Dagje uit tip: Appelplukdag bij de Philips Fruittuinen

IMG_6923

Gisteren in mijn weekoverzicht kon je al lezen dat we op zaterdag naar de appelplukdag waren geweest bij de Philips Fruittuinen in Eindhoven. Ik wist helemaal niet dat die dag bestond maar lieve Jootje wees me erop. Het leuke was ook nog dat ik haar nu ook eindelijk ontmoet heb, ook al was het maar 3 minuten ofzo. Zij was al klaar en heeft heel lief op me gewacht samen met haar dochtertje en moeder. Erg leuk! Het was ook echt enorm druk toen we eraan kwamen en we mochten zelfs de straat zelf niet in rijden van de verkeersregelaar. Het was namelijk vol volgens hem. Maar toen we er liepen zagen we nog veel vrije plekjes. Erg jammer dus, maar de beweging is goed geweest voor ons haha! 

IMG_6902

Tas vullen

Ik was al vaker bij de fruittuin geweest aangezien het daar echt enorm mooi is om foto’s te maken. Echter telkens wanneer ik er ben hangt er nog niks, slechte timing denk ik. Je hebt er echt rijen vol met fruitboomgaarden. Schitterend om te zien! En nu mochten we er gewoon alles afplukken wat we wilden! Gaaf toch? Bij binnenkomst krijg je een katoenen tas die je kunt vullen. Ze zeiden tegen ons 1 tas per gezin terwijl degene naast ons met 4 tassen stond. Dus mijn man is daarna ook gewoon nog een extra tas gaan halen. IMG_6910

De bedoeling van die tassen is dat je ze vult met de appels en peren die je wilt en daarna reken je ze af. Per kilo betaal je €1,25. Het maakt dan niet uit welke appels of peren je plukt. Er hangen namelijk echt veel verschillende soorten. Ik heb Elstar appels gezien maar ook Goudrenetten. En zo had je ook Conferance peren maar ook Doyenné. Als je tussendoor trek hebt mag je ook gewoon de appels en peren eten. Gelukkig maar, want de eerste peer die we plukten werd direct door Fay opgegeten!

Afgezet gebied

Omdat er meerdere appelplukdagen zijn (op 19 en 26 september kun je er ook nog heen!) hebben ze wel heel slim een gebied afgezet. Er zijn namelijk heel weinig perenboomgaarden en toen wij om half 12 daar waren was er al veel weg. Best slim dus om een gebied af te zetten, want zo kunnen de mensen volgende week en de week erop ook gewoon nog peren plukken. Van de appels was er echter genoeg.

appels plukkenEr was al heel veel geplukt maar nog zag je overal mooie grote appels! Bart ging dus fanatiek aan de slag. We weten alleen niet meer welk soort dit was. We hebben namelijk 2 soorten geplukt, de anderen waren Elstar appels.

Fay appels plukkenHet was even oefenen hoe ze het beste een appel kon plukken, maar met twee handjes ging dit toch het beste. Daarna was ze tevreden en begon ze weer aan haar appel. Vreetbeer haha! Gelukkig is het allemaal gezond.

Meer dan plukken

sierappeltjes vlinderBij de fruittuinen kun je ook veel meer (zien) dan het plukken van appels en peren. Zo vliegen er echt enorm veel vlinders rond en als je geluk hebt kun je er, net zoals ik, een foto van maken. Tussen alle volgroeide appels vind je ook nog van die schattige sierappeltjes. Ik heb ze dit keer niet meegenomen omdat ik niet goed weet hoe ik ze het beste kan behandelen, maar wie weet een volgende keer.

IMG_6946Ook had je er allerlei kraampjes met streekproducten. Zoals kaas, pompoenen uit eigen tuin, eieren, maar ook honing. De kinderen vonden het natuurlijk enorm interessant om al die bijen te zien. Was ook heel schattig, de drie oudere kindjes stonden op de kist en Fay moest van ons even wachten. Vroeg het meisje waarom ze moest wachten en toen we aangaven dat er geen ruimte was en ze daarom moest wachten zorgde ze gelijk dat Fay er ook bij kon staan. Echt lief!IMG_6943Ook de scouting stond er waarbij je appels kon versieren en kon bouwen met blokken. Nou dat appels versieren snapte Fay niet want appels zijn toch om op te eten? Maar bouwen met de blokken vond ze geweldig! Weten we dat ook weer.. We moeten voor blokken zorgen haha.

Afrekenen

Op een gegeven moment moesten we toch afrekenen. We hadden 1 katoenen tas vol met Elstars, eentje vol met andere appels en nog een plastic tas vol met peren. Bleek dat we 10 kilo hadden haha! Gelukkig kost dat niet zoveel als in de supermarkt haha. IMG_6937Mijn man besloot om de auto te gaan halen zodat wij niet al die zakken hoefden te sjouwen, erg lief. Al met al een leuke paar uurtjes gehad. We hadden er ook kunnen gaan pannenkoeken eten of wat anders lekkers, maar omdat we niet echt op een heel handig tijdstip waren gegaan hebben we dat niet gedaan. Wellicht volgend jaar!

Ben jij wel eens naar een appelplukdag geweest?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. Charlotte op 14 september 2015 om 08:29

  Leuk! Misschien de laatste week even kijken…

 2. Gera op 14 september 2015 om 11:20

  Nee dat staat nog op ons lijstje :).
  Leuk, lekker en leerzaam!

 3. Anita op 14 september 2015 om 12:39

  Nee nog nooit geweest maar wel heel leuk lijkt mij! Zeker met kids

 4. Cassandra op 14 september 2015 om 16:27

  Oh wat leuk! Slim gedaan met dat afzetten idd.

  Ik ben nog nooit na zo’n dag geweest, lijkt me ontzettend leuk. Eindhoven is alleen super ver, dus denk niet dat ik ga. Misschien eens kijken of ze het hier in de buurt ook een keer hebben!

 5. Alexandra op 14 september 2015 om 20:10

  Wij wilden zaterdag ook gaan maar toen we aankwamen was het zo druk met auto’s. We besloten toen maar om te gaan wandelen in het park ernaast.

 6. janske op 15 september 2015 om 03:19

  Wat leuk zeg! Bedankt voor de tip ?

 7. […] andere gezinnen) appels en peertjes plukken bij de Philips Fruittuin in Eindhoven. Via Nicole van Meisje Eigenwijsje kwam ik op het idee om daar een kijkje te gaan nemen, want hoe gaaf is het om zelf appeltjes en […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje