Leuke Carnavalskleding voor peuters en kleuters

Carnaval. Je houdt ervan of niet. Wanneer je in het zuiden des lands bent geboren en getogen én je ouders elkaar hebben leren kennen met Carnaval (dacht ik..) dan ontkom je er haast niet aan. Alhoewel ik tegenwoordig heel anders Carnaval vier dan zo’n tien jaar geleden blijf ik het een leuk feest vinden. En onze kinderen zijn er ook helemaal weg van. Wij tellen de dagen dus alweer af. In deze blog geef ik je wat ideeën voor leuke Carnavalskleding voor peuters en kleuters.

Carnavalskleding voor peuters

Voor peuters vind ik het vaak nog vrij makkelijk om iets voor de Carnaval te vinden. Je hebt tegenwoordig zoveel leuke onesies die ideaal zijn voor dit feest. Vooral wanneer je lekker naar een optocht gaat kijken bijvoorbeeld. Dan trek je jouw peuter gewoon een broek en shirt aan en daaroverheen de onesie. Zorg er dan overigens wel voor dat je hem in een maatje groter koopt. Dan past dat wat makkelijker. Je hebt onesies in allerlei soorten, denk bijvoorbeeld aan een tijger, eenhoorn en draak.

Lees ook: Carnaval knutsels voor peuters en kleuters

Wat het overigens ook altijd goed bij peuters (en ook kleuters) zijn de traditionele pakjes. Denk hierbij aan een politie pakje, brandweer pak of een clownspak.

Leuke carnavalskleding voor een kleuter

In principe kunnen de dingen die genoemd zijn bij de carnavalskleding voor peuters ook voor kleuters. Onze kleuter heeft een eenhoorn onesie en trekt deze graag aan. Toch willen veel kleuters het liefst iemand spelen uit hun fantasiewereld. Denk hierbij aan Roodkapje of Elsa van Frozen. Voor de jongens is Spiderman of juist een “boef” erg leuk. Vorig jaar zag ik zelfs een aantal kleuters in een disco outfit. Super leuk. Al denk ik dat zij zo’n pakje vooral uitkiezen vanwege de felle kleurtjes. Niet omdat ze weten wat disco is haha.

Mijn eigen kleuter heeft dit jaar heel erg getwijfeld. Ze had op de site van Carnavalskleding.nl een aantal hele gave jurkjes gezien. Zowel het eenhoorn jurkje kwam voorbij als een hele kleurrijke pauw jurk. Weer een minuut later wilde ze opeens een zeemeermin zijn totdat ze een paars vleermuis jurkje tegenkwam. Twee dagen later wilde ze nog steeds ‘Vampirina’ zijn dus ik wist dat dit hem echt moest worden. Ik heb overigens haar wel nog proberen te overtuigen om net zo verkleed te gaan als mij. Ik heb namelijk een dia de los muertos kostuum gekocht. Maar ondanks dat ze de film Coco erg leuk vindt bleef ze bij haar standpunt. Ze word dit jaar Vampirina.

ps. De linkjes in deze blog verwijzen weliswaar naar de volwassen varianten van de carnavalskleding, maar ze hebben deze ook in kindervarianten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *