Dag eerste trimester!

Gastblog Carmelina. Joe! Die eerste 10 weken kwam ik met wat uitspattingen qua stemming best doorheen. Ideaal zo’n vakantieafleiding maar nu zitten we weer thuis en begint het normale leven weer. Geen liefdesreisje naar Parijs, geen jongens om me heen die zorgen voor afleiding maar werk en het normale leven.. SAAAI!

Gelukkig vond ik online weer een heerlijk klets groepje dames die ongeveer net zo ver zijn in de zwangerschap als ik. Sommige mensen vinden dit vreselijk, ook ik heb er eigenlijk een haat liefde verhouding mee want je kletst met onbekende en toch vind ik het fijn dus hey, geef het een kans. Mijn vriendinnen zijn tenslotte allemaal al mama van inmiddels kinderen die niet meer gepureerd voedsel nodig hebben of ieder uur een schone luier. En er is zoveel veranderd de afgelopen jaren in zwangerschapsland, ik heb ook gewoon wat buddy’s nodig. Super fijn dus een app groepje met 7 andere dames, allemaal hier uit de buurt met dezelfde onzekerheden en struggles als ik. Kletsen over rompertjes en het niet kunnen poepen, fantastisch toch?! 

Intake verloskundige 

In week 11 hebben we de intake bij de verloskundige. Heerlijk hoe je uit kan kijken naar zo een afspraak om vervolgens naar buiten te lopen met een oh ja, zo was het gevoel. Oh ja, dit was de vragenlijst (veiligheids check) die ze afnemen. Vragen over je inkomen, je opleidingsniveau… vanuit mijn werk weet ik dat ze erin staan en bijvoorbeeld financiële problemen worden gezien als risico factoren maar ik blijf het stomme vragen vinden. Zinvoller vind ik dan de vragen over erfelijke zaken. Maar goed, we hebben de test overleef en volgens mij zijn we goedgekeurd. 

We hadden ook de mazzel dat we direct weer een echo konden plannen. De ‘termijnecho.’ Top! Voor ons gaat dit helemaal niet om het vast stellen van de uitgerekende datum want die staat al vast, daar is geen twijfel over mogelijk. We weten tenslotte precies wanneer de bevruchting heeft plaats gevonden. Deze echo is dan ook gewoon een extra kijkje. Fijn!

De termijnecho kwam als geroepen

Nog steeds had ik 0 energie, was ik vooral snachts enorm misselijk en kreeg ik woede uitbarstingen alleen al als Bas naar mijn borsten kijkt. De kwaaltjes waren dus weer volle bak aanwezig en ook voelde ik mij weer onzeker. Zo bang om te verliezen wat we nu hebben. Deze echo kwam dus echt als geroepen! Gek, hoe je dan ook nu weer zo zenuwachtig in een wachtkamer kan zitten, misschien ook wel een beetje jaloers op de dames die er zitten met al zo’n prachtige dikke buik. Jeetje, dacht ik terwijl ik naar ze keek… Die mag ik hopelijk straks ook weer hebben.

Voor het eerst had ik een echo gewoon via de buik! Hey, die gel is warm! Vroeger was dit toch geen warme gel? Even voor de dames met oudere kinderen, ben ik nu gek of is warme gel op je buik iets nieuws?! Toen de baby in beeld verscheen was het eerste waar ik naar zocht natuurlijk direct weer dat knipperlichtje. Shit! Ik kan hem niet vinden. Maar ik zie toch echt een kindje nu en niet meer een garnaalachtige dino. Even voel ik paniek. Maar ik keek niet goed. Bas en de echoscopiste hadden hem allang gezien. Een explosie van liefde neemt de plaats van paniek over, wauw.. hij groeit… wauw hij doet het nog… ons kindje! 

Dag dag eerste trimester

Elf weken, het vertrouwen neemt toe, daarom besluit ik dat het tijd is voor mijn eerste babyaankoop want tot op heden hadden we nog niet gekocht. Bijgeloof denk ik, angst om de goden te verzoeken. Toch wandel ik deze week voor het eerst prenatal binnen. Ik loop tussen de babyspulletjes rond en ontdek een vreemd gevoel, ik had verwacht dat ik helemaal los zou gaan in het kopen van kleertjes, weg zou zwijmelen bij al dat schattige kleine spul maar terwijl ik hier loop doet het mij niks. Ik kijk, denk leuk… en loop verder. Ik voel me niet op mijn plek in deze winkel en snel verlaat ik hem weer. Thuis heb ik het hierover met Bas, wat is dat toch… waarom blijf ik zo in het gevoel van ongeloof hangen? Ben ik mezelf aan het beschermen? Wat is dit toch? 

Wil je alle andere blogs van Carmelina ook lezen? Klik dan op deze link. Dan vind je alle blogs van haar over het traject voor de zwangerschap en tijdens.

3 reacties op “Dag eerste trimester!

Reageren is niet mogelijk.