Cadeautjes voor elkaar

Op tweede kerstdag was het eindelijk zover. De cadeautjes die onder (lees: naast) onze kleine kerstboom lagen mochten eindelijk uitgepakt worden. Of eigenlijk moet ik zeggen: ze mochten eindelijk gegeven worden. Want onze dochter gaf in november al aan dat ze heel graag ook eens cadeautjes voor ons wilde kopen. In plaats van dat wij altijd alleen maar cadeaus geven. Zo gezegd, zo gedaan.

Afspraken maken kerst cadeaus

We wilden wel wat afspraken maken wat betreft de kerst cadeaus, want mijn dochter wilde bijvoorbeeld sloffen voor me kopen die zo’n €50 kosten. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig, een kleinigheidje is al genoeg. Het gaat namelijk om het idee. Dat hebben we dan ook met zijn viertjes besproken en uiteindelijk werd het de afspraak dat je voor ongeveer €10 per persoon iets mag kopen.

Lekker shoppen

Omdat de kinderen nog wat te jong zijn om zelf op pad te gaan voor cadeaus zijn we samen gaan shoppen. Mijn man ging met onze dochter naar een aantal winkels en ik met onze zoon. De cadeautjes voor de kinderen had ik al op een ander moment gekocht dus die hoefden niet meer. Ook ben ik naderhand nog een keer met mijn dochter weg geweest omdat zij nog iets voor haar papa wilde kopen.

Niet alleen was het dus leuk om cadeaus te mogen geven, maar ook de qualitytime die we hadden tijdens het winkelen zelf was erg leuk en bijzonder.

Het was zover!

En toen was het tweede kerstdag. De kinderen waren mega enthousiast en dan vooral om hun cadeaus te mogen geven. Onze dochter ging als eerste. Ze had zowel voor mijn man als voor mij een hele fijne sjaal gekocht en voor haar broertje Hot Wheels autootjes. Ons zoontje had voor zijn vader een groene joggingbroek gekocht want hij heeft zelf ook een groene en dan zouden ze matching zijn. Voor zijn zus had hij een bal met daarin een klein poppetje met attributen. Zoiets als L.O.L. maar dan een ander merk. En voor mij had hij twee houders met lichtjes erin gekocht.

Het was echt heel erg leuk om elkaar zo cadeaus te geven, juist omdat het kleinigheidjes waren. We hadden ook nog wat extra gezelschapsspellen en twee spellen voor de Playstation ingepakt en naast het boompje gelegd. Deze zijn voor ons allemaal. Dit smaakt zeker naar meer al doen we het volgend jaar wellicht iets anders.