Courgettesoep met zalm – homemade

Wanneer je in mijn groentelade kijkt dan zal je daar eigenlijk standaard een aantal soorten groenten in zien liggen. Natuurlijk wissel ik nog wel eens af, maar doorgaans ligt er in ieder geval paprika, komkommer, champignons en courgette in. Afgelopen weekend vroeg ik mijn man courgette mee te brengen en toen hij met joekels thuis kwam besloot ik om er ook een aantal te gebruiken voor courgettesoep.

Soep voor bij de lunch

Ik vind het zelf altijd heerlijk om soep te eten, vooral als lunch. Het ligt een beetje aan de soep, maar meestal eet ik er dan nog wel een boterham bij. Omdat het anders niet goed genoeg vult. Maar je kunt je soep natuurlijk ook vullen waardoor je een heerlijke lunchmaaltijd hebt.

Courgettesoep met zalm

Courgettesoep vul ik het liefste met zalm. Maar je kunt er ook wat room in doen, aardappel, garnalen en ik heb zelfs kip voorbij zien komen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Het maken van courgettesoep is heel simpel en kost je weinig tijd.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter water
  • Eventueel een rood pepertje

Daarbij snijd ik nog wat plakjes gerookte zalm in stukjes, deze voeg ik pas toe als de soep klaar is.

Bereidingswijze

Wanneer je de soep gaat maken is het handig om een staafmixer in huis te hebben of een blender. Zelf maak ik mijn soep altijd met de blender, dat vind ik het makkelijkste.

Als eerste snijd je de ui, knoflook en courgettes in stukken. De ui en knoflook fruit je in de olie en daarna voeg je de courgette toe. Zelf vind ik het lekker om daar nog wat chilipoeder overheen te gooien. Maar je kunt ook provinciaalse kruiden gebruiken. Je wokt de groenten voor een paar minuten en voegt daarna het water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en roer goed door. Laat een paar minuten pruttelen zodat de courgette lekker zacht wordt.

Haal daarna de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Vervolgens ga je er met een staafmixer doorheen. Of je giet het in de blender zoals ik doe. Dit moet dan wel in twee delen. Ik gebruik dan een andere pan om daar de soep in te doen die al gemixt is. Nog even wat peper erdoorheen als je wilt, de zalm erdoor en je bent klaar.

Smakelijk eten!

Uitgelichte afbeelding: Pinkcandy

2 reacties op “Courgettesoep met zalm – homemade

Reageren is niet mogelijk.