De blije doos: dit zit in deze zwangerschapsbox

de blije doos zwangerschapsbox

Wanneer je zwanger bent kunt je bij allerlei winkels/bedrijven een doos afhalen waarin allerlei spulletjes en kortingsbonnen zitten. Een zogenoemde zwangerschapsbox. Zo heb ik in het begin van de zwangerschap toen nog niemand het wist stiekem bij de Babydump een doos gehaald en nu kreeg ik onlangs van de Prénatal een afhaal bericht voor “de blije doos”.

De blije doos ontvang je ongeveer in je 5e maand van de zwangerschap en is een samenwerking tussen verschillende bedrijven. Om de blije doos te ontvangen kun je je onder andere inschrijven via de website van Prénatal of wij.nl.

Lees ook: Hallo mama babydoos van Jumbo (gratis)

De inhoud van De Blije Doos – zwangerschapsbox

Het merendeel van de doos bestaat uiteraard uit reclame en lokkertjes. Het is niet voor niets ‘gratis’. Maar naast al die foldertjes die bij mij 9 van 10 keer toch in de oud papier bak gaan zitten er ook handige andere producten in. Hieronder een overzicht ervan met bij elk product een korte uitleg.

Let op: dit was in 2013 de inhoud. Het zal niet meer helemaal hetzelfde zijn. Echter zal het er wel op lijken.

Luiers in de zwangerschapsbox

inhoud blije doos

Van Pampers zit er een pak van 25 newborn luiers in. Erg handig voor de eerste paar dagen om al in huis te hebben. Die hoef ik dus zelf niet meer te kopen. Ben wel erg benieuwd naar Pampers. Is het normaliter zijn geld waard? We zullen het zien.. Uit betrouwbare bronnen weet ik dat er in ieder geval altijd luiers in deze blije doos zitten.

Flesje voor flesvoeding of borstvoeding

inhoud zwangerschapsbox

Dan een drinkflesje van Avent/Philips. Het toeval wil dat mijn moeder laatst nog tegen me zei dat dit merk erg goed is en ik eigenlijk sowieso daar een flesje van in huis moest hebben. Nou tadaaa daar is hij dan mams. Handig he! Het ligt overigens heel erg aan de voorkeur van je baby uit welke fles hij of zij drinkt. Het blijft uittesten en doorzetten.

Sudocreme: onmisbaar

inhoud blije doos

Sudocreme. Een heilig middel niet alleen voor baby’s maar ook voor jezelf. Geloof dat mijn moeder dit heel mijn leven al gebruikt voor droge huid. Dus ook hier ben ik erg blij mee! Mijn tip: koop een grote pot!

Speentjes / fiepjes

inhoud zwangerschapsbox de blije doos

Er zit ook altijd wel een speentje in de blije doos. Niet elke baby doet daar iets mee, maar het is altijd handig om te hebben. En ook hierbij geldt: voorkeur is niet te voorspellen. Tsjah, who doesn’t love mama?! Heb nu geloof ik al een stuk of 4 fiepjes, allemaal gekregen, maar deze is toch wel 1 van de leukste hihi.. En Bibi is uiteraard een zeer bekend merk ook, hoor daar goede dingen over. Ben benieuwd wat onze kleine meid ervan vindt!

Sokjes in de blije doos

inhoud de blije doos

De sokjes mogen uiteraard niet ontbreken. Die zaten ook in het pakket van de Babydump. Lekker simpel, maar altijd handig om te hebben. Van de Prénatal zelf.

Alcoholvrij bier

Dan ook iets voor de zwangere mama zelf. Ik ben er blij mee, want ik vind dit dus eigenlijk best lekker! Dus als je mij een avondje aan het bier ziet, schrik niet. Het is alcohol vrij.

Een wastablet van Ariel

Dan het laatste product, ik moest even heel goed kijken wat het was. Een vaatwastablet of voor de was? Maar het is toch dat laatste. Van Ariel. Prima, gebruiken sowieso zelf altijd al van die vloeibare tabletten voor in de was. Dus nu eentje extra!

Heel veel folders en kortingsbonnen

Dan alle foldertjes, het ligt nog allemaal op elkaar dus het lijkt mee te vallen. Toch is het best veel. Gelukkig zitten er ook handige dingen bij zoals kortingsbonnen van de Prénatal en Pampers. Toch dingen waar je nog iets aan hebt.

Tijdschriften

Dan als laatste de magazines. De Party mag je bij me op komen halen, dit soort dingen lees ik dus echt nooit. Maar de andere twee zijn wel handig, vooral als het even niet zo druk is op het werk. Kan ik tussendoor even lezen…

Blij van De blije doos

Nou dit was hem dan. De blije doos! Ik werd er best blij van moet ik eerlijk zeggen, toch wel wat dingetjes die ik nog niet had of juist wilde kopen nog. Dus erg geslaagd! (en dan neem ik alle mailtjes die ik door het aanvragen hiervan ontvang maar voor lief). Je kunt je eigen blije doos bestellen (als je zwanger bent) via www.deblijedoos.nl! Of klik hieronder op de banner.

3 reacties op “De blije doos: dit zit in deze zwangerschapsbox

  • Leuk hè al die gratis dozen. De inhoud is niet veel veranderd sinds anderhalf jaar geleden. Die speen, sudocreme, wastablet, sokjes en bavaria had ik ook. Die sokjes waren heel fijn trouwens haha. Wij hadden die fles van Tommee Tippie.

  • Al met al toch nog heel wat nuttige producten en handig hoor, zo’n pak pampers. Weet nog dat mijn neefje en nichtjes de luiers van Kruidvat hadden.. Sudocrème is altijd handig om in huis te hebben en volgens mij kun je van flesjes en speentjes niet genoeg in huis hebben 😉

    Een fijne dag!

Reageren is niet mogelijk.