De 10 meest opvallende zoektermen

Ik ben altijd erg benieuwd hoe mijn lezers op mijn blog terecht komen. Daarom kijk ik altijd bij de statistieken en zie ik bijvoorbeeld dat ze via een andere blog hier zijn gekomen. Echter komen er ook genoeg mensen via google bij mij. Ze zoeken dan op een bepaald onderwerp en komen bij mij. Sommige zoektermen vind ik logisch maar bij sommige vraag ik me af waarom ze dan bij mij komen. Ik heb daarom dan ook de 10 meest opvallende zoektermen voor mezelf en jullie op een rijtje gezet!

“Een simpele surprise maken voor een eigenwijze jongen”

Ten eerste vind ik het nogal een apart onderwerp om op te zoeken. Nogal vrij specifiek. Maar toch kwamen ze hier terecht! In eerste instantie snapte ik niet waarom, maar nadat ik het zelf intypte op google kwam ik er al snel achter. Diegene is op mijn blog terecht gekomen door de woorden surprise, simpel en eigenwijs! Vorig jaar schreef ik een artikel over het vieren van Sinterklaas met mijn ouders, broertje en schoonzusje en dit deden we dmv een surprise. En ja, dat eigenwijs spreekt voor zich denk ik.

Bol AlgemeenBol Algemeen

“Waarom lichaam Gwen weeën”

Hier moest ik echt om lachen. Want goh, waarom zou iemand weeën hebben? Wellicht omdat diegene zwanger is? Haha, maar ook dit keer een vraagteken waarom ze dan bij mij terecht komen. Uiteindelijk is de verklaring vrij ‘simpel’. Ik schreef een artikel over mijn inleiding en Gwen reageerde erop.

“Petrikov Pink ingredients”

Ik wist niet eens wat Petrikov Pink was, dus kon me niet voorstellen dat ze bij mij terecht zouden komen. Maar doordat Insoon reageerde op mijn blog van favorieten zomerse drankjes kwam diegene wel bij mij terecht. Wel jammer voor diegene dat ik het antwoord nog steeds schuldig ben, geen idee wat erin zit!

“Kort kapsels meisje”

Het antwoord ga je niet op mijn pagina vinden. Ik heb een dochtertje dat nu een kort kapsel heeft, maar daar heb ik niets over geschreven. Sowieso ben ik niet zo creatief met haar. Als je flink doorbladerd bij google kom je op pagina 4 terecht en dan zie je mijn vlog staan van mijn vrije dag waarop ik mijn eigen nieuwe kapsel laat zien. Dat triggerde google blijkbaar…

“Opvouwplank”

Op de allereerste pagina staat mamasjungle, logisch want zij heeft over de opvouwplank geschreven. Ik niet. Maar omdat zij op die dag een reactie bij mij achterliet sta ik op pagina 5.

“Decoratie dingen met olvarit potjes”

Dit vond ik heel grappig, want ik ben juist nu bezig met het decoreren van olvarit potjes. Ik dacht er nog niet over geschreven te hebben maar ik zit mis. Want ik sta zelfs helemaal bovenaan bij google als je hierop zoekt. Dit omdat ik een blog schreef over wat je allemaal kunt doen met washi tape!

“Knutselen met oude sokken”

Bedoelen ze daar oudere mensen mee of echt oude sokken? Ik zie het verband in ieder geval niet met mijn blog. Ik heb ook gezocht tot pagina 10 op google maar kon nergens iets vinden. Dus als jij het weet….?

“Change my dapper pop discussie”

Ik heb me wat af zitten piekeren, wat is dapper pop? En waarom komen ze bij mij? Doordat ik er zelf op zocht kwam ik erachter dat ze bij mij terecht kwamen omdat er iets geschreven is over dapper bij het artikel over postnatale depressie en Miranda reageerde erop en door commentluv stonden de woorden daiper pop discussie dus ook op mijn blog.

“Welke activiteiten zijn romantisch om te doen met een man”

Moet het perse een man zijn? Of gaat het om de romantische activiteiten? Ik geloof niet dat ik er echt over geschreven heb maar vertelde wel dat mijn man en ik graag picknicken samen en we dit romantisch vinden. Wellicht helpt dat je?

“De autostoel is drama”

Weer een zoekopdracht waarbij ze bij mij terecht komen door iemand die een reactie achterliet. Wel erg opvallend dat dit best vaak voorkomt! Gelukkig zijn er ook termen genoeg waarbij het logisch is dat ze bij mij terecht komen.

Zo komen mensen ook bij mij terecht wanneer ze zoeken op: Primark Venlo, meisje eigenwijsje, dansfilms, heksenkaas maken, svt hart, fruitvliegjes, en ga zo maar door! Dus niet alleen maar opvallende zoektermen, maar vaak ook erg logisch.

Op welke manier kom jij op mijn blog terecht?

11 reacties op “De 10 meest opvallende zoektermen

  • Meestal via bloglovin of Facebook. Soms type ik je adres in. En als ik bij een andere blog reageer en ik zie dat jij al hebt gereageerd en ik ben nog niet bij je geweest dan klik ik op je naam.

  • Dit is altijd zo lachen! Ik kijk zelf ook regelmatig. Ik kom eigenlijk altijd via Bloglovin’. Heel soms klink ik je link aan via Twitter, mocht er net iets nieuws online komen.

  • Grappig om te lezen! Ik kijk ook regelmatig naar de zoektermen in m’n statistieken haha! Maar omdat ik er een beetje rekening mee houd wanneer ik mijn artikelen schrijf via die plug-in van yoast weet ik meestal wel waar die zoektermen vandaan komen. Al moet ik zeggen dat er soms idd opvallende bij zitten:) leuk dat je er een artikel over schreef, daar had ik nog nooit aan gedacht haha!

    Ik kom altijd via bloglovin’ trouwens!

  • Grappig om te lezen! Ik heb je blog via via gevonden. En ik vond je blog meteen leuk! Nu volg ik je via Bloglovin’, das lekker makkelijk 😀

  • De allereerste keer was via de mamablogs, daar waren we ongeveer tegelijkertijd aangemeld in februari. Over het algemeen lees ik blogjes via bloglovin, als ik een titel via twitter voorbij zie komen die ik niet kan laten liggen dus zo.

Reageren is niet mogelijk.