Drie creatieve cadeaus met kinderen

Ik ben niet de meest creatieve moeder maar vind het wel altijd leuk om iets creatiefs met mijn dochter te maken. Het liefst iets waarvoor ik zelf niet zoveel hoef te doen, want ik heb echt twee linkerhanden wat dat betreft. Wanneer er dan iemand jarig is, of het is een speciale dag, laat ik graag Fay wat creatiefs maken want zoiets valt altijd in de smaak. In dit artikel vind je drie creatieve cadeaus om met kinderen te maken.

Schilderij met vingerverf

Een tijd terug (in maart) was mijn peettante jarig en aangezien zij helemaal weg is van onze dochter en het altijd leuk is om een kunstwerk te krijgen besloot ik om Fay te laten schilderen. Je kunt natuurlijk met kwasten of stempels een schilderij maken maar ik besloot om mijn dochter lekker met vingerverf te laten kliederen. Ze kan nogal trekjes vertonen van smetvrees dus dit vond ik meteen een goede les voor haar.

creatieve cadeaus

Bol AlgemeenBol Algemeen

Met washitape plakte ik haar naam op het canvasdoek en daarna mocht Fay haar gang gaan. In het begin was het nogal onwennig en moest ik haar echt even zelf laten zien wat de bedoeling was. Maar toen ze het eenmaal doorhad ging ze los! Ze wilde niets anders meer en heeft na dit doek nog een ander (kleiner) doek gemaakt die nu in onze woonkamer hangt.

creatieve cadeaus

Let wel op dat je direct na het verven de washitape verwijderd. Wacht je namelijk totdat de verf droog is dan trek je er vaak meer verf vanaf dan je eigenlijk zou willen.

Ontwerp je eigen tas

Een ander leuk idee, die ik opdeed op vakantie, is om je eigen tas te ontwerpen. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn textielstiften en een canvastas. Je kunt ervoor kiezen om je kind gewoon helemaal zn gang te laten gaan. Of je kiest ervoor om eerst zelf een afbeelding erop te tekenen. Wanneer je, net als ik, geen tekenheld bent kun je ook een afbeelding uitprinten en in de tas leggen zodat je het overtrekt. Heb je oudere kinderen kunnen zij dit natuurlijk ook zelf doen. Hartstikke gaaf! Zo kun je zelf de afbeelding bepalen of misschien wil je wel een gave tekst erop?!

creatieve cadeaus

Maak je eigen servies

Wat het ook altijd erg goed doet is het maken van je eigen servies. Bijvoorbeeld een bord of een mok. En dan bedoel ik niet dat je het bord zelf maakt, maar je kunt er wel je eigen stempel aan geven. Dit kan met verf maar ook met porseleinstiften. Wij gebruikten de porseleinstiften en een gewoon rond bord. Ook hierbij besloot ik om eerst zelf de naam van Fay erop te zetten en zij kon dan de rest versieren en kleuren.

creatieve cadeaus

Vergeet echter niet om na het kleuren het bord minimaal 90 minuten in de oven te zetten op 160 graden. Het kan zijn dat het bij andere porseleinstiften anders is qua tijd en aantal graden dus dat zal je dan op de stift zelf even moeten nalezen.

25 reacties op “Drie creatieve cadeaus met kinderen

Reageren is niet mogelijk.