Cadeautips voor jongen van een jaar – Milo’s lijstje

Aangezien ons mannetje over niet al te lange tijd één jaar wordt ben ik weer druk bezig met een verlanglijstje maken voor hem. Want ja, bij een verjaardag horen natuurlijk ook cadeautjes. Nu is het lijstje van Milo wel wat anders doordat we al veel speelgoed hebben in verband met zijn oudere zus. Dus ik vul het lijstje wel aan, zodat de cadeautips compleet zijn en jullie het kunnen gebruiken ter inspiratie.

Cadeautips jongen 1 jaar

Een tijd terug kregen wij van Vtech de Swing & Speel aap opgestuurd. Deze vrolijke aap is niet alleen leuk voor baby’s maar ook voor iets oudere kinderen. Tenminste, onze dochter van vier vindt hem ook geweldig. Want we hebben hem natuurlijk wel al getest (en pakken hem dan weer in voor de verjaardag). De Swing & speel aap ‘loopt’ en kan door de ingebouwde sensors aan de voor- en achterkant obstakels ontwijken. Hij speelt “pak me dan” en leert cijfers en letters aan de kindjes. Ook zit er een muziekstand op waarbij je 3 gezongen liedjes kunt horen. Het is echt heel mooi interactief speelgoed die je kind uitdaagt om te gaan kruipen en/of lopen. Ideaal nu dus ook voor de fase waar Milo in zit.

vtech swing en speel aap

We zijn heel hard aan het bedenken wat wij zelf kunnen geven aan ons zoontje voor zijn verjaardag. Onze dochter kreeg het Ikea keukentje en dus willen we iets soortgelijks voor hem. Tijdens de Negenmaandenbeurs zag ik de tipi van Little Dutch voorbij komen en deze zit sindsdien in mijn hoofd. Grote kans dus dat we deze voor hem gaan kopen. In deze tipi tent zit namelijk een raam aan de zijkant en je krijgt er een speelkleed en vlaggetjeslijn bij. Super leuk dus!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Onze dochter heeft trouwens al een cadeautje gekocht. De kleine man is namelijk helemaal weg van Bumba dus toen ze deze knuffel in de winkel zag liggen wilde ze hem heel graag voor hem kopen. Zo gezegd, zo gedaan dus. Ook een leuke tip dus, een knuffel kopen van iets wat je kind leuk vindt, of juist een reserveknuffel. Zo staat er ook nog een Happy Horse knuffel op het lijstje zodat hij een reserve heeft.

Wat ook op het lijstje staat is een zandbak en uiteraard zandbak benodigdheden. We hebben jaren een plastic schelp gehad, maar deze gingen telkens kapot. Daarom willen we nu een degelijke zandbak voor beide kinderen. En dan is het natuurlijk ook altijd leuk om wat emmertjes en schepjes enzo erbij te hebben. Of zo’n leuke vrachtauto voor in de zandbak, van de Hema.

Via Instagram kwam ik hele gave bouwblokken tegen van het merk Wader. Dit zijn echt XXL bouwblokken, ze lijken op lego blokken maar dan in het groot. En kinderen kunnen er dus hele hutten mee bouwen. Super gaaf! Mocht iemand zich dus geroepen voelen om deze voor ons mannetje te kopen dan vinden we dat heel leuk. Maar van die houten blokken zijn ook heel erg leuk.

Auto’s of treinen doen het ook altijd goed, dat merk ik nu al bij Milo. Alles wat rijdt dat wil hij hebben. Je kunt natuurlijk denken aan toettoet auto’s, maar bij de Hema hebben ze bijvoorbeeld ook een houten rollerbaan of een houten circustruck. Super leuk. Wat ons ook leuk lijkt is een speeltapijt. Waar je dus de wegen op ziet. Zo kan hij lekker met de auto’s daarop rijden.

Verder is ons mannetje niet zo’n boekenwurm als zijn zus, tot nu toe tenminste. Maar we proberen hem wel zoveel mogelijk voor te lezen en kennis te laten maken met boekjes. Zo heb je van die handige badboekjes, geen punt ook als je kind erop gaat sabbelen. Maar je hebt ook boekjes van dik karton zoals die van Nijntje. Waar je ook aan kunt denken is een elektronisch boekje. Wij hebben er al eentje genaamd Bart Brandweer en dit is echt een succes.

Verder is kleding altijd leuk en handig, vooral wanneer je kleintje aan het kruipen is. Dan verslijten ze nogal veel broekjes. Dus kleding geven of een cadeaubon zodat we zelf wat kunnen uitzoeken is altijd fijn.

Cadeautips jongen een jaar

Natuurlijk is er nog veel meer te bedenken qua speelgoed eerste verjaardag. Maar zoals ik al aangaf hebben we al best veel in huis in verband met ons andere kind die al veel heeft gekregen. Daarom hierbij nog een aantal fijne cadeautips voor een jongen van een jaar.

Loopauto / duwkar

Tijdens mijn babyshower kreeg ik al een hele gave loopauto voor Milo. Deze staat nu nog in zijn kamer, maar zodra hij straks zelf kan zitten haal ik hem naar beneden zodat hij ermee kan spelen. Daarnaast is een duwkar ook erg fijn om te hebben voor wanneer ze hun eerste stapjes proberen te zetten. Onze dochter kreeg er eentje van Nijntje van haar opa en oma en die wordt binnenkort dus ook weer door ons zoontje gebruikt.

cadeautips jongen 1 jaar

Little people / Duplo / Playmobil

We hebben al twee bakken vol met Duplo en ook twee bakken met Playmobil. Maar zulk speelgoed blijft dan ook tijdloos. Duplo is echt ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van een jaar en ook van Playmobil heb je een speciale uitvoering speciaal voor de jongsten. Maar ook Little People is erg populair hier. We hebben zelf niet zo heel veel hiervan in huis; een schoolbus en vliegtuig. Maar bij mijn ouders staat ook nog een heleboel van dit populaire speelgoed.

Houten blokken

Bij het lijstje van Milo noemde ik de blokken al, maar ik wilde deze toch nog even uitlichten hier. Want wij hebben namelijk hele gave Woezel en Pip blokken die Fay voor haar verjaardag kreeg van mijn oma. Maar die nu dus ook erg leuk zullen zijn voor Milo. Een perfect cadeautje lijkt me dat dus.

jongen 1 jaar cadeautips

Badspeeltjes

Wij hebben zelf alleen een babybadje, maar wanneer je een groot bad of een Stokke Flexibad hebt dan zijn badspulletjes onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan leuke bootjes, eendjes en emmertjes. Ook heb je tegenwoordig badkrijtjes, badpuzzels en nog veel meer. Ook leuk voor in het zwembadje trouwens. Dus niet alleen voor wanneer je een badje hebt.

Speeltunnel

Ook zag ik laatst bij een vriendin een speeltunnel. Bij de Ikea heb je deze bijvoorbeeld. Daar kunnen de kinderen dan in kruipen en zich verstoppen. Vaak kun je er ook een tent bij kopen die je eraan vast maakt. Dat maakt het allemaal nog spannender natuurlijk.

Een bal

We zien ook bij ons zoontje dat hij helemaal weg is van ballen. Leg een bal voor zijn neus en hij blijft erachteraan kruipen. Dus een leuke zachte bal kan ook al een heel fijn cadeautje zijn. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk vaak, zolang het de kinderen maar uitdaagt. En dat doet een bal zeker, haha.

Er zijn verder nodig zoveel leuke dingen om te bedenken. Sowieso zijn wij fan van houten speelgoed omdat dit vaak een stuk duurzamer is. Denk dan bijvoorbeeld aan Grimm’s speelgoed of als het om duurzaam gaat kun je ook aan Green Toys denken.

Heb jij nog aanvullende tips? Wat zou jij kopen voor een jongetje wat een jaar wordt?

Nog meer cadeautips

Wil je nog meer cadeautips? Ik deelde voorheen ook al cadeautips voor zowel jongens als meisjes in verschillende leeftijden. Hieronder vind je alle blogs terug.

Cadeautips voor jongens (sommige leeftijden ontbreken)

Cadeautips jongen 2 jaar

Cadeautips jongen 5 jaar

Cadeautips voor meisjes (sommige leeftijden ontbreken)

Cadeautips meisje 2 jaar

Cadeautips meisje 3 jaar

Cadeautips meisje 4 jaar

Cadeautips meisje 6 jaar

7 reacties op “Cadeautips voor jongen van een jaar – Milo’s lijstje

Reageren is niet mogelijk.