Dagboek van een uitgeputte moeder

Een huilend stemmetje: “Mama mag ik alsjeblieft bij jullie liggen?”. Ik doe één oog open en zie mijn dochter naast het bed staan. Ook zie ik de tijd op de wekker, 02.32 uur. Great. Daar gaat de rest van de nacht. Voor mij tenminste, want mijn man slaapt gewoon door.

Dit is het dagboek van een uitgeputte moeder. Want dagen en nachten zoals in deze blog beschreven zijn doorgaans meer regel dan uitzondering.

Mijn dagboek op een werkdag

Ik heb een werkdag gekozen omdat dit doorgaans de drukte dagen zijn. Donderdag is vaak nog drukker dan de maandag, maar dit keer heb ik een maandag vast gelegd.

Bol AlgemeenBol Algemeen

’s Nachts.

03.13 uur. Ik hoor mijn zoontje flink hoesten en huilen. Dus ik sta op, loop naar zijn kamer en probeer hem te troosten. Ik geef hem zijn speen en hij lijkt weer rustig te worden. Ik ga weer terug naar onze slaapkamer en kruip weer naast mijn man en dochter in bed. Beide lijken ver weg in dromenland.

03.16 uur. Weer flink gehoest uit de slaapkamer van ons zoontje. Ik ga er weer naartoe en gebruik de puffer om hem wat verlichting te geven. Het lijkt te helpen.

04.02 uur. Mijn dochter danst in haar slaap, of ja of ze echt danst weet ik niet, maar ik krijg een arm in mijn gezicht en een voet in mijn rug. Dus het lijkt alsof ze danst. Of ze probeert in een boom te klimmen in haar slaap, kan ook nog. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik weer wakker ben. Wanneer ik weer probeer in slaap te vallen is er iemand hele bomen aan het omzagen. En nee dit keer is het niet mijn man…

’s Ochtends

06.34 uur. Ik heb gelukkig nog een uurtje of twee kunnen slapen. Maar nu moet ik er dan ook echt uit. Het is tijd om alles klaar te leggen voor Milo en boterhammen te smeren. Oh ja en ondertussen alvast even mijn blog delen op social media en de eerste mailtjes van de dag checken.

07.00 uur. Ik heb voor Fay een beker melk klaar staan met een boterham. Voor Milo zijn flesje met vitamine D, zijn puffer en zijn schildklier medicatie. Ik haal Milo uit bed en doe de deur bij Fay open. Dan verschoon ik Milo, gebruik de puffer bij hem, geef hem zijn medicatie en daarna de fles.

07.12 uur. Ondertussen komt Fay naar beneden en begint aan haar boterham. Milo heeft ondertussen zijn fles op, of ja.. hij wil niet meer. Ik blijf wel nog even met hem zitten want hij heeft nog geen boertje gelaten.

07.29 uur. Ik verschoon Milo nog een keer want het leek hem wel leuk om zijn luier vol te poepen en wat melk op te boeren waardoor zijn kleding onder zit. Ook even een washandje over hem heen dus. Daarna leg ik hem in de box en haal ik boven de kleding voor Fay en kleed ik mezelf na een snelle was ook om.

07.47 uur. Ik wil Fay omkleden maar “dat kan ik al zelf hoor mama”. Ook al duurt het nu wat langer, ik probeer het toch los te laten. Daarna zet ik haar op de stoel voor me terwijl ze nog even de rest van haar boterham op eet. Ik borstel haar haren en maak er twee vlechten van. Ik ben daar nog niet handig in dus dit kost tijd.

07.55 uur. Ik check de luiertas van Milo en zorg ervoor dat er genoeg flesvoeding, zijn speentje en luiers in zit. Ook haal ik mijn lunch uit de koelkast en zet alle spullen die we nodig hebben in de auto.

08.05 uur. Beide kinderen zitten in de auto en ik check nog even of alle lichten uit zijn, pluk een mandarijn uit de schaal voor Fay (tussendoortje op school) en doe alle deuren op slot.

08.12 uur. Ik arriveer bij het kinderdagverblijf waar ik Milo af moet zetten. Ik vertel de bijzonderheden en ga daarna weer verder om Fay op school af te zetten.

08.30 uur. Ik breng Fay bij de peuterspeelzaal naar binnen, zorg dat ze aan een “werkje” zit en neem afscheid. Ik moet namelijk meteen door naar mijn werk.

Overdag

09.03 uur. Het was druk op de weg maar toch ben ik niet heel veel later op het werk. Van 09.03 tot 17.00 uur. De maandag is een drukke dag altijd op het werk. Veel bestellingen, overleg met Juliette en uiteraard ook mijn standaard online taken zoals social media creëren en inplannen, emails beantwoorden en productteksten (her)schrijven.

17.02 uur. Ik stap in de auto om mijn kinderen weer op te halen. Fay is ondertussen ook bij het kinderdagverblijf dus dat scheelt. Het is altijd spits rond dit tijdstip dus ik doe er doorgaans zo’n 40 minuten over.

’s Avonds

17.44 uur. Ik haal eerst Fay op bij haar groep en loop dan samen met haar naar het baby-gedeelte om Milo te halen. Milo is heel vrolijk, maar wel enorm moe. Hij slaapt altijd een stuk minder op het KDV dan thuis dus meestal leg ik hem direct in bed bij thuiskomst.

18.01 uur. We zijn thuis, nadat ik de brievenbus leeg heb gehaald breng ik Milo naar bed terwijl Fay ondertussen even een filmpje mag kijken. Dan warm ik het eten op wat ik de dag ervoor heb gemaakt. Samen met Fay eet ik aangezien mijn man pas later thuis komt.

18.30 uur. Mijn man komt thuis en ondertussen heeft Fay haar bord ook zo goed als leeg. Ze doet beneden haar pyjama alvast aan en poetst haar tanden. Dit doen we altijd op “buitenshuis werk dagen” zodat ze niet direct na het eten naar boven hoeft maar we wel al het slaap ritueel in gang kunnen zetten.

18.45 uur. Na even knuffelen en kletsen met papa is het tijd voor bed. Een verhaaltje lezen samen, naar de wc, instoppen en lampje uit. “Slaap lekker, laf joe, doei”, is hetgene wat we altijd tegen elkaar zeggen..

19.02 uur. Fay huilt. Ze kan niet slapen. Ja natuurlijk, ze heeft het ook al 10 seconde geprobeerd. Nog even streng toespreken en dan weer “slaap lekker, laf joe, doei”.

19.04 uur. Milo huilt en Fay roept. Het was ook te mooi om waar te zijn die 2 minuten dat het stil was. Ik weer naar boven want Bart is de honden aan het uitlaten.

19.06 uur. Ik ruim de vaatwasser uit en weer opnieuw in met de vaat van die avond. De pannen was ik af en het aanrecht maak ik schoon. Dan ga ik naar boven, geef Milo nog 1x de speen en ga door naar zolder. Het is tijd om thuis te werken.

Van 19.30 tot 23.30 uur ben ik bezig met het editen van de weekend vlog en het schrijven van de bijbehorende blog. Ook lees ik mijn mailtjes, beantwoord ik er een paar en lees ik de appjes van mijn whatsappgroepjes door.

23.30 uur. Ik ga naar bed. Helaas wordt Fay wakker waardoor ik daar weer een half uur mee in de weer ben. Als ik dan om 00.00 uur eindelijk in bed lig val ik vrijwel direct in slaap.

Totdat ik om 01.37 uur Milo hoor huilen…

Afbeelding komt van Shutterstock

9 reacties op “Dagboek van een uitgeputte moeder

Reageren is niet mogelijk.