pracht van een vrouw. De manier waarop zij haar lezing deed naar ons kwam echt binnen. Wat ik ook mooi vond aan hoe ze praatte was dat ze feitelijk was maar vaak ook aangaf dat het haar mening is.IMG_2776

Wist je dat…?

* Thermae 2000 oorspronkelijk een kuuroord was voor reuma patiënten?
* Er hedendaags nog steeds dit soort patiënten behandeld worden?
* Thermae zich heeft geprofileerd als wellnessresort maar zich nu ook wil richten op lifestyle?
* Ontspanning een onderdeel is geworden van Thermae en niet het doel op zich?
* Je een gezonde levensstijl kunt creëeren door middel van fysieke en mentale begeleiding om zo in balans te komen en te blijven.
* Je 25 jaar geleden nog 1 kilo suikers binnen kreeg op jaarbasis en dit nu het vijftigvoudige is?
* Ik hier enorm van geschrokken ben?
* Te weinig slaap, minder dan 7 uur per nacht, ervoor zorgt dat je na één week al 700 genen hebt beschadigd?
* Het cortisol hormoon wat vrijkomt bij stress ervoor zorgt dat we vet opslaan?

Zo kan ik nog wel uren ‘wist je datjes’ neerpennen, bijvoorbeeld over de digitale prikkels die je tegenwoordig van baby af aan mee krijgt. Dit kan ernstig leiden tot visuele vermoeidheid. Of over het oppervlakkige ademhalen wat vele mensen doen.IMG_2779

Mede door alle redenen die ik hierboven noemde en nog vele meer richt de Thermae zich dan ook op die vier leefstijlkuren. Ze bestaan uit:

  • een (mini) detox die erop is gericht om het lichaam op een milde manier te ontgiften en weer terug in balans te brengen;
  • een digitale detox die je gedrag ontgift van impulsen die ertoe leiden dat je gefragmenteerd leeft, constant onderbroken door digitale signalen;
  • een afslankweek die werkt zonder dieet maar zich richt op en gezond leefpatroon;
  • en een slaapkuur waarbij er gezorgd wordt voor een nieuw slaapritme.

Dit dagje me-time heeft mijn ogen weer extra geopend. Niet alleen als het gaat om mijn eigen gezondheid maar ook die van mijn man en dochtertje. Aan het einde van de lezing kregen we een goodiebag waarin onder andere ook bonnen zaten voor een dagje Thermae 2000. Samen met mijn man gaan we zeer binnenkort een datum plannen om er dan ook heen te gaan.

Ben jij wel eens bij Thermae 2000 geweest? En lijken de leefstijlkuren je wat?

5 reacties op “De gezondheidsbeurs & Thermae 2000

  • Thermae 2000 is echt heerlijk! Die weetjes… oeps dan zijn er bij mij al veel genen beschadigd, haal die 7 uur slaap per nacht niet op het moment. Een slaapkuur zou ik wel willen, maar denk niet dat dat nu nut heeft als ons mopje niet mee werkt ;-).

  • Ik ben er nooit geweest maar ziet er erg gezellig uit! Leuk verslagje heb je ervan gemaakt.

    PS; Lettertypes staan weer goed hoor 😉 Blijkbaar een foute instelling op mijn computer die erop was geslopen :’)

  • Tof dat je daarheen mocht zeg! Ik ben twee keer bij Thermae 2000 geweest. Vind het een aanrader! Vooral omdat de baden gevuld zijn met water dat daar uit de bron komt. Alvast veel plezier met jullie dagje daar!

Reageren is niet mogelijk.