Dagje uit tip: Junglepark Orchideeën Hoeve

Junglepark de Orchideeën Hoeve

Al een tijdje stond De Orchideeën Hoeve in Flevoland op ons lijstje van leuke uitjes die we nog wilden doen. Echter is het een behoorlijke rit erheen voor ons. Toen bleek dat vanuit de camping in Drenthe het slechts een uurtje rijden was én er een hele regenachtige zomerdag aan kwam besloten we om er nu eindelijk heen te gaan. Via de website kocht ik alvast kaartjes, inclusief speurtochten en muntjes om diertjes te voeren. In deze blog vertel ik je over onze ervaring bij De Orchideeën Hoeve en deel ik er meer informatie over.

Over de Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve, gelegen in Luttelgeest in Flevoland, betreft een weelderig junglepark met exotische fauna. Dit park legt de nadruk op de harmonie tussen plantenrijk en dierenrijk, waarbij de dieren in een natuurlijke omgeving vrij kunnen bewegen. In 2014 heeft de instelling de goedkeuring gekregen om officieel als dierentuin te functioneren.

dagje uit orchideeën hoeve

De Orchideeën Hoeve beslaat een oppervlakte van 25.000 vierkante meter en omvat diverse fascinerende gebieden, waaronder de betoverende Orchideeëntuin, het weelderige Amazone Regenwoud, de levendige Lorituin, de Vlinder Vallei, de ‘Zwevende’ Bloementuin, het avontuurlijke Mangrovebos Speelparadijs, de geurige Citruslaan, het Jungletheater, het exotische Makirijk, de stokstaartjestuin, een eigentijdse winkel met assortiment, een sfeervol serrerestaurant en de indrukwekkende orchideeënkwekerij.

Onze ervaring bij De Orchideeën Hoeve

Omdat het een regenachtige zaterdag zou worden zijn we al op tijd vertrokken richting Flevoland. Vanaf onze camping was dat een uurtje rijden, vanaf thuis is dat 2,5 uur ongeveer. Van te voren had ik alleen naar de openingstijden gekeken en de prijzen, ook bestelde ik online alvast de kaartjes inclusief de speurtochten en muntjes om dieren te kunnen voeren. We zorgden ervoor dat we zodra het junglepark open ging er ook waren zodat we rustig de dag konden starten.

zwevende bloementuin orchideeën hoeve

Rolstoeltoegankelijk

Omdat ons zoontje geen grote afstanden kan lopen wilden we hem in de rolstoel meenemen, het is dan natuurlijk wel belangrijk dat het park rolstoeltoegankelijk is. En dat is het zeker. De hoofdpaden zijn allemaal goed te berijden met een rolstoel. Wel is het soms wat smal omdat er natuurlijk ook andere mensen lopen en staan. En dan is het soms even wachten tot je erdoor kunt. Ook zijn er rolstoeltoiletten te vinden.

Omdat ons zoontje ook kleine stukjes kan lopen (al dan niet met hulp) kon hij ook de kleine paadjes af en toe bewandelen. De ene keer samen met zijn zus, de andere keer met papa samen.

Het voeren van dieren

Online had ik ook muntjes gekocht om dieren te voren. Voor €2 krijg je drie muntjes; om de lori’s (vogeltjes) te voeren, voor de koikarpers en voor de eenden. Achteraf hadden we dit niet online hoeven te kopen want je kunt ter plekke ook met muntjes van 50 cent en 1 euro betalen. Voor de koikarpers, schildpadden en eenden betaal je 50 cent en voor het voer van de lori’s en meervallen €1. Mijn tip is om dus genoeg muntgeld mee te nemen. Want dit is toch wel heel erg leuk om te doen. Vooral het voeren van de lori’s.

lori's voeren orchideeën hoeve

Je krijgt wel echt veel voer uit zo’n apparaat voor bijvoorbeeld de vissen en eenden, dus je kunt het ook verdelen over verschillende plekken. Wel handig om een bakje of zakje bij te hebben. Koop je de munten online dan krijg je samen met de munten ook een kartonnen bakje voor het voer.

