Dagje Disneyland Parijs (birthday surprise!)

Een dagje Disneyland Parijs. De meeste mensen kiezen ervoor om meerdere dagen naar Disney te gaan. Maar ook een dagje Disney behoort tot de mogelijkheden. Wij deden dit samen met onze vierjarige kleuter. Of het de moeite waard is, hoe wij het hebben aangepakt en welke tips we hebben vertel ik in dit artikel. 

Wij gaven een dagje Disneyland Parijs cadeau aan onze dochter die vier jaar werd. Aangezien zowel zij als wijzelf helemaal gek zijn op de Disney films en figuren konden we geen beter cadeau bedenken. Wie er het meest enthousiast was kan ik je niet vertellen, want zodra we het park in zicht kregen voelden ook mijn man en ik ons weer helemaal kind.

Dagje Disneyland Parijs – Dezelfde dag op en neer?

In eerste instantie waren we van plan om ’s nachts te vertrekking richting Disney, daar een hele dag rond te lopen en ’s avonds weer terug te rijden. Echter besloten we toch om de avond ervoor er al heen te rijden en een hotel in de buurt te pakken. Geen Disney hotel, maar gewoon een Ibis Budget hotel via Booking.com. Achteraf ben ik erg blij met dit besluit, want we hebben alledrie een goede nachtrust gehad in het hotel. En op de terugweg sliep onze dochter vrijwel de hele reis.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Disneyland Parijs met een kleuter

Wij gingen dus een dagje naar Disneyland Parijs samen met onze kleuter. Van te voren had ik al gekeken wat er voor haar allemaal te doen was. En dat is stiekem nog best veel. Sowieso in Fantasyland is er genoeg te zien en beleven voor een vierjarige. Zo heb je de theekopjes, dombo het vliegende olifant, it’s a small world en nog veel meer.

its a small world disneyland

En dan heb je natuurlijk ook nog de Disney Stars on Parade..

Disney stars on parade dagje disneyland parijs

De fotomomenten met vele Disney figuren..

En de verjaardagsshow Mickey presents: Happy 25th Anniversary Disneyland® Paris.

dagje disneyland parijs tips

Blijf je tot sluitingstijd in het park dan kun je ook nog genieten van een avondshow met vuurwerk, lichteffecten en nog veel meer. Wij zijn echter rond 18.30 richting auto gegaan omdat we allemaal echt op waren dus hebben dat niet meegekregen. Het schijnt echter een waar spektakel te zijn!

Tips voor een dagje Disneyland Parijs

Nu we één keer een dagje naar Disneyland Parijs zijn geweest kunnen we onszelf niet echt ervaringsdeskundigen noemen. Maar toch hebben we wel wat tips verzameld:

  • Wij hadden zelf tickets voor beide parken en omdat we deze hadden maakten we er gebruik van. Echter denk ik dat wanneer je slechts één dag gaat je beter voor één park kunt kiezen.
  • Ga je met een jonger kind neem dan een buggy mee. Wij hadden onze Thule Urban Glide mee genomen en waren daar erg blij mee. Onze kleuter heeft er veel ingezeten wat bij haar scheelde in vermoeidheid en zo konden we vaak toch even “snel” ergens heen lopen.
  • Bepaal van te voren met welke Disney figuren je perse op de foto wilt. Je bent namelijk al snel veel tijd kwijt met wachten. Zoek ook de tijden van de Parade en shows op zodat je hier rekening mee kunt houden. In verband met drukte kun je beter zorgen dat je ruim op tijd op de juiste plek bent zodat je een goede plek hebt om te kijken.
  • Je kunt in een dag niet alles zien en overal in. Kies hier dus ook van te voren al je favorieten en check op de dag zelf de wachttijden. Sommige attracties zijn enorm populair waardoor de wachtrijen ook veel langer zijn dan andere attracties.
  • Disney heeft verschillende seizoenen/thema’s per jaar. Dit jaar vieren ze nog steeds hun 25e verjaardag tot september met spectaculaire shows, maaltijden, enzovoort. Maar er komen ook nieuwe seizoenen aan. Het is altijd slim om te gaan tijdens een seizoen die aansluit bij jouw voorkeur.
  • Je kunt ook gebruik maken van een Fastpass bij sommige attracties waardoor de wachttijd korter is. Hoe dat precies werkt lees je hier.

Sfeerbeelden dagje Disneyland Parijs

Wil je zien hoe wij het gehad hebben? Ik heb uiteraard die dag zoveel mogelijk gevlogd en daar een leuk filmpje van gemaakt. Kijk dus snel!

Ben jij al eens in Disneyland Parijs geweest? En heb je nog tips?

9 reacties op “Dagje Disneyland Parijs (birthday surprise!)

Reageren is niet mogelijk.