Minimaal 1x per week maak ik wel een couscous salade klaar. Niet alleen ik ben er gek op, ook mijn dochtertje hapt graag van de couscous. Ik moet dus standaard meer maken aangezien zij altijd mee wil eten. Wat ik zo fijn vind aan couscous is dat je het alleen maar 5 minuten hoeft te wellen en dan is het al klaar. Een kind kan de was doen! Vandaag deel ik een van mijn favoriete couscous gerechten: met avocado en garnalen.
Inhoudsopgave
Couscous salade
Ingrediënten:
- Couscous (ik zorg altijd voor 100 gram bereid)
- Garnalen (ik koop deze bij de jumbo in het tapas vak)
- Halve avocado
- Paprika
- Eventueel bouillon blokje
Hoe te bereiden:
- Wel de couscous in gekookt water met een bouillonblokje, zie verpakking hoeveel.
- Snijd de paprika en avocado in stukjes.
- Zodra de couscous klaar is doe je dat op het bord met daarbovenop de garnalen, couscous en paprika.
- Eet smakelijk!
Ik zei toch, een kind kan de was doen. Dit is echt een hele makkelijke en vullend gerecht. Wel echt een lunchgerecht. Het is niet vullend genoeg voor avondeten, maar door toevoeging van meer groenten en bijvoorbeeld een gekookt eitje zou het zo een avondmaaltijd kunnen zijn. Handig voor mensen die bijv in de avonduren werken of nachtdienst hebben. In verband met mijn Weight Watchers weeg ik alles af, dus ook de couscous maar een portie is doorgaand 175 gram.
Heb jij wel eens een couscous gerecht gegeten/gemaakt?
Voor alle andere recepten uit de recepten week, kijk even in het overzicht.
Couscous salade met avocado en garnalen
Equipment
- Waterkoker
Ingrediënten
- 75 gram couscous Dit staat gelijk aan ongeveer 100 gram couscous wanneer het bereid is
- garnalen Ik koop altijd een tapas bakje bij de Jumbo
- halve avocado
- 1 rode paprika
- 1 bouillonblokje
Instructies
- Wel de couscous in gekookt water met een bouillonblokje, zie verpakking hoeveel water (doorgaans is dat evenveel als de hoeveelheid couscous).
- Snijd de paprika en avocado in stukjes.
- Zodra de couscous klaar is doe je dat op het bord met daarbovenop de garnalen, avocado en paprika.
- Eventueel kun je de olie uit het tapasbakje er nog doorheen roeren.
Nicoline zegt:
Oeh, die ziet er heel erg lekker uit zeg! Ik houd zo van garnalen, leuk alternatief voor lunch!
Nicole @ Everyday-Life.nl zegt:
Klinkt heel goed! Behalve de paprika, want dat lust ik niet. Maar zonder paprika ga ik het zeker een keer maken!