Dat knoeien heb ik van mijn papa..

Deze slabbetjes kocht ik laatst bij de Prénatal en dat deed ik niet zonder reden. Naast het feit dat het gewoon super grappige teksten zijn raken ze ook nog eens de juiste snaar! Fay wil veel dingen zelf en doet dat soms dan ook. Zelf de fles vast houden, zelf de lepel vast houden. Dat kan ze allemaal, heus waar…. Daarnaast komt uiteraard de tekst van het andere slabbetje helemaal van pas. Want natuurlijk kan ze dat niet, zonder te knoeien!

In het begin tijdens het geven van de hapjes ging het nog redelijk. Oké wij moesten zelf ook enorm wennen aan het geven van een hapje dus het knoeien kwam niet alleen door dochterlief maar ook door onszelf. Soms zat haar gezichtje dan onder, af en toe haar handjes ook en héél zelden ook een spatje op haar kleertjes, naast het slabbetje dus. Maar hoe meer ze aan de hapjes gewend raakte hoe erger het knoeien werd! Ze wil graag meehelpen met haar handjes, smeert het daarna in haar haren, op haar broek, slaat de lepel net voor haar mond weg zodat haar shirtje, de vloer en de hond onder zitten en ga zo maar door…

Ze draait haar hoofd en haar lijfje alle kanten op en het is niet zo dat ze niet wil eten hoor. Nee dat mondje gaat als een spreeuwenjong open zo ver! Ze lijkt gewoon niet stil te kunnen zitten en vindt alles interessant. Het konijn dat voorbij huppelt, de auto die voorbij rijdt, papa die kucht. De telefoon die zoemt, het speeltje wat opeens binnen het zicht valt (nadat ze bijna achterstevoren in haar stoel zit).. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Voortaan gebruiken we dus een hydrofieldoek als slabber. Die knopen we om met haar armpjes er ook onder. Als ze dan met haar handje in haar mond wil dan zit het slabbetje ertussen en wordt het handje niet vies. Het scheelt al een boel in kleertjes wassen en lijfjes poetsen, dat wel. Maar ja, die doeken raken zo snel op. Bij elk hapje een nieuwe doek, probeer het meestal direct in een sopje te doen daarna maar vergeet het wel eens. Met als gevoel een doek die uit de was komt en nog steeds vies lijkt door alle vlekken!

Hebben jullie ook zo’n knoeiertje in huis? En heeft iemand nog tips??769527957233969842_31042665

12 reacties op “Dat knoeien heb ik van mijn papa..

 • Hier was de mouwslab van Silly Billyz de uitkomst. Een beetje prijzig maar ideaal. Als ze wat ouder zijn kun je bij.Ikea ook mouwslabbers kopen maar die zijn.voor de kleintjes nog veel te groot.

 • Hier geven we het fruit of papje in de wipstoel, dan heeft je baby toch een stukje minder bewegingsruimte. Na het avondeten is het vaak ook gelijk tijd om naar bed te gaan, dus dan is het niet erg als de kleding vies wordt. Gaat daarna gelijk in de was. En het kind in bad.

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Op vakantie hebben we haar inderdaad in de wipper de hapjes gegeven maar dat maakte niks uit haha! Handjes en hoofdje vlogen elke kant op!

 • Hahaha die tekst echt grappig! Wij hebben een lading vol slabbers. Van begin dacht ik tjee even wat bij kopen met al dat gespuug en geknoei. Nu heb ik er zoveel liggen! Haha. Oh dat slaan op de lepel met eten erop of yoghurt hou op! Zo herkenbaar :-))

 • oh haha wat een heerlijke smeerboel. Ik kan me voorstellen dat het zo om te lezen grappig is maar als je er dagelijks zelf mee te maken hebt het eerder frustrerend wordt. Die doek is een mooie oplossing, misschien leuk om zelf wat stof in te kopen en ze zelf te maken?

 • Die slabbertjes zijn lief! Voor mijn oppaskindje gebruik ik meestal hydrofiele luiers dat is ook zo’n lekkere knoei kont x

 • Dana wilde op een moment ook alles zelluf doen, kan me idd herinneren dat er heel wat slabbertjes doorheen gingen 😉 Leuke slabbertjes heb je gekocht.

 • Ik kan ook wel wat tips gebruiken haha. Wij zijn net begonnen met de hapjes en ons kleintje is ook heel beweeglijk tijdens het eten. Ze is dan super enthousiast met als resultaat dat het eten overal zit. Gelukkig gaat er ook heel wat naar binnen. Oh en ze blaast steeds op de lepel haha. Dan zit het in haar haren en eigenlijk overal.

 • Hier is de truc mijn zoontje een lepel in z’n handen te geven. Dan is hij daar zo op gefocused dat het eten een stuk rustiger gaat als ik hem wil voeren.
  Wij zijn met zes maanden ook begonnen met rapley dus hij eet alles eigenlijk zelf. Alleen puree of soep voer ik hem

Reageren is niet mogelijk.