Cadeautjes via de post

Al eerder vertelde ik hoe dol ik ben op echte post. Ik vind het super leuk om kaartjes te ontvangen maar probeer zelf ook altijd eraan te denken om iemand een kaartje te sturen. Alleen al zo’n kaartje voelt dan als een cadeautje via de post. Het is een manier om te laten weten dat je aan iemand denkt. Niet voor niets heb ik een hele doos in huis met daarin allerlei verschillende kaarten zitten. Het enige wat vaak ontbreekt is een passende envelop.

Uiteraard probeer ik met verjaardagen een kaartje te sturen en anders neem ik het kaartje mee wanneer ik op visite ga. Maar je kunt ook kaartjes sturen wanneer iemand ziek is, of wanneer ze gaan trouwen, een kindje hebben gekregen, gaan verhuizen, een andere baan hebben gekregen of wanneer iemand is overleden. Allerlei gebeurtenissen waarbij het fijn is om iets van jezelf te laten horen. Ik vind een kaart sturen een mooie en persoonlijke manier.

Toch hoef je niet altijd zo’n gebeurtenis af te wachten om een kaart te sturen. Je kunt ook zomaar een kaartje sturen, gewoon om te laten weten dat je aan diegene denkt. Juist die spontane kaartjes vind ik het allerleukste.

Versturen wordt steeds duurder

Alhoewel ik het geweldig vind om kaartjes en andere post te versturen doe ik het steeds minder. Dat komt helaas door de steeds hoger wordende verzendkosten. Een postzegel kost tegenwoordig alweer 83 cent (correctie: 91 cent sinds 2020). Daar komt de kaart zelf nog bij en vaak ook nog een losse envelop. Vroeger verstuurde ik zo 10 kaartjes per week maar dat zit er sowieso niet meer in.

Wel jammer want ik heb een lange tijd aan postcrossing gedaan. Dan kreeg ik via een website een adres van iemand uit de wereld en diegene stuurde ik dan een kaartje. Voor elk verstuurd kaartje kreeg ik dan ook weer een kaartje terug. Tenminste, dat was de bedoeling. Het ging helaas ook vaak mis.

Cadeautje via de post

Omdat ik het wel echt heel leuk blijf vinden, mensen verrassen met een cadeautje via de post, stuur ik soms wel eens kleine pakketjes op. In een brievenbusdoosje of in een bubbeltjes envelop. Zo’n bubbeltjes envelop is extra handig als je breekbare of kostbare cadeautjes wilt versturen. Dan stop ik er een kaartje in, maar vaak ook nog iets extra’s. Een lekker maskertje bijvoorbeeld of wat zakjes thee. In een doosje past natuurlijk net wat meer dan in zo’n envelop, maar ik heb ook wel eens schriftjes verstuurd of een reep chocolade. Zo leuk om de reacties dan achteraf te horen. Vooral wanneer het echt zomaar verstuurd wordt.

Zakelijke post

Ook zakelijk vind ik het leuk om kaartjes en cadeautjes te sturen. Zo heb ik rondom de kerstdagen naar mijn klanten een leuk pakketje gestuurd. Maar ook naar een aantal relaties uit mijn netwerk stuurde ik een pakketje of een kaartje. Daar kreeg ik zoveel leuke reacties op. Dat doet me altijd goed. Het is een fijne waardering naar die mensen toe, plus je blijft op die manier ook nog eens onder de aandacht. Win win situatie dus.

Stuur jij nog wel eens een kaartje?

3 reacties op “Cadeautjes via de post

  • De prijs van de postzegel is inmiddels zelfs al 91 cent geworden dit jaar. Nog duurder dus. Ik heb ook lang penvriendinnen en postcrossing gedaan. Toch ondanks de prijs ben ik wel weer postcrossing gaan doen. Omdat ik nu eenmaal nog een hele verzameling aan ansichtkaarten heb liggen (ik had echt een hele collectie bij elkaar gespaard) en het gewoon super tof vind om een kaartje uit het buitenland te krijgen. Maar ik verstuur niet heel regelmatig, daarvoor is het mij te duur geworden.

  • Kleine correctie: ik kocht gisteren een postzegelcode en moest zelfs al 91 cent aftikken :O Ik vind het jammer dat het steeds duurder wordt, zeker omdat de service er niet op vooruit gaat. Hierdoor verstuur ik steeds minder post, terwijl ik dat juist zo leuk vind om te doen.

Reageren is niet mogelijk.