Tijdens mijn zoektocht naar lekkere lunchrecepten kwam ik op mijn eigen site terecht. Dat klinkt gek, maar ik vergeet nog wel eens dat ik in het verleden best veel lekkere recepten op mijn blog heb geplaatst. Deze club sandwich wrap staat ook al ergens, maar dan verstopt in een verzamelblog. Ik vond dat hij zeker wel meer aandacht mocht hebben dus daarom dat ik hem er ook nog even uitlicht.
Inhoudsopgave
Club Sandwich wrap met eiersalade
Zo’n club sandwich wrap is natuurlijk heerlijk voor tijdens de lunch thuis, maar je kunt hem ook heel makkelijk meenemen. Fijn voor tijdens een picknick of wanneer je (net zoals mijn man) avonddiensten draait op je werk. Uiteraard is deze wrap variant gebaseerd op de lekkere club sandwich zoals je die in diverse lunchrooms kunt bestellen. In plaats van geroosterd brood gebruik je nu alleen een wrap. Ik kies zelf altijd voor een volkoren wrap en als ik niet zo’n honger heb dan ga ik voor een kleine wrap in plaats van een grote. De ingrediënten veranderen dan ook wel ietsjes omdat ik bijvoorbeeld minder plakken gerookte kipfilet en ontbijtspek nodig heb.
Wat is een club sandwich?
De club sandwich of clubhouse sandwich is een variant (ook wel de overtreffende trap) op de gewone sandwich. De club sandwich wordt gewoonlijk met een bijgerecht geserveerd zoals friet, salade of chips. De club sandwich is waarschijnlijk eind negentiende eeuw bedacht in de Verenigde Staten. Wáár dit gerecht voor het eerst gemaakt is, is niet bekend. Een populaire theorie is dat deze voor het eerst geserveerd werd bij de paardenrace van Saratoga Springs in de staat New York. Het werd snel populair en was eind negentiende eeuw al op menukaarten in het hele land te vinden.
Club Sandwich Wrap met eiersalade en ontbijtspek
Equipment
- oven
- Steelpan
Ingrediënten
- 1 grote wrap Ik kies zelf voor een volkoren variant
- 3 grote plakken kipfilet Broodbeleg
- 1 gekookt ei
- 5 plakjes ontbijtspek
- 1 tomaat
- veldsla
- mespunt kerriepoeder
- mespunt zout
- 1 eetlepel gedroogde saladekruiden Lidl
- 2 eetlepels fritesaus
Instructies
- Kook eerst een eitje hard
- Snijd het gekookte ei in kleine blokjes en voeg hier 2 eetlepels fritesaus, mespunt kerriepoeder, mespunt zout en 1 eetlepel gedroogde saladekruiden bij, prak dit goed door.
- Bak de ontbijtspek ca. 7 minuten in de oven op 200 graden op een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel 3 plakken kipfilet op een grote wrap, smeer hier de eiersalade op. Leg hier de plakjes spek op en daarop de plakjes tomaat en sla. Rol hem op.
Op zoek naar meer lekkere recepten? Ik heb een pagina vol lekkere recepten voor zowel het ontbijt, de lunch als avondeten. En een collega blogger heeft een hele lekkere wrap met gehakt op haar blog staan.
3 reacties op “De club sandwich wrap met eiersalade en ontbijtspek”
Reageren is niet mogelijk.