Speurtochten

Ik had online ook speurtochten gekocht voor de kinderen, je kunt kiezen voor een speurtocht voor kinderen van 4-5 jaar of van 6+. We hebben deze zelf echter helemaal niet gebruikt. We waren zo bezig met alles bekijken en ontdekken dat we op de helft van de route pas dachten aan de speurtochten. Heb je echter een motivatie nodig voor de kinderen om zich te vermaken dan is zo’n speurtocht wellicht wel erg leuk. Je krijgt mooie boekjes met potloodjes om in te vullen.

flamingo's orchideeën hoeve

De speelplekken

Door de hele Orchideeen Hoeve heen is het eigenlijk een grote speelplek voor de kinderen. Ze kunnen er heerlijk op ontdekkingstocht bij alle watervallen, rotspartijen en bruggetjes. Er zijn telkens weer leuke spannende paadjes om te volgen en zo weer iets nieuws te ontdekken. Er is echter ook een groot speelparadijs te vinden in het Mangrovebos. Daar kun je klimmen, glijden, met water spelen, door water banjeren, enzovoort. Het is dus wel slim om een extra setje droge kleding mee te nemen.

speelparadijs mangrovebos orchideeën hoeve

Daarnaast is er ook nog Aarts speeljungle die grenst aan het junglerestaurant. Dit kun je vergelijken met een binnenspeeltuin zoals je vaker ziet. Ook hier kunnen kinderen t/m 12 jaar zich prima vermaken. Er zijn dan ook twee gedeeltes, eentje voor de kleinere kinderen en eentje voor de wat grotere kinderen. Onze kinderen hebben zich er prima vermaakt zowel voor als na het eten.

Toiletten

Zowel bij de ingang als bij de zwevende bloementuin en het jungletheater zijn er toiletten te vinden. Bij het jungletheater zit echter geen verschoonplek en ook geen rolstoeltoilet, bij de ingang en zwevende bloementuin wel.

Ben je nog niet zo lang binnen en loop je nog rond in het Amazone regenwoud dan is het een beter idee om terug naar de ingang te gaan voor de toiletten. Wij liepen snel verder in de hoop een wc tegen te komen en dat was op het nippertje voor ons zoontje. Het is daarom ook slim om de plattegrond goed bij te houden zodat je kunt zien wat sneller is. Je hoeft overigens niet over het hoofdpad te blijven lopen, er zijn ook zogenoemde sluiproutes.

Junglepark de Orchideeën Hoeve 1

Eten en drinken

Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan bij De Orchideeën Hoeve. Wel hebben ze diverse plekken waar je eten en drinken kunt halen. Zo vind je bij de ingang het junglerestaurant inclusief buitenterras. Daar kun je soepen, broodjes en bepaalde maaltijden halen. Je kunt echter ook eten in de zwevende bloementuin bij bistro ‘De Sakura’. Er is ook nog een klein barretje ‘Pura Vida’ voor een sapje of een coffee to go. Deze zit bij de citruslaan, vlak na de lori’s.

Wij hebben zelf in het junglerestaurant gegeten. Er zijn daar vele leuke hoekjes en plekjes waar je kunt eten, het voelt op die manier niet zo massaal want het junglerestaurant is erg groot. Je kunt er ook voor kiezen om bij Aarts speeljungle te zitten zodat je de kinderen in de gaten kunt houden. We vonden het eten erg lekker al was het wel aan de prijs, vooral voor een maaltijd. Dat stond niet helemaal in verhouding vonden we.

vissen voeren orchideeën hoeve

Al met al vonden we ons bezoek aan De Orchideeën Hoeve enorm geslaagd en zeker de rit waard. We zagen ook dat ze bezig zijn met een nieuw gebied en zullen tegen de tijd dat deze klaar en open is zeker terug gaan. We hebben er ongeveer zo’n 5 uur rondgelopen en gezeten en hebben ons geen enkel moment verveeld. Een geslaagd dagje uit!

Hier vind je nog meer leuke uitjes met kinderen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *