Dagje Oberhausen | Sealife & Legoland

In februari werden wij uitgenodigd om naar Sealife en Legoland in Duitsland te gaan. Echter kwam het toen door omstandigheden niet uit. Gelukkig mochten we later in het jaar alsnog en dat later in het jaar werd dus vorige week. Samen met mijn man, peuter en de baby reden we op dinsdagochtend richting Duitsland voor een dagje Oberhausen.

Sealife Oberhausen

Prijs: € 19,95 of € 22,00 euro voor een combi ticket Sea Life én Legoland Discovery Centre Oberhausen
Leeftijd: Alle leeftijden

Aangezien wij in de zomervakantie gingen hadden we een grote drukte verwacht. Deze probeerden we een beetje voor te zijn door er rondom de openingstijd (10 uur) al te zijn. Toch stond er al best een rij op het moment van aankomst. Gelukkig voor ons mochten we in de express rij staan waardoor we al heel snel naar binnen mochten. Wel werd er telkens maar één groep/gezin binnen gelaten en eenmaal binnen zagen we waarom: je werd bij een piratenbeeld op de foto gezet. Deze foto kon je verderop in het gebouw aanschaffen.

Bij de kassa kregen we een stempelkaart mee, waarmee je op zoek kunt naar stempels en bij de uitgang een presentje krijgt mits je ze allemaal gevonden hebt. Eenmaal binnen werd ons snel duidelijk dat ze Sealife ingedeeld hebben in diverse thema’s/werelden. Zo kom je als eerste in het thema “De Rijn” en loop je daarna opeens een druipsteengrot in. Ik geloof niet dat onze peuter deze thema’s doorhad aangezien zij vooral geplakt zat aan de aquaria. Ze vindt vissen echt reuze interessant en bleef maar van enthousiasme roepen wat ze allemaal zag. En vooral papa moest alles komen bekijken.

Wat ze het allermooiste vond dat waren de zeepaardjes, de schildpadden en de grote vissen zoals haaien en roggen. Maar ook de kwallen vond ze heel erg gaaf en daar heeft ze dan ook best lang bij staan kijken. Toen ze even later ook nog eens een zeester mocht aaien was ze helemaal in de zevende hemel. Ook onze baby heeft zijn ogen uitgekeken aangezien je ook onderwatertunnels hebt waarbij je dus de vissen boven je hoofd ziet zwemmen.

Wij hebben ons zo’n twee uur lang vermaakt bij Sealife. Wel zijn er, naar onze mening, nog wat verbeterpunten te bedenken. Zo is het restaurant helemaal aan het einde van de route en kun je tussendoor nergens even rustig zitten. Met een baby is dit toch wel een must eigenlijk. Ook is er geen verschoningsplek bij het restaurant, maar moet je eerst met de lift naar beneden waardoor je weer bij de ingang terecht komt. Alle teksten zijn in het Duits en Engels en aangezien onze peuter dat nog niet kan lezen moesten wij alles vertalen voor haar. Tijdens het voeren van de roggen werd er ook veel verteld over het reilen en zeilen maar dit was alleen in het Duits.

Legoland Oberhausen

Prijs: €10,50, combi tickets voor Legoland en Sealife samen vanaf 22 euro
Leeftijd: voor onze peuter was er nog weinig dus ik denk basisschoolleeftijd

Aangezien we in de ochtend eerst naar Sealife waren geweest waren we dus in de middag bij Legoland. Buiten stond er niet een al te lange rij wat ons goede moed gaf. Echter bleek eenmaal binnen dat het echt hutje mutje vol was. Als eerste kwamen we in de ‘fabriek’ van Lego. Daar kon je zien en horen hoe ze legosteentjes maken. Echter kwamen wij als laatste binnen en was het best druk dus zagen we niets. Ook ging alles in het Duits wat het voor onze peuter niet heel erg prettig maakte.

Bij binnenkomst kon je direct in de rij gaan staan voor een attractie. Aangezien onze peuter dit toch niet durft besloten we om niet aan te sluiten. Daar was ik stiekem best blij mee want het leek me erg lang te duren. We liepen bij ‘miniland’ binnen en daar zagen we prachtige gebouwen van legosteentjes. Ook konden de kinderen in een tunnel kruipen zodat ze in het midden in een doorzichtige koepel konden staan.

Daarna kwamen we in een hele grote hal waar het echt zo druk was dat het voor ons allemaal onduidelijk was wat er allemaal was. We zagen een ruimte waar je volgens mij een workshop kon volgen, maar ook daar was de wachtrij erg lang. Gelukkig ontdekten we een gedeelte met duplo waar onze peuter zich wel even vermaakt heeft. En ze vond het gedeelte met de ‘meisjes lego’ ook erg interessant. Verder kon je volgens mij ook een 4D film bekijken en was er nog 1 attractie, maar daar zijn we verder niet geweest. We zijn nog geen uur binnen geweest bij Legoland want het was veel te chaotisch plus voor onze peuter was er maar weinig wat ze kon doen.

Sealife en Legoland Oberhausen de moeite waard?

Vanaf ons huis is het een uurtje rijden, maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen toch behoorlijk ver weg is. Of het dan de moeite waard is? Tsjah dat kun je denk ik alleen zelf bepalen na het lezen van deze review. Gelukkig heb je ook in Nederland Legoland Discovery Centre Scheveningen. Dat is voor ons zelfs iets verder weg, maar dan heb je sowieso alles in het Nederlands. Wel zo handig. Plus kun je er gelijk een dagje Scheveningen van maken!

11 reacties op “Dagje Oberhausen | Sealife & Legoland

 • Toen wij er zijn geweest was het gelukkig niet zo druk. Maar ik herken dat alles in t Duits is. Wij zijn zonder kinderen geweest, dus dat is een andere ervaring. Wij vonden het beiden in iedere geval mwoa.

 • Het klinkt wel leuk! Wij zijn met onze kinderen tijdens een vakantie in legoland Denemarken geweest. Dat vonden ze allebei (toen 2 en bijna 4) echt te gek. Dat alles in het Duits of Engels is zou ons niet zo veel uitmaken. Het is immers in duitsland.

  • Klopt, maar het zijn toeristische attracties ook. Waar (veel) buitenlanders komen. Dan kun je op zn minst een uitleg niet alleen in Duits doen. Maar goed, misschien ben ik ook verwend. Ik begreep er in ieder geval weinig van dus kon ook aan mijn peuter dochter niet veel vertellen.. (Het engels begreep ik wel, alleen de uitleg van de vrouw in het Duits niet)

   • Ja ik snap het. Het is ook goed dat je het vermeld in de review zodat mensen het weten. Het is inderdaad net wat je verwacht of wat je gewend bent. Ik heb wel eens een rondleiding in het Duits gehad in echt een prachtig kasteel. Maar doordat mijn Duits heel slecht was snapte ik er niks van. Was toch jammer.

 • Handig ‘zo’n review! Geen zit plek is zowieso niet handig inderdaad en je kindje niet kunnen verschonen bij het restaurant, ook heel vervelend met een kleintje. Voor een park wat gericht is op kinderen toch niet zo goed over na gedacht dus!

 • Dit klinkt echt super leuk en interessant voor mijn kleine schat. Wel erg raar dat je je kindje nergens kunt verschonen.. Vooral bij zoiets! Fijn dat het in Duitsland is, lekker dichtbij voor mij :)!

  Liefs, Rosie

 • Ik ga regelmatig naar Center O om te shoppen (wat er dus precies naast ligt). Vanaf thuis is dat ongeveer 3 kwartier rijden en ik vind het fijn dat je overdekt daar veel keus hebt qua kleding. Ik ben dus heel vaak langs sea world enzo gelopen, maar nog nooit binnen geweest. Ik vind het ook super duur voor wat je krijgt. Voor dat geld ga ik dus liever naar Burgers’ Zoo waar je meteen ook een heel oceanië hebt en meer.

  • Ja bij Centro hebben wij gegeten. Ben er ook wel paar keer wezen shoppen maar hadden daar nu geen zin in na al dat gesjok en gesjouw daar.

   • Snap ik. Plus… ik vind het niets voor kinderen. Het is best een groot centrum, maar er is nergens een speelgelegenheid! voor kinderen. Kleine moeite om er een autootje te plaatsen, denk ik dan. Dus als we er heen gaan, is het altijd kinderloos.

 • Het leken me wel hele leuke attracties. Maar net als Sheila hebben wij een abo op Burgers’ Zoo, dus dan ga ik (in ieder geval voorlopig) liever daarheen.

 • Voor ons is het dik twee uur en een kwartier rijden, ondanks dat ik Sealife erg leuk vind doen we dit dus niet vaak.
  Jammer inderdaad van die weinige zit plekken, zeker met kinderen is dit wel een must.

Reageren is niet mogelijk.