Dagje weg met een e-chopper

dagje uit e chopper

Mijn man en ik zijn beide drie weken vrij geweest in de zomervakantie. Twee weken daarvan zijn we ook echt op vakantie geweest naar Zeeland. En een week bleven we thuis. Omdat we niet alleen vader en moeder zijn maar ook gewoon man en vrouw besloten we om één dagje met zijn tweetjes op pad te gaan.

Wat gaan we doen?

Wel kwam de vraag “wat gaan we eigenlijk doen”. Want de dingen die wij normaal leuk vinden zoals een dagje sauna laten we liever nog even zitten met alle maatregelen. Aangezien we alleen overdag oppas hadden voor de kinderen moest het ook iets zijn wat overdag te doen is. Ik had allerlei dingen in mijn hoofd zoals met een bootje over de Maas of een dagje shoppen totdat ik opeens een Instagram Story voorbij zag komen van een vriendin. Zij was een dagje op pad met een e-chopper van WoW-e. Dat leek me ook leuk!

Het boeken van ons dagje weg

We hadden de datum van ons dagje weg al even vast gelegd in verband met het regelen van oppas maar pas een dag van te voren heb ik ook werkelijk de e-choppers geboekt. Lekker last minute, dus ik was even bang dat het wellicht niet door kon gaan. Maar gelukkig was het allemaal geen probleem.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Je kunt natuurlijk bij verschillende aanbieders een e-chopper huren maar omdat mijn vriendin ervaring had met WoW-e en deze ook bij ons in de omgeving zit koos ik hiervoor. Ik belde met de klantenservice en de dame aan de telefoon was erg vriendelijk en heeft ervoor gezorgd dat wij alsnog twee e-choppers konden huren. Niet in Eindhoven wat we eigenlijk wilden, maar in ’s Hertogenbosch. En weet je, eigenlijk was dat ook veel leuker want daar zijn we natuurlijk niet zo bekend als in Eindhoven.

Nadat we telefonisch wat hadden afgesproken ontving ik via WhatsApp de bevestiging, het adres waar we de e-choppers konden afhalen, een tikkie om te betalen én twee routes die we zouden kunnen rijden.

“We kunnen het niet vinden”

We brachten onze kinderen rond half 10 bij oma in Eindhoven en rijden niet lang daarna naar Den Bosch. We waren ruim op tijd maar deden dat expres. Ik ben met zoiets liever te vroeg dan te laat. En het was maar goed dat we vroeg waren want we konden het niet vinden. De locatie bevond zich op de Tramkade, een voormalig terrein van Mengvoederfabriek De Heus. Echter konden wij nergens een bord of iets vinden van WoW-e.

Nadat ik via WhatsApp contact had gelegd bleek dat we het transformatorhuisje al een paar keer voorbij waren gelopen, maar dat er gewoon op dat moment ook nog niemand was. Kleine tip vanuit ons dus voor WoW-e. Zorg ervoor dat ook wanneer het gesloten is mensen zien waar ze moeten zijn.

Op pad met de e-choppers van WoW-e

Een paar minuten voordat wij de e-choppers mee zouden krijgen kwam er eindelijk iemand aan die alle voertuigen buiten neerzette. Nadat we ons hadden voorgesteld legde de jongeman uit hoe de e-choppers werkten en konden we direct op pad. Aan het stuur zat een apparaat waar je jouw telefoon in kunt plaatsen zodat je de route die je uitkiest kunt volgen.

De eerste paar minuten vond ik het erg wennen om op zo’n ding te rijden maar ik was al snel gewend. We hadden een route uitgekozen die voornamelijk buiten ’s Hertogenbosch lag.

Het was een hele natuurrijke route, langs het water en door de bossen heen. Ook kwamen we langs Kamp Vught. Ondanks dat er niet heel veel te zien was voor ons bleef het erg indrukwekkend.

Het was eigenlijk de bedoeling dat we na een uur ofzo ergens een Bosche Bol zouden gaan eten. Maar dat was met deze route niet zo makkelijk. De route liep natuurlijk vooral buiten Den Bosch en we kwamen eigenlijk maar weinig eetgelegenheden tegen. Dus we besloten om dan maar de hele route te rijden en met de lunch die lekkere bollen op te smikkelen.

Tegen het einde van de route zagen we de Sint Jan echt heel prachtig boven de natuur uitsteken. Nooit geweten dat je vanuit dit mooie natuurgebied deze prachtige kerk kunt zien. De foto is dan wel niet zo duidelijk, het uitzicht was schitterend.

Aan het einde kwamen we ook langs de Sint Jan en twijfelden we nog even of we direct zouden lunchen of eerst de e-choppers terug zouden brengen. We kozen voor het laatste zodat we echt de tijd konden nemen voor de lunch. Haasten is op zo’n dag echt not done.

Super ervaring

Het rijden op zo’n e-chopper is echt een pracht ervaring. Je kunt in een korte tijd een flinke route afleggen zonder dat je bekaf bent aan het einde. Op die manier geniet je er ook echt van. Ik moet ook toegeven dat dit ritje echt wel naar meer smaakt. Maar dan voor ons natuurlijk in een andere omgeving.

Heb jij al eens op een e-chopper gereden?

Disclaimer: deze blog is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. Ik vond het gewoon zo leuk dat ik er graag over wilde schrijven.

3 reacties op “Dagje weg met een e-chopper

Reageren is niet mogelijk.