Dagboek van een thuiswerkende… ja wat ben ik nu eigenlijk?

Het is maandag 23 maart en het leek me wel een goed plan om jullie een kijkje te geven in ons dagelijks leven. Nou ja, dagelijks leven sinds Corona dan. Want normaal gesproken zou 23 maart gewoon een schooldag en voor mij een werkdag zijn en dat is nu natuurlijk niet. Een dagboek van een thuiswerkende moeder. Of juf, want dat ben ik nu ook weer. Weer? Ja ik ben afgestudeerd als basisschool leerkracht en heb zelfs een aantal jaren als juf gewerkt.

De wekker

Om 5 uur doe ik mijn ogen open. Mijn man maakt me half wakker want hij gaat eruit om naar zijn werk te gaan. En ik had gezegd dat ik er ook uit wilde zodat ik even kon werken. Op dat moment had ik er stiekem spijt van maar ik ben er toch uit gegaan. Want alle tijd die ik kan werken voordat de kinderen wakker zijn is meegenomen. Ik start dan ook met een glas water, een dekentje en mijn laptop op de bank. Ik schrijf een betaalde blog en stuur deze ter controle naar de opdrachtgever en ik start met deze blog.

Daarna ga ik verder met een blog voor op mijn zakelijke website, reageer ik actief op social media en zet ik een Instagram post online. Rond 7.45 uur komt mijn dochter Fay naar beneden dus stop ik met werken. We hangen samen de dagritmekaartjes van die dag op en knuffelen nog even voordat we de kleine man eruit halen. Daarna samen lekker ontbeten, ons aangekleed en het was tijd om te gaan spelen.

Gesprek met mijn business buddy

Op maandag heb ik (vrijwel) altijd een call met mijn business buddy Frouke. Ik vind het super fijn om even aan het begin van de week elkaar bij te praten en te vertellen wat de plannen zijn. Normaal zijn de kinderen er echter niet en ik moet zeggen dat het dan dus echt lastig is om een gesprek te houden. Logisch op zich wel, maar toch. Ik moet wel toegeven dat ik ze dus niet had voorbereid op het gesprek. Dus het kwam voor hen als een verrassing. Dat is een mooie les voor volgende week.

Spelen met een peuter en kleuter

Omdat bewegen goed is en de kinderen hun energie kwijt moeten start ik de dag met bewegen op muziek. Vandaag werd dat een filmpje die ik vond op youtube. Ik geef toe dat ik hier dus heel slecht in ben. Ik had me beter moeten voorbereiden en al allerlei filmpjes moeten op zoeken. Maar nu werd het gewoon het eerste filmpje wat ik vond.

Daarna mochten de kinderen zelf spelen en kon ik de boel een beetje op orde brengen. Een wasje draaien, andere was opvouwen. De vaatwasser uitruimen en voor de helft ook weer inruimen. Het aanrecht en het fornuis weer even een goede poetsbeurt geven. Als je denkt dat ik dit allemaal lekker achter elkaar heb kunnen doen zit je overigens mis. Want de peuter hing de helft van de tijd aan mijn been “mama tillen, Milo helpen”. En de kleuter bleef maar vragen wanneer het eindelijk weer school was want ze had er genoeg van.

Tijd voor fruit en buiten spelen

Eindelijk was het tijd voor fruit en ik nam dit moment om een beetje rust in de tent te krijgen. Dus ik zette ze voor een Schooltv filmpje en maakte een groot apenbord vol met groente en fruit. Zodra het bord op tafel stond begonnen ze direct te eten.. of eigenlijk moet ik snaaien zeggen haha. Dus op het moment dat ik eraan dacht om een foto te maken was er al wat op.

Nadat het fruit werkelijk op was stuurde ik de kinderen naar buiten. De tuin in om precies te zijn. Helaas is onze tuin totaal niet speel-proof. Er staat een kleine zandbak maar dat zand moet nog ververst worden. En er staat echt een hele kleine glijbaan wat voor Milo eigenlijk al te klein is. En dat was het. Ze hebben wel fietsjes en stoepkrijt. Maar daar waren ze snel op uitgekeken. Omdat ik ze wel echt even een poosje buiten wilde houden verzon ik allerlei spelletjes met het stoepkrijt.

Kon ik mooi in de tussentijd het groente voor de avond snijden (broccoli) en paprika snijden die ik de diepvries in gooide. Oh ja en ik probeerde ook een filmpje te kijken. Maar dat was uiteraard onbegonnen werk met twee kinderen die continu om aandacht vragen. Zelfs als ze buiten spelen.

Knutselen – lunchen en naar bed

Na het buitenspelen heb ik de kinderen lekker aan het knutselen gezet. Vrij knutselen wel hoor, ik ben niet zo creatief en laat ze vaak lekker aanrommelen. Slecht he. De jongste maakte allerlei tekeningen en de oudste een boekje vol woordjes. Ik maakte ondertussen de lunch klaar. De boterhammen gingen er goed in en nadat Milo alles op had bracht ik hem naar bed.

Terwijl meneer lekker bleef kletsen in bed begon ik met Fay aan haar huiswerk. Ze heeft een activiteitenblad gekregen waar 15 activiteiten op staan waaronder het maken van een werkboekje, squla en een gezelschapsspelletje. Wanneer ze dus elke dag drie activiteiten kiest is ze op vrijdag klaar. Ze is alleen altijd erg enthousiast en wil meer doen dan nodig is. Dus ik ben benieuwd wanneer de activiteiten voltooid zijn. Waarschijnlijk op woensdag al ofzo. En dan heb ik haar nog getemperd ook haha.

Me-time en droogzwemmen

Ondertussen kwam mijn man ook thuis van zijn werk en heb ik even me-time toegeëigend. Op social media zag ik toen een filmpje voorbij komen van de zwemschool van Fay waarin ze alle leerlingen uitdaagden om op een unieke manier het droogzwemmen te laten zien. Ik vertelde dit aan mijn man en al snel kwam hij aan met onze slee. We gooiden er een blauw deken overheen en tadaa.. dat was het water. Fay ging erop liggen en maakte allerlei zwem bewegingen, mijn man trok de slee voort en ik maakte een boomerang filmpje. Challenge accepted!

Etenstijd – verhaaltje door opa en oma – naar bed

Daarna is het dan echt tijd voor het eten. We eten pasta kip broccoli. Na het eten is het tijd voor een verhaaltje van opa en oma. Zij hebben een filmpje gemaakt waarin ze een boekje voorlezen. De kinderen vinden het super leuk om zo opa en oma alsnog te zien. Na het verhaaltje is het tijd voor bed. Voor de kinderen dan. Mijn man en ik ruimen de boel beneden op en kruipen samen op de bank. Normaal zou ik ook in de avond werken, maar het vroege opstaan en de drukke dag met de kinderen breekt me op. En ik kan me niet meer concentreren…

1 reactie op “Dagboek van een thuiswerkende… ja wat ben ik nu eigenlijk?

  • Wat leuk dat opa en oma een Voorlees film stuurde.
    Ik werk een aantal dagen thuis (juf, als ik geen kinderen op school hoef op te vangen), maar zoals je zegt daar komt weinig van terecht met twee eigen kinderen thuis. Daar heb ik nog geen echt ritme ingebonden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *