Dagboek JUIZ-S Detox sapkuur

De afgelopen dagen heb ik een Detox sapkuur van JUIZ-S gevolgd, om precies te zijn heb ik de Detox sapkuur All Day gedaan wat betekent dat je echt de hele dag alleen maar sapjes en water drinkt. Oke, op een zakje met nootjes na. Maar wat is dat zakje klein!! Ik heb een dagboek bijgehouden omdat ik op die manier een veel beter beeld kan schetsen dan achteraf een verhaaltje schrijven. Wel komt er ook nog een echte review waarin ik alle voor- en nadelen zal benoemen en een conclusie zal trekken.

De sapkuur inplannen + afbouwen

Het duurde even voordat ik de sapkuur had ingepland, want het zijn toch drie dagen waarop je alleen maar sapjes en water drinkt en een zakje nootjes eet. Dan is het niet handig als je in een pretpark of dierentuin loopt of net een BBQ gepland hebt. Na flink wat gepuzzel had ik eindelijk drie dagen gevonden waarbij ik niet al te gekke dingen zou doen en waarop het dus wel kon.

Totdat ik dus zag dat je eigenlijk ook nog drie dagen je eten moet afbouwen voorafgaand aan de kuur. Ja, dat ging dus niet werken. Terwijl de familie lekker in de zon geniet van vlees op de BBQ en er lekkere biertjes op een terras genuttigd worden moest ik zeker opeens vegetarisch gaan eten en van alle alcohol afzien. Ik dacht het niet. Dus eigenlijk ben ik deze kuur al niet goed begonnen. Maar des te meer neem ik me voor om de sapkuur met succes af te ronden!

Dag 1 van de JUIZ-S Detox sapkuur all day

Vandaag, maandag, is mijn werkdag. Of het echt slim is om nu de sapkuur te beginnen weet ik niet. Ik hoop dat ik in ieder geval nog steeds genoeg inspiratie heb voor alle blogs en opdrachten die ik moet doen.

In de ochtend gaat het verbazingwekkend goed. Ik sla wel vaker mijn ontbijt over (heel slecht, ik weet het!) dus dat ik nu alleen een glas lauwwarm water met citroen mocht vond ik niet eens zo erg. Om tien uur mocht ik mijn eerste flesje genaamd ‘liquid salad spinach’. Er zit 33% spinaziesap in, maar ook komkommersap, appelsap en limoensap. De spinazie en het limoensap schijnt reinigend te zijn, de komkommer vochtafdrijvend en de appel is stoelgang bevorderend.

Het sapje smaakt bijzonder lekker eigenlijk en ik heb het flesje dus ook zo leeg. Wel vergeet ik er nog water naast te drinken en de eerste hoofdpijn begint al langzaam aan te dienen. Ik had gelezen dat wanneer je niet goed afbouwt dit een verschijnsel kan zijn. Tsjah, eigen schuld dikke bult dus maar. Zo rond half twaalf begin ik wel honger te krijgen en tel ik bijna de minuten af tot het half 1 is. Dan mag ik namelijk het tweede flesje drinken. Ik ben alleen thuis en loop een beetje doelloos van de kelderkast, naar de koelkast en de koekjeskast. Ik weet dat ik niks mag pakken (behalve groene groente als ik het écht niet meer uithoud), dus ben mezelf gewoon aan het tergen zo.

Gelukkig is het dan toch redelijk snel half 1 en mag ik het volgende flesje open maken. Dit keer mag ik de ‘liquid salad beetroot-acai’ gaan drinken. Het sapje ruikt echt vies en ook de eerste slokken waren niet te pruimen. Maar al snel ben ik aan de smaak gewend en drink ik het flesje snel leeg. Daarna heb ik echt weer wat energie en kon ik dus ook gewoon wat artikelen schrijven. Tussendoor drink ik ook het flesje ‘Infusion water’ op (gadver dat is dus echt niet lekker!) en nog een extra glas water. Het is de bedoeling dat ik naast de sapjes nog anderhalve liter water drink.

Geen wonder dat ik zoveel naar de wc moet!

