Carnaval knutsels voor peuters en kleuters

Nog even en het is Carnaval! Ik liet al wat leuke kostuums zien om zelf te maken en vertelde over de kostuums die we voor ons meisje hebben. En nu heb ik ook een aantal leuke Carnaval knutsels voor peuters en kleuters.

Wat dat betreft is het thema Carnaval eigenlijk een hele makkelijke als het gaat om handvaardigheid. Bij Carnaval gaat het niet om perfect of netjes. Nee het gaat juist om kleurrijk en zo gek mogelijk. Vrijwel alles is dus mogelijk. 

Knutselen voor Carnaval met peuters en kleuters

Knutselen voor Carnaval, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Hieronder eerst een aantal knutsel ideeën die ik zelf heb uitgewerkt speciaal mijn (toen nog) kleuter.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een clown knutselen voor Carnaval

Nu is het meest gemaakte figuur tijdens Carnaval waarschijnlijk wel de clown. Niet alleen qua kostuums, maar ook als knutsel. En dat is ook niet zo gek, want de meeste kinderen vinden clowns leuk en hij is op verschillende manieren te maken. Zo kun je een clown verven met stempels, met muizentrapjes een clown maken, een clown vouwen of zoals ik het deed: een clown maken van papier. Deze kun je zelf een aantal maken om in huis te hangen, maar natuurlijk ook samen met je peuter/kleuter.

Carnaval knutsels voor peuters en kleuters

Een Carnaval masker knutselen

Een ander geweldig fenomeen tijdens Carnaval is het masker. Ook deze heb je in allerlei vormen en maten. Zo kun je een dierenmasker maken, een clown, maar ook van een brandweer. Maskers kun je maken door ze al voorgedrukt te printen en te laten kleuren of verven. Maar je kunt ze ook laten maken van papieren bordjes of zoals ik deed: van je eigen handen.

Carnaval knutsels voor peuters en kleuters

Je trekt dan je eigen hand over op een gevouwen blad of trekt die van een kind over. Vouw het blad open en je hebt een heel gaaf masker die je weer naar eigen inzicht kunt versieren. Ik deed het met strass steentjes en leuke stickers. Maar het kan ook met gescheurde blaadjes, propjes papier, glitters, confetti en nog veel meer.

Carnaval knutsels voor peuters en kleuters

Ik gebruikte het masker om het huis in Carnaval sfeer te brengen, maar met twee gaatjes aan de zijkanten en een elastiek kun je er een echt masker van maken!

Muziekinstrumenten knutselen voor Carnaval

Iets wat je het hele jaar door kunt doen, maar wat ook erg leuk is tijdens Carnaval zijn muziekinstrumenten knutselen. Van lege blikken en een kapot geknipte balloon een trommel maken, schudflesjes maken met rijst, een gitaar maken met een papieren bordje..

Of zoals ik: schudbellen maken van een wc rol en bierdopjes of knopen. Ik gebruikte overigens geen wc wol maar een stevig kartonnen rol die mijn man ooit meenam van zijn werk. Super handig als je af en toe dit soort dingen bewaard.

Carnaval knutsels voor peuters en kleuters

Met een ijzerdraadje door een aantal bierdoppen heen maak ik van bovenstaande rol een schudbel. Hartstikke leuk!

Overige ideeën om te knutselen met Carnaval

Uiteraard is er nog veel meer te verzinnen en bedenken dus ik verzamelde nog wat leuke tips qua leuke Carnavals knutsels via Pinterest.

Clown gezichtjes voor Carnaval knutselen

Van papieren bordjes, lege danoontje bakjes en wat stofjes maak je deze leuke clowntjes voor Carnaval. Ook kleuters kunnen hier heel goed mee aan de slag.

Carnaval knutsels clown papieren bekertje

Dit leuke clowntje is echt superleuk om te knutselen voor Carnaval. Het enige wat je nodig hebt zijn papieren bekertjes, papier, pompons en chenille draad.

Stropdas voor Carnaval knutselen

Deze leuke Carnavals knutsel kun je maken voor jezelf en voor papa. Dan heb je allebei een hele leuke stropdas.

Carnaval knutsels: kleurrijke hoedjes

Bij Carnaval horen ook leuke gekke en kleurrijke hoedjes. En die kun je helemaal zelf knutselen voor Carnaval!

Carnaval kroon om te knutselen

Ook een kroon mag niet ontbreken bij Carnaval. Deze Carnaval knutsel is makkelijk voor te bereiden en je hebt alleen papieren bordjes en krijtjes nodig.

Carnaval knutsel: krans van parapluutjes

Met een krans gemaakt van piepschuim en een heleboel leuke kleurrijke parapluutjes maak je deze toffe krans voor Carnaval.

Verentooi knutselen voor Carnaval

Met chenilledraad kun je zo ontzettend veel. Zoals deze gave verentooien knutselen voor Carnaval!

Kleurrijke Carnavalsstrik knutselen

De een heeft liever een stropdas, de ander liever een strik. Ook dit past weer helemaal in het Carnaval knutsels thema.

Gekke clownsharen knutselen voor Carnaval

Met waterverf en een rietje maak jij het gekste haar voor deze vrolijke clown! Veel plezier met deze Carnaval knutsels.

9 reacties op “Carnaval knutsels voor peuters en kleuters

Reageren is niet mogelijk.