7x dat is echt zonde!

Soms gebeuren er wel eens dingen waarbij je denkt “jeetje dat is echt zonde”. De afgelopen tijd is dat hier weer een aantal keer gebeurd en dat was voor mij de inspiratie om deze blog te schrijven. Benieuwd of jij ook wel eens dit soort dingen hebt.

Das sund! (zonde dus)

Hier in Brabant zeggen we altijd “das sund”….

To good to go

In de strijd tegen voedselverspilling heb je sinds niet al te lange tijd de app “too good to go”. Of ja, dit concept bestaat schijnbaar al twee jaar maar begint nu pas bekend te worden. Met deze app kun je tegen een lage prijs overtollig voedsel afnemen bij de aanbieders. Dit voedsel zou anders weggegooid worden. Ideaal toch? Bij ons in de buurt zitten nog niet zoveel aanbieders, maar onlangs vond ik toch een bakker waarbij ik zo’n pakket op kon halen. Je moet dit op een bepaald tijdstip doen en de hele dag had ik al in mijn hoofd dit te moeten doen… Tot het opeens al te laat was. Toch vergeten…. Das sund.

Op de grond

Als we het dan toch over eten hebben weet ik er nog eentje. Mijn man kookt bijna nooit, wat onder andere met zijn handicap te maken heeft. Maar als hij iets maakt is het vaak een ovenschotel of pannenkoeken. Toch probeerde hij eens iets anders. Een quiche. Omdat we dit allemaal enorm lekker vinden en dit ook heel makkelijk te maken is. Meneer was net klaar met de quiche en wilde hem in de oven doen totdat de bodem er opeens uit viel… Weg avondeten.

Over de datum

Wij hebben een kelderkast waar we onze voorraad altijd neerzetten. We doen vaak groot inkopen in Duitsland in Nederland en nemen dan het liefst zoveel mogelijk mee qua blikken etc. Zo komt het ook wel eens voor dat we teveel meenemen of gewoonweg vergeten dat we een bepaald iets in huis hebben. Omdat het ergens verstopt achteraan staat bijvoorbeeld. Blikjes met erwten of met tomatenblokjes. Sund he!

Oeps hadden we die ook nog?

Oooh en wat ik dus echt heel erg zonde vind, dat is kleding in je kast vinden met het kaartje nog eraan. En dat het dan niet meer past. Dit gebeurd wel eens met de kinderen. Dan koop je iets op de groei maar vergeet je dat je het hebt. Maar heb het ook pasgeleden met een broek van mezelf gehad. Kwam ik opeens tussen het speelgoed tegen. Kaartje er nog aan. Maat 42. Daar kan ik me helemaal niet in wurmen. Maar misschien over een poos.

Weight Watchers

Voor deze schaam ik me stiekem best wel. Aan het begin van dit jaar was ik helemaal klaar om af te vallen. Gezonder te leven. Ik wilde dit met Weight Watchers doen. Gewoon een maand of drie. Echter was een jaarabonnement veel voordeliger dus mijn man drong aan om die te pakken. Tsjah… je raadt het al: ik doe er niks mee. Dus elke maand wordt er een bedrag van de rekening gehaald voor iets waar ik geen gebruik van maak.

Zwarte vingers

Dat ik geen groene vingers heb dat is bij mijn dierbaren wel bekend. Toch waag ik telkens weer een poging omdat ik zo van planten houd. Meestal lukt het me wel een paar weken de plant in leven te houden. Maar er komt een moment dat ze alsnog dood gaan. Of het nu komt omdat ik ze teveel water geef of te weinig of.. ik heb geen idee. Maar overleven doen ze niet.

He bah!

En de laatste voor nu.. Heeft ook weer met eten te maken. Ik heb namelijk wel eens echt een uur in de keuken gestaan om een heerlijke maaltijd te bereiden. Ik volg echter nooit echt een recept want ik wil er altijd zelf iets van maken. Iets met dichterlijke vrijheid ofzo. Je voelt hem misschien wel aankomen. Het was vies! Niet alleen ik vond het niet te vreten, ook mijn man en kinderen waren er zacht gezegd niet blij mee. Dat doe ik niet snel meer dus… Een uur in de keuken staan bedoel ik he.

Heb jij onlangs nog iets meegemaakt of gedaan wat echt zonde was?

3 reacties op “7x dat is echt zonde!

  • Ai, dat is echt zonde allemaal! Met Too Good To Go is er een aanbieder redelijk dicht in de buurt die als afhaaltijdstip 17.55-18.00 heeft. Vind ik ook nogal onhandig, zo’n kort timeslot. Ik vind het altijd zonde als fruit bederft. Je weet wel, dat je 5 nectarines hebt die eerst nog heel hard zijn, en dan opeens zijn ze allemaal tegelijk aan het rimpelen en vieze plekken aan het krijgen.

    • Oh ja dat had ik laatst met peren. Hadden allemaal peren geplukt bij zo’n fruittuin. Waren nog niet rijp maar moesten een paar dagen liggen. De helft hebben we weg kunnen gooien helaas..

  • Dat zijn wel dingen die echt zonde zijn ja! Ik ken Good to go wel. Vind het een super goed initiatief, maar ook hier geen aanbieders nog helaas. Jammer, want wil daar best eens gebruik van maken!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *