Dagje weg met de kinderen naar ZooParc Overloon

expeditie zooparc ingang

Onze kinderen zijn dol op dieren en op dierentuinen. Ze hebben dan ook samen met hun oma een abonnement op Dierenrijk. Toch vinden wij het ook leuk om andere dierentuinen te bezoeken. Zo zijn we al eens naar Safaripark Beekse Bergen, Apenheul en GaiaZoo geweest. Dit keer bezochten we een andere dierentuin in Brabant, namelijk ZooParc Overloon. We kochten kaartjes met korting en genoten van een heerlijke zonnige dag in deze leuke dierentuin.

Kaartjes met korting voor ZooParc Overloon

Aangezien onze kinderen een abonnement hebben bij Dierenrijk krijgen ze ook nog eens extra korting bij diverse andere dierentuinen waaronder ZooParc Overloon. Bij hun abonnement zit een bonnenboekje en daarmee kregen zij in ieder geval 50% korting op een kaartje. Helaas geldt dat dus alleen op een kaartje aan de kassa die dus €20,50 is. Terwijl je online slechts €18,95 betaald. Maar ik snap dat het anders lastig controleren is.

Daarnaast hebben mijn man en ik beide ook nog €7 korting per kaartje gehad doordat we via de rentepunten die je spaart bij de ING een kortingsvoucher hebben gekregen. Dit scheelt bij elkaar toch een heleboel geld.

Op expeditie in ZooParc Overloon

Wanneer je een bezoek brengt aan het ZooParc dan ga je op expeditie in verschillende gebieden. Zo start je bij het Headquarter oftewel het hoofdkwartier. Dat is niet alleen de entree en het zelfbedieningsrestaurant, maar al voordat je naar binnen gaat vind je daar het verblijf van de otters en de rode panda’s. Toen wij binnen kwamen zagen we deze diertjes niet, het was nog te vroeg voor ze denk ik. Maar toen we weg gingen zagen we deze prachtige rode panda boven ons.

rode panda headquarter zooparc overloon

Boulders Beach

Wanneer je de route volgt zoals hij op de bordjes staan aangegeven dan loop je de route zoals ik hem in deze blog beschrijf. Na de headquarters komt je bij Boulders Beach en daar verblijven de pinguïns. Dit gebied is vernoemd naar een beroemd strand aan de Zuid-Afrikaanse kust waar deze zwartvoet pinguïns ook leven. Je hebt er ook een terras waar je dus met goed weer lekker naar de pinguïns kunt kijken. In dit gebied wandel je tussen de dieren door.

boulders beach zooparc overloon pinguins

Outback

Na Boulders Beach loop je naar de Outback. Dit gebied is afgeschermd met hekken, maar jij als bezoeker kunt door het poort het gebied in lopen. Je loopt dan tussen verschillende soorten kangoeroes, wallaby’s en ook dromedarissen. De dromedaris is dan wel geen Australisch diersoort, maar ze zijn wel naar Australië gehaald om als lastdier te dienen.

outback zooparc overloon dagje uit
kangoeroes outback zooparc overloon

Amazone

Zodra je het gebied de Amazone in loopt waan je jezelf in Zuid Amerika. Je komt dan ook al snel een heel bijzonder diersoort tegen, de Zuid-Amerikaanse tapir. Daarnaast zie je er ook allerlei kleine roofdieren en apen. Plus je ontdekt de Capibara, waar onze kinderen helemaal weg van waren.

dagje weg zooparc overloon brabant

Jangalee

In het gebied Jangalee vind je de tijgers. Zowel witte tijgers als Siberische tijgers. Vooral de witte tijgers zijn bijzonder, omdat hun witte vacht een genetische afwijking is. Ze komen dan ook eigenlijk niet in het wild voor. Aangezien deze genetische afwijking vaak ook tot gezondheidsproblemen leidt is het beter dat deze tijgers zich niet meer voortplanten. Wij hebben, met veel geluk, de witte tijger wel gezien in dit park, maar de Siberische tijger niet.

Ngorongoro

Na de tijgers kwamen we in het Ngorongoro gebied. Een groot gebied wat genoemd is naar een vulkaankrater in Tanzania en waar diverse grote Afrikaanse dieren leven zoals zebra’s, neushoorns en leeuwen. Wij zagen als eerste door een doorkijkraam al de leeuwen, maar zij verstopten zichzelf nogal in het hogere gras. Toen we echter verder liepen en de wilde honden en stokstaartjes gezien hadden kwamen we bij een uitzichtpunt terecht waar we de leeuwen goed kunnen zien. Net zoals de meeste roofdieren slapen leeuwen vaak zo’n 20 uur per dag. Gelukkig voor ons kwam de leeuw die je hieronder op de rangerauto ziet liggen wel in beweging.

leeuwen rangerauto zooparc overloon

Nader we verder liepen kwamen we bij het BaseCamp. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht op het verblijf van de giraffen. Ook kun je daar even lekker zitten aan een van de picknicktafels, een hapje en drankje doen en een plasje plegen. Ze hebben we ook een leuk vlot voor de kinderen om fijn te spelen.

dagje weg kinderen zooparc overloon

Beide kinderen gingen een paar keer op en neer over het water. Volgens mij konden ze er geen genoeg van krijgen! Wanneer je verder loopt ga je verder langs de cheeta’s en andere dieren. Echter kun je ook eerst het Itampolo gebied in lopen en dat is dan ook wat wij deden.

Itampolo

Itampolo is een plaats in Madagascar, een groot eiland voor de oostkust van Afrika waar je grote regenwouden, loofbossen, savannes, rotsachtige bergen en kliffen kunt vinden. Het is een bijzonder eiland waar veel diersoorten voorkomen die nergens anders ter wereld leven. Zoals onder andere de ringstaartmaki’s en fossa’s. Wij kennen de ringstaartmaki’s ook van Dierenrijk waar ze regelmatig op onze schouder of rolstoel komen zitten. Wij hadden nu de pech dat ze zich niet zo dichtbij lieten zien. De Fossa’s zitten overigens in een apart verblijf want zij jagen juist op maki’s.

zooparc overloon dagje weg kinderen

Madidi

Het nieuwste gebied in ZooParc Overloon is Madidi. Genoemd naar het Madidi National Park in Bolivia. Wij zijn dit gebied pas gaan ontdekken nadat de kinderen gespeeld hadden in de grote speeltuin en wij lekker samen geluncht hadden. En ik moet zeggen het is een van mijn favoriete gebieden. Dit omdat er prachtige en bijzondere dieren te zien zijn. Maar ook omdat de dierentuin hiermee aandacht wil geven aan dit prachtige ongerepte gebied wat zo bewaard moet blijven en waar wij als mens voorzichtig mee moeten zijn.

Groot onderdeel van dit gebied is de Zuid-Amerikaanse kas waarin het tropisch warm is. Speciaal voor de dieren die daar leven zoals de luiaard (echt dit zijn de meest geweldige beesten), de brilkaaiman en het gouden leeuwaapje. Ik kon hier wel uren kijken naar al die prachtige dieren die daar leven. En ook de kinderen waren dolenthousiast. Vooral om de roodbuikpiranha’s en de vogelspin. Eenmaal buiten waren de reuzenmiereneters en de boshonden erg populair. Wat een geweldig leuke beesten en een fijn gebied wat ze hebben.

Allerlei verschillende avonturenpaadjes

Tijdens onze expeditie door ZooParc Overloon kwamen we ook diverse avonturenpaadjes tegen. Dit vonden beide kinderen erg leuk al kon onze jongste door zijn beperking niet alles lopen. Dat vind ik dan wel een klein minpuntje, die avonturenpaadjes zijn erg leuk voor de meeste kinderen. Maar met kinderen die een beperking hebben is geen rekening gehouden. Het was leuk geweest als er bijvoorbeeld ook speciale paadjes zouden zijn voor kinderen in een rolstoel, voor kinderen die blind of slechtziend zijn, enzovoort.

Grote speeltuin

Naast Headquarters en voordat je Madidi in loopt heb je een hele grote speeltuin inclusief air trampoline. We konden natuurlijk niet zomaar doorlopen zonder de kinderen daar te laten spelen en aangezien het toch bijna lunchtijd was besloten we om hier echt pauze te houden. Rondom de speeltuin staan nog een paar picknicktafels die als het druk is snel vol zitten. Het is echt een hele leuke grote speeltuin waar de kinderen naar hartenlust hebben gespeeld. Gelukkig is onze zoon niet rolstoelgebonden want door het zand kun je er niet echt met rolstoel spelen.

speeltuin zooparc overloon

Safari Bricks

Misschien lees je deze blog pas na 18 juni 2023 en dan is deze informatie voor jou te laat. Maar in de periode van 1 april t/m 18 juni vind je de Safari Bricks expositie door het gehele park. Er staan levensgrote bouwwerken van wilde dieren gemaakt van LEGO. Echt indrukwekkend! Daarnaast kun je ook bij de ingang een speurtocht halen. Toen wij er waren hadden ze helaas geen pennen en potloodjes meer en wij hadden zelf niks bij dus we hebben de speurtocht niet gedaan.

Dagje dierentuin ZooParc Overloon outback Safari Bricks
legobricks zebra familie zooparc overloon
gezin zooparc overloon

ZooParc Overloon heeft echt onze hart gestolen en we zullen er zeker vaker naartoe gaan.

1 reactie op “Dagje weg met de kinderen naar ZooParc Overloon

Reageren is niet mogelijk.