Creëer een warme (sfeer in de) woonkamer*

Nu de herfst en winter voor de deur staan, wil je natuurlijk goed voorbereid zijn op de kou. Het is belangrijk dat je huis goed winterklaar is en dat er een goede sfeer hangt in huis. Wil jij letterlijk en figuurlijk een warme woonkamer voor jou en je gezin? Lees dan de tips in dit artikel.

Warmte bewaren

Zorg dat je huis goed is geïsoleerd

In de winter brengt het hele gezin veel meer tijd door binnenshuis. Je wilt vast gezellig samen eten, een kopje thee drinken en misschien een keer lekker een filmpje kijken. Daarbij is warmte in huis erg belangrijk. Hoe zorg je dat je goed voorbereid bent op de winter? Kijk bijvoorbeeld eerst naar je isolatie; 3 van de 4 Nederlandse woningen zijn niet optimaal geïsoleerd. Dat is zonde want je bespaart hier erg veel geld mee, namelijk tot wel 900 euro per jaar in een tussenwoning. Overweeg daarom het nemen of verbeteren van vloer-, muur- en dakisolatie. Dit is geen tijdrovend project, binnen een paar dagen is het geïnstalleerd.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Controleer de muren op vochtschade

Iets anders wat het lastig maakt om een fijne temperatuur in huis te behouden in de winter is vocht in de muren. Muren die vochtschade hebben, verliezen hun isolerende en warmte behoudende werking. De cv-ketel moet dan extra hard werken om alle kamers goed op temperatuur te houden en dat kost vooral erg veel geld. Bij het verhelpen van dit probleem is het gebruikelijk om een professional in te huren die je gaat helpen bij het vocht bestrijden. Hij of zij impregneert of injecteert de muur en zo heb je geen last meer van je vochtproblemen.

Een warme uitstraling creëren

Leg kussens en plaids neer

Het is natuurlijk heerlijk als het lekker warm is in huis, maar je wilt ook dat het een warme, gezellige uitstraling heeft. Sla daarom veel accessoires als kussens en plaids in. Gebruik een warm kleurenpalet, zoals verschillende kleuren donkerrood. Rood stimuleert creativiteit en straalt veel warmte uit. Zorg ook dat je lekker dikke, donkere plaids op de bank hebt. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook erg handig voor als je het koud hebt ’s avonds.

Maak je kamer af met een vloerkleed

Een vloerkleed is erg leuk om in de woonkamer te leggen aangezien dit de effectiefste manier is om je kamer één geheel te laten lijken. Naast dat het er simpelweg mooi uit ziet is het ook nog functioneel. Je kinderen krijgen de kans om lekker op de vloer spelen zonder dat ze meteen op de koude grond hoeven te zitten en een kleed houdt in het algemeen goed optrekkende kou tegen.

Steek kaarsen aan

Kaarsen geven warmte, sfeer en licht en zorgen voor een romantische sfeer in huis: ideaal voor de kille wintermaanden. Kaarsen zijn er in alle geuren, kleuren en maten, er is voor ieder wat wils. Verschillende geuren van kaarsen zorgen voor verschillende gemoedstoestanden. Zo geven citrusgeuren een gevoel van geluk, lavendel en jasmijn een gevoel van ontspanning en mandarijn en rozemarijn voor energie.

1 reactie op “Creëer een warme (sfeer in de) woonkamer*

  • Het is zo raar om dit te lezen, omdat ik dit jaar natuurlijk de zomer in ga tijdens onze winter. Al ben ik in januari wel weer terug, maar dan voelt het altijd een beetje alsof het af loopt. Omdat kerst en alles al voorbij is. Excuses dat ik de laatste tijd zo weinig bij je kom langs hoppen. Vooral nu tijdens het reizen is tijd schaars. Maar volgend jaar maak ik dat weer goed! x

Reageren is niet mogelijk.