Dagje Burgers’ Zoo met Zoë & Silos: De Ocean Musical

dagje uit met kinderen burgers zoo

Nadat we samen met de kinderen al vele dierentuinen bezocht hadden was het dit keer de beurt aan Burgers’ Zoo in Arnhem. We werden uitgenodigd om Zoë & Silos: De Ocean Musical te komen bekijken en natuurlijk een rondje dierentuin te doen. Aangezien wij wel houden van leuke dagjes uit én van dierentuinen zeiden we daar geen nee tegen.

Dagje uit met kinderen: Burgers’ Zoo in Arnhem

Zijn jouw kinderen net zoals die van ons verzot op dieren en wil je ze ook nog een hoop leren? Dan is een dagje Burgers’ Zoo zeker een aanrader. Het is een prachtige heuvelachtige dierentuin die ook met rolstoel goed toegankelijk is (je kweekt wel flinke spieren met het duwen van de rolstoel).

In Burgers’ Zoo tref je de dieren niet simpelweg in een regulier verblijf aan, maar krijg je de kans om ze te ontmoeten in een uniek concept genaamd ‘ecodisplay’. Dit fascinerende concept is ontworpen met diepgaande biologische kennis en neemt je mee naar verschillende themawerelden waarin specifieke ecosystemen worden getoond. Zo heb je bijvoorbeeld een woestijn, tropisch regenwoud, safari en mangrove.

Bol AlgemeenBol Algemeen
burgers zoo dierentuin arnhem

Naast de vele dieren en prachtige natuur zijn er ook diverse speelgelegenheden voor de kinderen. Een prachtige nieuwe speeltuin naast het Park Restaurant en voor wanneer het regent is er binnen ook een Kids Jungle. Daarnaast hebben we nog een kleine speeltuin gezien tussen de Rimba en Bush in. Ook zijn er een aantal horeca plekken door het park heen. Wij hebben zelf bij het Safari restaurant gegeten, wat we stiekem wel vrij prijzig vonden, maar je hebt ook het Park restaurant, het Bush restaurant en bij de ingang de coffee corner.

speeltuin burgers zoo

Zoë & Silos: De Ocean Musical

Zoë is een heel enthousiast meisje dat alles over dieren wil weten. Als abonnementhoudster komt ze vaak in Burgers’ Zoo. Ze weet verrassend veel over allerlei diersoorten. Silos is een jonge dierverzorger die in Burgers’ Zoo werkt. Zoë en Silos komen elkaar regelmatig tegen in het park en beleven samen spannende avonturen. Dit keer dalen ze af in de tropische koraalzee, waar ze haaien en roggen ontmoeten en zich verwonderen over het koraal. In een educatieve musical komen jong en oud spelenderwijs veel te weten over dit ecosysteem.

Zoë & Silos: De Ocean Musical meet en greet

Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment bouwen met ‘Zoë & Silos: De Ocean Musical’ voort op een jarenlange traditie. De hoofdrolspelers figureerden reeds in vijf thematische musicals, een tiendelige televisieserie op Telekids, talloze videoclips met dierenliedjes, vlogs en challenges.

Praktische details Zoë & Silos: De Ocean Musical

De musical is speciaal ontworpen voor kinderen tussen 3 en 10 jaar oud, maar iedereen, ongeacht de leeftijd, is van harte welkom om deze bij te wonen. De voorstelling heeft een duur van 25 minuten, gevolgd door een meet & greet. Je hoeft niet te reserveren om de musical bij te wonen; je kunt gewoon vrij langskomen en genieten van de show.

Zoë & Silos: De Ocean Musical tijden

Wanneer: Dagelijks te zien van zaterdag 15 juli t/m zondag 20 augustus 2023.
Waar: In het auditorium van het Safari Meeting Centre, dat midden in Burgers’ Zoo ligt.
Tijden: Op doordeweekse dagen 4 shows: 11:30-12:00u, 12:30-13:00u, 14:00-14:30u en 15:00-15:30u.
Op weekenddagen is er een extra show om 16:00-16:30u.
Kosten: De musical is bij de entreeprijs van Burgers’ Zoo inbegrepen.
Meer informatie is te vinden op burgerszoo.nl/musical