Dagje uit tip: Kom in de kas op 6 en 7 april 2024

Een gratis dagje uit tijdens kom in de kas 2023.

Ik heb weer eens een leuk gratis dagje uit tip voor je. Namelijk het glastuinbouwevenement van Nederland: Kom in de Kas. Op 6 en 7 april 2024 is het zover, de 46e editie van Kom in de Kas. Een evenement voor jong en oud waarbij je een kijkje achter de schermen kunt nemen van het reilen en zeilen in de glastuinbouw.

Deze editie staat in het teken van Groene Liefde; voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en natuurlijk voor de producten uit de kas.

Kijkje achter de schermen bij Kom in de Kas op 6 en 7 april

Wist je dat… veel bloemen, planten, groenten en fruit in Nederlandse kassen worden geteeld? Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Zie hoe alles wordt verpakt. En dat alles is vaak gewoon bij jou om de hoek of in de buurt. Met het evenement Kom in de Kas is Groene Liefde is wel heel dichtbij.

Tijdens het Kom in de Kas-weekend laten kwekers in 18 regio’s hun liefde voor het vak zien aan consumenten, van jong tot oud. De kwekers laten de bezoekers kennis maken met verschillende soorten groenten en fruit, maar ook allerlei planten en bloemen. Vol passie vertellen zij over hun Groene Liefde en hoe zorgvuldig er wordt omgegaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen. Een unieke ervaring die je niet wilt missen.

kom in de kas 2023

Activiteiten bij Kom in de Kas

Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Bij veel groentebedrijven kun je proeven van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt, bloemschikken of een plantje potten en soms zijn er speurtochten door de kas. Bekijk met een microscoop de kleine beestjes die de kwekers helpen om andere schadelijke beestjes uit te schakelen. Voor de allerkleinsten liggen in veel regio’s springkussens waarop ze zich kunnen uitleven, is er een kleurwedstrijd en zijn er schminkers actief.

gratis dagje uit kom in de kas
kom in de kas 2023 gratis dagje uit

Over Kom in de Kas 2024

Kom in de Kas 2024 vindt plaats in het eerste weekend van april. In 18 regio’s verspreid over het land zetten ondernemers de deuren van hun kas open voor het publiek. Helaas zijn er dit jaar in Noord Brabant en Limburg geen deelnemende bedrijven, dus wij zullen zelf niet gaan.

Let op: niet alle bedrijven zijn beide dagen open, dus check de website om te zien welk bedrijf wanneer open is.

Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.

2 reacties op “Dagje uit tip: Kom in de kas op 6 en 7 april 2024

Reageren is niet mogelijk.