De achtertuin zomer klaar maken!

Nu het zonnetje eindelijk schijnt komen we er pas achter in wat voor ‘slechte’ staat onze achtertuin is. Voorgaande jaren gingen we in maart of april al aan de slag met de tuin, echter door het wisselvallige weer was het er nog niet van gekomen. Nu hebben we wel “geluk” dat de achtertuin vooral bestaat uit tegels, meubels, speel attributen voor de kinderen en een klein tuinhuisje voor de fietsen. Dus echt superveel werk is het niet. Tenminste, zo lijkt het altijd. Stiekem kost het toch altijd veel tijd om alles weer zomer klaar te maken in de achtertuin.

Tuinmeubilair: wel of niet aan vervanging toe?

Aangezien wij niet de beschikking hebben tot een grote schuur of garage blijft bij ons al het meubilair buiten staan. We hebben de tuintafel en -stoelen natuurlijk wel zo gekocht dat ze weersbestendig zijn. Maar toch merk je dan na een paar jaar dat sommige items aan vervanging toe zijn. En dan niet eens alleen alle meubilair of attributen die buiten staan, sommige dingen zoals de parasols hebben gewoon binnen gestaan maar zijn toch aan vervanging toe.

Vorig jaar hadden we drie parasols en dit jaar hebben we er met geluk één of twee over. We hebben er meerderen zodat we op meerdere plekken voor schaduw kunnen zorgen. Met jongere kinderen is dit belangrijk, maar zeker ook met twee honden. Wanneer wij buiten zijn dan willen zij dat ook en dan is een koel plekje altijd wel prettig. Omdat we nu dus minimaal één parasol tekort komen kijken we graag bij Van der Garde naar parasols voor in onze achtertuin.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Toch weer een tuinbank?

Een aantal jaar geleden hebben wij in de achtertuin een loungebank gehad. Omdat dit met een rondkruipende baby, zwiepende hondenstaarten bij de lage tafel én visite wat kwam eten niet zo handig was besloten we om deze weg te doen en er gewoon een hoge tuintafel voor in de plaats neer te zetten, met hoge stoelen. Maar ergens mis ik nu juist het lounge gedeelte. De achtertuin is er om lekker in te relaxen. Zeker in een zomer waarin we niet op vakantie gaan. Dus neuzen we toch weer rond tussen de tuinbanken bij Van der Garde tuinmeubelen. Een hele loungeset gaat niet passen, maar met de juiste tuinbank kun je ook heerlijk chillen.

Onkruidvrij maken

Ondanks dat we eigenlijk alleen maar tegels in onze achtertuin hebben moeten we de tuin toch onkruidvrij maken. Ook zitten er een hoop tegels vol met groene alg dus de hogedrukspuit komt er zeker ook aan te pas. Het onkruidvrij maken doen we overigens met deze hele fijne weed remover die we inmiddels alweer twee jaar hebben. Het blijft een behoorlijke klus, maar dan heb je ook wat. Voor een poosje dan, want dat onkruid komt ook weer net zo hard terug. Daarom gebruiken we graag van die heerlijke buitenkleden. Ziet er mooi uit, is fijn voor de kinderen om op te spelen en je verbergt er zo het onkruid mee. Wat wil je nog meer…

Heb jij de tuin al zomer klaar gemaakt?