Rond drie uur begint de hoofdpijn weer te komen en vooral.. de hongerrrr! Ohh wat zou ik nu toch graag een boterham met kaas willen eten. En dat terwijl ik helemaal niet zo weg ben van brood. Het maakt me niets uit, IK WIL ETEN!!

Gelukkig is het snel half vier en mag ik de “middag dip” opdrinken. Een sapje met boerenkool, ananas en gember. Gelukkig dat er nog ananas in zit, dit maakt het enigszins te drinken. Al spoel ik het liever door. Maar goed, het is “eten” dus ik drink het maar op. Terwijl ik het opdrink vraag ik me voor de duizendste keer deze dag af waar ik aan ben begonnen. En hoe moet ik in hemelsnaam de avond doorkomen?

Tot mijn grote verbazing heb ik daarna eigenlijk helemaal geen honger. Ook niet wanneer ik de keuken binnenkom en de pannenkoeken ruik die mijn man aan het bakken is. Honger heb ik niet, maar potjandriedubbeltjes (ok hier stond een heeeel ander woord, maar ja ik moet toch netjes blijven he) wat heb ik een zin in die pannenkoek! Nadat mijn man en kinderen lekker hebben gegeten mag ik van mezelf het laatste flesje en het zakje nootjes eten. Ik geniet van elk nootje, want de zakjes zijn van BitesWeLove en die zijn zó lekker! Wel valt het me tegen hoe snel het zakje leeg is.

Ik ga redelijk op tijd naar bed, alhoewel ik in bed toch nog even ga lezen. Tegen een uur of 10 val ik in slaap.

Dag 2 van de JUIZ-S Detox sapkuur all day

Ik ben er ’s nachts maar 1x uit gehoeven en dat viel me dus erg mee. Wat me ook meevalt is dat ik dus zowel gisterenavond als vanmorgen gewoon heb kunnen poepen. Ja mensen, ik noem het beestje gewoon bij zijn naam. Want ik heb wel eens gelezen dat er veel mensen zijn die last hebben van obstipatie tijdens de sapkuur. Ik niet dus.

Alhoewel ik rond 8 uur honger lijk te hebben trekt dit gevoel snel weg doordat ik met de kinderen bezig ben. Ik heb een drukke ochtend dus ben pas rond 10.15 thuis en drink dan ook pas mijn eerste flesje. Prima te doen weer. Echter begin ik daarna toch wat last te krijgen van mijn hongergevoel. Of ja eigenlijk is het dus totaal geen honger, maar vooral mijn gedachten die ergens naar snakken. Ik blijf maar denken aan die hamburgers die mijn man die avond op de bbq gaat leggen en heb opeens enorme zin in gebakken ei met spek. Het tweede flesje drink ik pas tegen 13uur bij mijn ouders en ook deze gaat er prima in.

Ondanks dat ik geen echt hongergevoel heb houd ik een enorm gevecht met mezelf. Want ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in deze kuur. Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Als dan het “middagdip” flesje echt gruwelijk smaakt (liquid salad carrot) wil ik helemaal de brui eraan geven. Maar ik doe het niet. Ik zet door en klaag gewoon lekker tegen vriendinnetjes haha. Ik heb echt nergens zin in (behalve ETEN!!) en heb geen energie dus ik doe vrij weinig vandaag. Met veel moeite zit ik aan tafel terwijl mijn man en kinderen eten en probeer ik me in een boek te verstoppen. Rond half 7 mag ik van mezelf het laatste flesje van de dag inclusief nootjes. Dit keer valt ook het flesje niet goed en ik drink het niet helemaal op. En ook de nootjes zijn een stuk minder lekker dan die van gisteren. Had ik maar…

bites we love sapkuur

Ik duik rond 8 uur mijn bed in met een boek. Ik ben klaar met vandaag!

Dag 3 van de JUIZ-S Detox sapkuur all day

Vandaag lijkt het alsof ik nergens zin in heb qua eten of drinken. Geen enkel sapje smaakt me, ook heb ik geen zin om iets te eten. En als ik dan denk “weet je, ik pak gewoon een croissant, niemand die het weet” en ik ernaar kijk heb ik niet eens zin om een hap te nemen. Dus ik leg hem weer terug in de kast.

Zo kom ik dus de dag door met het leegdrinken van de flesjes, met veel tegenzin, maar ook geen zin hebben in ander eten. Gelukkig heb ik wel redelijk wat energie al slaap ik niet zo heel goed. Dat ligt overigens niet aan de sapkuur hoor. Mijn kinderen zijn de oorzaak. Of eigenlijk het warme weer waardoor ze vaker wakker worden. Op Instagram Stories kan ik lekker mijn ei kwijt, dus sommigen van jullie hebben wellicht wel al wat meegekregen via daar. Het is niet zo dat ik wil zeuren ofzo, maar het is best pittig dit en niemand doet dit “omdat het zo leuk is”.

Overigens zat er dus vandaag 1 sapje bij die ik echt MEGA lekker vond, de orange bell pepper. Al was hij ook wel wat pittig, vooral de nasmaak. Maar dat komt vast door de chilipoedersap die erin zit haha. Maar daar heb ik dus wel echt van genoten. De rest was gewoon allemaal mwah of bluh.. maar goed…

HET ZIT EROP!!!

Ik heb gewoon drie dagen lang alleen sapjes en 1 mini zakje nootjes gegeten en vanaf nu mag ik weer VRETUHHH! Oke vooruit, dat laatste klopt dus niet en dat wil ik ook niet. Vanaf nu moet ik eigenlijk weer opbouwen met eerst een dag alleen groente, fruit en bouillon. En daarna mag ik voorzichtig eiwitten erbij toevoegen en dan pas koolhydraten. Maar daar ga ik me niet mee bezig houden. Ik pak morgenvroeg gewoon een yoghurtje met fruit. In de middag wat crackers met filet american en gekookte eitjes.. En in de avond gaan we uit eten. Bij de Griek. Dus dan houd ik me niet in. Maar.. ik ga wel weer beter opletten. Dat voel ik aan mijn hele lijf! Al mag een ijsje, of iets lekkers af en toe echt wel. Maar geen vreetfestijnen meer zoals afgelopen maanden.

Genieten, met mate(n). Dát ga ik doen!

Binnenkort volgt er nog een volledige review en zal ik ook terugblikken op de sapkuur zelf en de periode daarna. Mocht je zelf een JUIZ-S sapkuur willen doen dan kan dat via deze website.

6 reacties op “Dagboek JUIZ-S Detox sapkuur

 • Hahaha, zo leuk om te lezen dit! Ik deed een tijdje terug ook eens een detoxkuur. Twee dagen maar.. Maar jeeeetje, ik vond het zo moeilijk! Ik ben gek op eten en het idee dat ik niet hoefde te kauwen maakte me gek! Herkenbaar stukje dus! De dagen erna voelde ik me wel veeeel fitter trouwens en was ik best veel vocht kwijt wat ik vasthield.. Ben benieuwd hoe jij je nu voelt!

  • Jaaa daarom was ik zo blij met mn nootjes aan het einde van de dag haha. Al was zakje nummer 1 echt het lekkerste! Echt veel fitter voel ik me overigens niet, maar komt door slaaptekort haha. Maar ik voel me wel beter qua mindset.

 • Ik vond je al een held omdat je er aan begon, maar respect hoor dat je het hebt afgemaakt.
  Hopelijk werkt het voor je mindset goed, dan heb je dat doel in ieder geval behaald 😉

 • ok, voor mij dus nooit een sap kuur, wat klinkt het vies en ik ga dat niet 3 dagen volhouden. Knap dat je het volgehouden!

 • Haha echt leuk om te lezen, en vooral heel herkenbaar. Op andere blogs heb ik gelezen hoe vrouwen het makkelijk volhouden, en het zelfs nog langer wilden doen… daar geloofde ik helemaal niks van. Fijn om zo’n eerlijk verslag te lezen.

  • Hoi Myrthe,

   Ja dat is waar mijn blog voor staat, eerlijkheid.
   En als we het dan toch daarover hebben. Om als naam “hawai party” in te vullen, inclusief commerciële link erbij vind ik wel een beetje vreemd.
   Daarom heb ik gewoon je naam even ingevuld, staat wat beter.
   Mocht je het prettig vinden dat er een link naar jullie site gaat dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen voor een eventuele samenwerking!

   Groetjes,
   Nicole

Reageren is niet mogelijk.