Voor het eerst kleuren

Oke de titel klopt niet helemaal. Want Fay heeft al vaker een potlood in haar handen gehad en wat krasjes neergezet. Uhm, ik bedoel kunstwerken gemaakt, haha. Maar dat was vooral eventjes tussendoor, kijken wat ze ermee zou doen. Dit keer heb ik echt tijd en plaats vrij gemaakt om haar de potloden en stiften te laten ontdekken.

De potloden en stiften heb ik opgestuurd gekregen door Crayola. Ze hebben namelijk speciaal voor de allerkleinsten een lijn ontwikkeld genaamd mini kids. Er wordt met de producten direct aangesloten op de leefwereld van de kleintjes. Zo hebben ze rekening gehouden met het feit dat de jongsten onder ons nog niet snappen dat je met stift alleen op het papier moet kleuren. Het is dus makkelijk uitwasbaar uit kleding, van snoetjes, tafels, enzovoort. Ook zijn de punten niet makkelijk te breken en hebben de stiften zelfs een hele ronde voorkant.

Voor het eerst kleuren met stiften

IMG_6063Om eerlijk te zijn vond Fay het veel leuker om met de doppen te spelen. Zo was ze continu bezig met de doppen op de stiften te doen (hoera, zal ze dit ook blijven doen later?!) en ze er weer af te halen. Ik sprong hierop in door al een beetje te oefenen met de kleuren. Tsjah, van vrijwel elk moment kun je een leermoment maken toch? 
IMG_6065Toch heeft ze ook wel gekleurd op het canvas. Ik heb expres de canvas gebruikt omdat dit dan heel specifiek het eerste kunstwerk met stift van haar is en ik hem goed kan bewaren. Het fijne aan stiften vind ik wel dat je ook direct iets ziet. Met de potloden heeft ze ook proberen te kleuren maar ze drukt nog niet hard genoeg waardoor je eigenlijk vrij weinig ziet. IMG_6067Zoals je ziet aan het grappige snoetje van Fay vond ze het wel erg leuk om te doen! En uiteindelijk heeft ze ook vrij weinig de tafel onder gekliederd. Dat viel me reuze mee. Al had het niet veel uitgemaakt want met een doekje was alles al snel weer weg. IMG_6069Haar handjes hadden minder geluk, die zaten dus helemaal onder. Volgens Crayola kun je het heel makkelijk zonder te boenen en zonder zeep er weer afkrijgen. Nou zeep had ik inderdaad niet nodig, maar ik heb wel ietwat moeten boenen hoor.

Al met al vond ik het een geslaagde eerste poging! Met de potloden ging het wat minder. Ze was snel afgeleid omdat ze de streepjes zelf amper zag (ik ook niet overigens) en ze vond de stiften met de doppen toch veel interessanter!

* De producten uit dit artikel heb ik opgestuurd gekregen.

3 reacties op “Voor het eerst kleuren

Reageren is niet mogelijk.