De BMR vaccinatie

Dit artikel gaat niet over de strijd tussen wel of niet vaccineren. Ik ben van mening dat iedereen zijn/haar eigen keuze maakt hierin en ik respecteer dat. Mijn wens is dan ook om hieronder geen discussies te starten, want dat is niet de bedoeling van mijn blog. Ik wil namelijk puur mijn ervaring vertellen met deze prik. Of ja, ik kan beter zeggen, Fay haar ervaring.

We hadden de BMR vaccinatie uitgesteld in verband met vakantie. Ik heb namelijk nogal veel gehoord dat kindjes hier toch wel op reageren en er ziek van worden en ik wilde niet dat Fay ziek zou zijn tijdens de vakantie. Nu moet ik ook toegeven dat ik het na de vakantie bleef uitstellen. Ik vond het toch maar niks zo’n prik. Ook om de verschillende verhalen en discussies die ik erover had gelezen. Toch besloten mijn man en ik dat we de vaccinatie toch wilden laten geven, ook omdat we hem zelf ook gehad hebben en er nooit echt ziek van zijn geweest.

Dus afgelopen maandag was het zover, ik ging naar het consultatiebureau samen met Fay voor haar 2 prikjes. Daar moesten we even wachten omdat er andere kindjes waren voor het weeg uurtje. Fay vond het allemaal prima en liep lekker rond. Toen het eenmaal zover was gedroeg ze zich als een echte bink. Ze was heel nieuwsgierig naar de prikjes en bleef ze maar aanwijzen ‘die, die, die’. Ook toen de eerste prik in haar bovenbeen ging gaf ze geen kik en bleef ze naar het andere prikje wijzen. Bij het tweede prikje gaf ze wel even een gil, maar dat was dan ook alles. Ze was snel afgeleid omdat we weer naar buiten liepen en ze andere kindjes zag.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nu is het afwachten of ze er ziek van gaat worden en in welke mate. Dat vind ik nog het spannendste!!

Is jouw kindje ingeënt?

11 reacties op “De BMR vaccinatie

 • Evie is ingeënt en werd van de laatste prikken behoorlijk ziek. Ze heeft met name de week erna flinke koorts gehad.

 • Bij Eline hadden we deze prikjes vervroegd ook vanwege vakantie. Ze is wel een paar dagen een beetje zeurderig geweest (een week later), maar dat was het. Hoop dat het bij Fay ook mee gaat vallen. X

 • Jackson heeft ze ook gehad en was de week erna ietwat hangerig en zijn eetlust was verminderd maar dat was het ook wel. Dus niet ziek in de zin van koorts wat ze ons vertelden !!

 • Wat goed dat ze er zo op reageerde! Nomi heeft nu 3 prikjes gehad en daar heeft ze niet zo heel veel last van gehad, maar ik heb inderdaad ook gehoord dat ze van de BMR vaak meer last hebben. Hopelijk valt het bij Fay mee!

 • Mijn zoon heeft alle prikjes gehad. Gelukkig nergens last van gehad, ook niet van de BMR. Hij sliep wel wat moeilijker, maar verder gelukkig verder alles ok

 • Alle drie mijn kids zijn ingeënt volgens het normale boekje. De Mexicaanse griep hebben we bewust niet gedaan en daar heb ik ook nooit spijt van gehad.

  Mijn oudste is 9 en heeft laatst zijn laatste prik gehad. Alle drie zijn ze er gelukkig nooit ziek van geweest.

 • Mijn kindje is niet gevaccineerd. Na veel lezen, praten en info verzamelen hebben we gekozen voor homeopathische profylaxe (immuniseren). Biedt het 100% bescherming? Nee, maar dat doen vaccinaties ook niet en wij voelen ons hier prettiger bij. Helemaal niks doen was voor mij ook geen optie.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Nou super toch, als dat de keuze is waar jullie achter staan dan is het goed!

 • Nee, ik kies er voor om mijn kind vaccinvrij op te laten groeien.
  Na alles wat ik heb gelezen over wel of niet vaccineren voel ik mij er het allerbeste bij mijn kind niet te laten vaccineren.

Reageren is niet mogelijk.