Cake Smash foto’s – mijn eerste keer

Ben je op zoek naar voorbeeld foto’s voor een cake smash? Dan zit je hier goed. Als hobbyfotograaf (en moeder) heb ik een aantal keer een cake smash mogen fotograferen. Zowel van andere kinderen als die van mijzelf. En deze foto’s zijn de allereerste die ik ooit heb gemaakt. Ze zijn best goed gelukt al zeg ik het zelf!

Cake smash samenwerking

Door collega blogger Linda van Mamaliefde.nl werd ik in 2014 benaderd met de vraag of ik de cake smash van haar zoontje wilde fotograferen. Ik had het nog nooit gedaan, dus ik dacht wel dat ik het kon. Samen bedachten we een stappenplan voor de cake smash die we bij haar thuis hielden.

Het is even wat georganiseer en ja, de kans op mooie foto’s is bij een professionele fotograaf veel groter. Maar het is echt te doen, een cake smash organiseren en uitvoeren door jezelf.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Cake smash gebruiken voor de uitnodiging

Dit is uiteindelijk de voorkant van de uitnodiging geworden! Super leuk met de letters ONE en natuurlijk een aantal geweldige foto’s tijdens de cake smash zelf.

Lees ook: De uitnodiging – cake smash


Cake Smash het resultaat

Je ziet in de uitnodiging heel duidelijk de wensen van Linda terug. Linda wilde graag foto’s met de letters, detail foto’s van handje, voetje, smoeltje.. De enige foto die ik niet heb gemaakt is die met de datum. Dat had ze nadat ik weg was nog bedacht en daar een foto van gemaakt. De foto in het midden bovenin is overigens mijn persoonlijke favoriet!

Lees ook: behind the scenes cake smash

Detail foto’s bij cake smash

Dan nog een aantal detail foto’s. Dit vind ik echt geweldige foto’s omdat het mannetje zo heerlijk geconcentreerd bezig is met de taart. Hij is echt aan het ontdekken en tegelijk ook aan het leren. In het begin weet hij nog helemaal niet wat hij met de dingen aan moet, maar later beseft hij zich wat hij er allemaal mee kan!

Cake Smash 2 Cake Smash het resultaat 1 Cake Smash het resultaat 2 Cake Smash het resultaat 3

Leren van je fouten tijdens de cake smash

Ik ben achteraf gezien toch wel blij met de foto’s die zijn gemaakt. Wel besefte ik me tijdens het maken van het filmpje al dat ik sommige dingen een volgende keer anders wil doen, maar dat is alleen maar mooi. Al gaandeweg leert men.

De foto’s heb ik overigens niet bewerkt in Pixl maar met Photoshop Lightroom. Heel minimalistisch, aangezien ik Lightroom installeerde en diezelfde dag de foto’s bewerkt heb. Veel tijd om me erin te verdiepen had ik dus niet.

Zouden jullie een Cake Smash willen met de (eerste) verjaardag van jullie kindje?

28 reacties op “Cake Smash foto’s – mijn eerste keer

Reageren is niet mogelijk.