Cadeautjes inpakken: 10 handige tips

Het leven kan soms gek lopen. Zo blogde ik een tijd geleden nog over mijn inpak frustraties en daarna werkte ik voor een webshop waarbij een van de belangrijkste taken het inpakken van de bestellingen is. Nog steeds ben ik geen kei in cadeautjes inpakken, vooral als ze rare vormen hebben. Maar een plakbandhouder en een paar makkelijke techniekjes om er iets leuks van te maken doen wonderen. Daarom geef ik een aantal handige tips!

Cadeautjes inpakken

Zoals ik al zei heb ik meer dan een jaar vrijwel dagelijks cadeautjes ingepakt. Dit was doorgaans wel erg makkelijk, want meestal waren het notitieboekjes. En dat is natuurlijk gewoon recht toe recht aan. Of ze moeten een spiraal erin hebben zitten zoals sommigen… Maar dan nog, dat inpakken gaat heel gemakkelijk. Dat is dus ook mijn eerste tip: zorg voor cadeaus die recht toe recht aan zijn of doe ze anders in een passende doos. Dat maakt het inpakken wat makkelijker.

Handige inpak tips voor cadeautjes

Alhoewel de eerste tip voor mij het meest belangrijk is omdat ik daarmee veel beter en mooier kan inpakken, zijn er natuurlijk nog andere handige tips om je cadeau er zo leuk mogelijk uit te laten zien. Het hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn om een cadeautje nét een beetje mooier te maken of iets meer aandacht aan te besteden. Met een aantal kleine details maak je het cadeau echt af & ook wat persoonlijker.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Speciaal cadeaupapier

Het is natuurlijk erg leuk wanneer je bijvoorbeeld tijdens de Sinterklaastijd gebruik maakt van cadeaupapier met pepernoten erop of cadeautjes. Of tijdens Valentijn juist papier met hartjes erop. Maar denk ook eens aan het inpakken van een cadeau met een oude landkaart, wanneer je een cadeau geeft aan iemand die gaat reizen bijvoorbeeld. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Karton-achtig cadeaupapier

Wat ik eigenlijk altijd in huis heb is cadeaupapier wat eruit ziet als karton. Dit idee deed ik op door mijn werk bij een webshop omdat we daar altijd met dat soort papier inpakten. Het lijkt misschien saai of simpel, maar dit papier kun je voor iedereen gebruiken en juist door hetgeen wat je er na het inpakken mee doet maakt het persoonlijk.

Zo is dit papier ideaal om daarna nog te laten vieren door je kinderen bijvoorbeeld met stickers. Of door er met stempels iets persoonlijks van te maken. Hieronder vind je nog meer ideeën om dit bruine cadeaupapier wat aantrekkelijker te maken.

Versieren met lint of touw

Wil je jouw cadeau net wat leuker maken dan alleen inpakken met cadeaupapier, dan kun je bijvoorbeeld lintjes of touw gebruiken. Het kost niet zoveel werk, je bindt het er gewoon omheen en maakt er een strik mee. Maar het ziet er wel meteen feestelijk uit. Hieronder zie je het als voorbeeld rondom kerst, maar dit kan natuurlijk bij elke gelegenheid.

Cadeautjes inpakken tips

Vind je alleen trouw eromheen toch net iets te kaal? Stop er dan een stukje plant of bloem tussen. Dat fleurt de boel meteen op!

tips cadeau inpakken

Cadeaudoosjes / zakjes

Wil je het nóg makkelijker? Denk dan eens aan cadeaudoosjes of cadeauzakjes. Je vindt dit soort dingen vaak wel in de doe-het-zelf kraftzaakjes maar bijvoorbeeld ook bij de Action. Dit werkt natuurlijk niet met hele grote cadeaus, maar met kleinere cadeaus is dit een succes. Het ziet er mooi uit en je hoeft amper iets te doen.

Stickers

Ook heb je tegenwoordig hele leuke cadeaustickers die je bijvoorbeeld op een rol kunt kopen. Heel simpel met de tekst ‘cadeautje’ erop of bijvoorbeeld tijdens bepaalde feestdagen met een figuur erop. Op die manier kun je met een simpele sticker een cadeau alweer net iets extra’s geven.

Washitape

Dat je met washitape veel kunt doen dat wist ik al, maar tijdens mijn zoektocht naar tips voor cadeaus in te pakken vond ik zoveel leuke ideetjes. Met washitape kun je namelijk ook je cadeautjes heel creatief inpakken. Daarmee bedoel ik niet dat je de tape als plakband gebruikt. Nee dat is zonde. Maar je kunt de washitape wel gebruiken in plaats van lint. Dan plak je bijvoorbeeld drie stroken naast elkaar rondom het pakje. Ik doe dit ook wel eens in een hoek, schuin, zodat het er speels uit ziet.

Maar je kunt er bijvoorbeeld ook kaarsjes van maken (het vlammetje teken je dan) of een cadeautje waarbij je met touw de strik maakt. Of je maakt er een leuke vlaggenlijn mee zoals hieronder!

Inspiratie vanuit Pinterest:

Hoe pak jij je cadeautjes altijd in?

9 reacties op “Cadeautjes inpakken: 10 handige tips

Reageren is niet mogelijk.