7x chocoladecakes op chocolade cake dag!

Het is vandaag chocolade cake dag! En dat betekent dus dat je ongegeneerd mag genieten van een heerlijk stuk chocolade cake. Of taart. Ik vind het allemaal hetzelfde. Om jullie te helpen met een keuze maken (of eigenlijk moeilijker maken volgens mij, want ze lijken me allemaal lekker) heb ik van mijn blogcollega’s een aantal lekkere chocolade cake recepten verzameld!

Heerlijke chocoladecake of -taart recepten

Ik zag in mijn planner dat het vandaag chocoladecake dag was en kon het dus niet laten om de lekkerste recepten uit te zoeken. Grote kans ook dat ik vandaag iets soortgelijks ga eten want ik ben een dagje uit met mijn blogvriendinnen. Maar het lekkerste is het natuurlijk als je het zelf maakt want dan kun je precies datgeen erin doen wat jij lekker vindt.

Omdat veel van mijn blogcollega’s de lekkerste recepten online hebben staan voor een chocoladecake of chocoladetaart vroeg ik hun om hulp. Ik kreeg ontiegelijk veel reacties en koos, naar mijn inziens, de lekkerste eruit. Ik ben benieuwd of jouw favoriet er ook tussen zit!

De Wiener Sachertorte van My Happy Kitchen

Dit is een van de beroemdste Oostenrijkse recepten. Deze taart werd in 1832 bedacht en Anne-Marie deelt hem graag met ons. Alleen al het zien van de foto doet het water in mijn mond lopen.. Je vindt het recept hier op haar blog.

Wiener sachertorte chocolade cake

Koffie – chocolade cake uit Peru van Patesserie

Voeg twee van mijn guilty pleasures samen in één taart en ik doe alles voor je haha. Nou ja, bijna alles dan. Maar eerlijk is eerljik, ik had het zelf niet kunnen bedenken. Koffie en chocolade in een taart. Maar toch zie je die combinatie vaker voorbij komen. De Peruanen weten wel wat lekker is en Tess deelt het recept van deze lekkere taart op haar blog.

Chocolade cheesecake van Eef kookt zo

Iedereen kent wel de cheesecake. Ik maakte hier voor het eerst kennis mee op Aruba. De New York cheesecake. Maar eigenlijk kun je hem op verschillende manieren maken en dat doet Eef hier ook. Wil je eten hoe Eef hem maakt? Je vindt het recept hier.

Witte chocolade cheesecake van Beebs and moms

Als we dan toch bezig zijn met cheesecakes dan kan de witte chocolade variant niet achterblijven. Kimberly deelt op haar blog een verrukkelijk recept voor deze taart met bastognekoek bodem. Wanneer maak je hem nog een keer Kimberly? Dan kom ik graag langs!

Chocolade verjaardagstaart van Dani and mom

Wil je zelf een taart bakken voor een verjaardagsfeestje? Dan is deze heerlijke chocolade verjaardagstaart misschien iets voor je. Volgens mij heb ik hem zelf geproefd want ik mocht ook op het feestje komen. En ik kan je zeggen: om je vingers bij af te likken zo lekker! Snel naar de winkel om de ingrediënten te halen.

Chocolade oreo taart van Food and so much more

Zelf maakte ik al eens arretjescake met oreokoekjes maar Sanne van Food and so much more maakte een heuse chocolade oreo taart. Ontzettend machtig volgens mij (zoals de meeste chocoladetaarten) maar hij ziet er overheerlijk uit. Vooral de koekjes en koekkruimels bovenop maken het plaatje compleet. Benieuwd hoe Sanne hem maakt?

Chocolade taart met courgette van Elsarblog

Om toch een beetje gezond te doen vond ik dat er minimaal één taart of cake bij moest zitten die nog enigzins gezond lijkt. Ik koos voor de chocoladetaart met courgette van Elsa omdat zij met foto’s en een klein beetje tekst heel duidelijk uitleg geeft hoe je deze taart kunt maken. En daar houd ik wel van. Ook lijkt me dit recept erg lekker..

Africa studio / Shutterstock.com

4 reacties op “7x chocoladecakes op chocolade cake dag!

Reageren is niet mogelijk.