Op creatieve manier een moodboard voor 2019 maken

Vorige week dinsdagavond volgde ik een super toffe workshop voor mijn bedrijf. “Manifesteer je mooiste 2019”. Tijdens deze avond mocht je visualiseren hoe jouw mooiste 2019 eruit zou zien. En dit verwerkte je dan op een creatieve manier in een moodboard. Super tof om te doen. Dit ga ik vaker doen!

Ik wil echt al jaren een moodboard maken. Toch nam ik er nooit de tijd voor. Dus toen ik de workshop van Els van Dongen voorbij zag komen in haar ‘kies voor jezelf’ Facebook groep aarzelde ik geen moment en gaf me op. Dit was de stok achter de deur die ik nodig had.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een visualisatie van een droom, gevoel, idee of concept. Door allerlei afbeeldingen en teksten te verzamelen die de sfeer en inhoud van jouw droom weergeven maak je jouw droom ook tastbaar. Met deze afbeeldingen en teksten maak je een collage. Dat kan zowel digitaal als tastbaar op papier.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Manifesteer je mooiste 2019

De workshop werd gehouden in de nieuwe coachruimte van Els. Deze prachtige nieuwe ruimte ligt op een ontzettend mooie plek. Namelijk in de bossen van Brabant. Helaas heb ik weinig van de omgeving gezien omdat het donker was, maar ik kom er zeker nog eens overdag terug.

Visualisatie

We waren met zijn zessen, inclusief Els zelf die de workshop gaf. Na kort gekletst te hebben en uitleg gekregen te hebben over manifesteren deden we een visualisatie oefening. Tijdens deze oefening nam Els ons mee naar onze wensen en dromen voor 2019. Waar zagen we onszelf op 31 december 2019? Met wie waren we? En hoe voelden we ons? Wat hadden we bereikt?

Ik vond dit echt heel mooi om te doen. Al voelde het ook wel een beetje gek.

Zoeken, scheuren en plakken

Na de visualisatie schreef ik even kort op wat ik gezien en gevoeld had. Om daarna door allerlei tijdschriften te gaan bladeren om de juiste afbeeldingen en teksten te zoeken.

moodboard workshop

We maakten onze moodboard van op een houten schaal. Eens wat anders dan op een witte canvas. Als eerste zocht ik naar mooie afbeeldingen en achtergronden. Ik had een bepaalde kleur voor ogen en dat is dan nog best lastig. Tussendoor kwam ik ook nog mooie teksten tegen die precies pasten bij mijn gevoel en wensen. Er lagen genoeg scharen, maar ik wilde het liever uitscheuren. De meeste deelnemers deden dat trouwens hoor.

Mijn creatieve moodboard van!

Nadat ik een heleboel gebladerd en gescheurd had werd het tijd om te gaan plakken. Er stonden schaaltjes met behangplaksel en kwasten. Echter werd ons verteld dat je het beste met je handen kunt plakken. Dus mouwen opstropen en die vingers in het plaksel. Ik vond dit echt een hele fijne manier om te werken.

manifesteer je mooiste 2019 workshop

In het begin zat ik heel veel in mijn hoofd, ik wilde het perfect maken. Van te voren al bepalen waar alles moest liggen. Maar dat werkte niet voor me. Dus ik ging uit mijn hoofd en meer in mijn gevoel zitten. Niet denken, maar doen. En dat hielp enorm. Ondanks dat ik mezelf niet als creatief persoon zie vond ik het heerlijk om zo creatief bezig te zijn! En mijn moodboard is ook nog eens fantastisch mooi geworden. Hij geeft precies weer wat ik hoe ik me aan het eind van het jaar 2019 wil voelen.

creatieve moodboard mooiste 2019

Heb jij wel eens een moodboard gemaakt? En heb je al een moodboard voor?