De eerste schoentjes kopen

Omdat we afgelopen week nieuwe schoentjes voor Fay hebben gekocht, haar allereerste loopschoentjes, kon ik natuurlijk niet achterblijven met een artikel over deze gebeurtenis. Natuurlijk hadden wij wel al wat schoenen voor haar, maar dat waren vooral schoentjes voor de sier. Ze liep toch nog niet en dan gaat het gewoon om de leukigheid. Maar aangezien ze nu eigenlijk heel goed rond stapt werd het tijd om naar een goede schoenenzaak te gaan, met verstand van kinderschoenen, en mooie maar vooral goede schoenen uit te zoeken voor onze dochter.

Waar moet je op letten bij de eerste schoentjes

 • De juiste schoenmaat. Laat de voetjes van je kindje goed opmeten. Bedenk ook dat de voeten van je kindje tussen de 1 en 2 jaar gemiddeld ongeveer om de drie maanden een schoenmaat groeien. Laat ze dus regelmatig nog eens opmeten.
 • Kijk naar de sluiting van de schoen. Kun je de schoenen makkelijk aan krijgen? Niets is zo vervelend om een half uur bezig te zijn met de schoentjes aan doen. Voor jezelf niet prettig maar ook voor je kindje niet.
 • Zorg voor een reservepaar. Niets is zo vervelend als kletsnatte modderschoenen op het moment dat je naar een feestje moet.
 • Heeft je kindje snel last van warme voetjes, zorg dan voor schoeisel dat ademt. Leer en suède zijn hier een goed voorbeeld van.
 • Loopt je kindje al zelfstandig? (Hieronder versta ik ook het vele vallen tussendoor) Dan zijn schoenen met een harde zool het beste. Zorg voor stevige schoentjes waarbij de enkels niet makkelijk omzwikken.

Nog een aantal tips

Kinderschoenen slijten snel, met een beetje schoenpoets zien de leren schoenen er weer netjes uit. Voor suède schoenen bestaan er speciale kleurstiften.

Wanneer je kindje in de regen of sneeuw speelt kun je ze beter regenlaarzen aantrekken. Zijn de gewone schoenen toch nat zet ze dan niet bij de verwarming want zo droogt het leer uit. Je kunt ze beter vullen met wat kranten, deze nemen het vocht dan op.

Wanneer je kindje binnenshuis loopt laat dat dan zoveel mogelijk op blote voeten doen. Dit is goed voor de stand van de voeten, het evenwicht en het gemak. Zodra je kindje echt buiten gaat lopen (op het moment dat het niet zoveel meer valt en echt loopt in plaats van stapt) kun je de schoentjes aantrekken.

De schoentjes van Fay

Voor onze kleine meid kocht mijn moeder, zij was mee tijdens het uitkiezen van de eerste schoentjes, de schoentjes. We hadden in eerste instantie schoenen van hetzelfde merk gezien maar dan voor jongens. Die hadden ze echter niet in haar maar, maar het bleek dat ze ook zulke schoentjes hadden voor meisjes. Lekker stoer maar toch ook met roze.

Fay zelf vond het allemaal wel prima daar in de winkel, ze vond de schoenen allemaal erg interessant. Echter vond ze het kindje wat daar ook voor de eerste schoentjes was nóg leuker en alle andere mensen ook.

schoentjes

9 reacties op “De eerste schoentjes kopen

 • Wat een goed informatief artikel! Kan me best voorstellen dat als je voor de eerste keer schoentjes gaat shoppen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Fijn dat jullie een mooi en goed paar hebben gevonden! En dat rokje.. super schattig!

 • Heel handig! Ik heb ook nog een tip voor als je kindje toch nog veel teruggrijpt op het kruipen: Koop schoentjes met verstevigde neuzen! Tristens eerste schoentjes waren binnen 2 weken sandalen geworden, het tweede paar (met andere neuzen) gaat veel beter. 😉

 • Goede tips! Goede schoenen zijn belangrijk!
  Mijn neefje heeft zulke lastige voeten! Hele hoge wreef en heel breed, dus als hij hier is laat ik hem vaak op zijn Crocs rondlopen. Vind hij zelf ook prettig met aan- en uittrekken.

 • Ahh zo leuk! Sarah kreeg twee maanden terug haar eerste echte paar. Inderdaad goede tips die je geeft. Jammer dat ze er zo snel weer uitgroeien 😉

 • Zorg ook voor niet te zware schoenen, niets zo vervelend dat ze de voetjes niet goed kan optillen. Ik heb mijn eerste schoentjes nog liggen, erg leuk!

Reageren is niet mogelijk.