Cadeautips voor een jongen van 2 jaar | Milo’s lijstje

Over iets meer dan een maand wordt onze kleine man alweer twee jaar. Ondanks dat veel mensen denken dat hij net een jaar is in verband met zijn achterstand merken we echt wel dat er een peuter op komst is. ‘Nee’ begint al een dingetje te worden en ook de peuterdriftbuien zijn er al af en toe. Maar goed, dat is een verhaal voor een andere keer. Vandaag wil ik me richten op de cadeaus die je aan een tweejarige kunt geven. Want wat geef je een jongetje van twee nou die al een zus heeft met heel veel (genderneutraal) speelgoed.

De afgelopen weken heb ik wat dingen op het verlanglijstje geschreven voor onze bijna tweejarige zoon. Heb jij aanvullingen? Laat mij dit dan in een reactie weten, we kunnen alle hulp gebruiken!

Cadeautips jongen 2 jaar

Bla Bla blocks

De Bla Bla Blocks van Vtech geven niet alleen eindeloos speelplezier maar ook educatief. Door de vele kleurtjes en mogelijkheden is je kind uren zoet. En het leukste is dat je dit speelgoed in verschillende prijsklasses hebt. Ga je voor de vrachtwagen dan kost dit zo’n €17,99 en kies je voor het huisje dan betaal je €44,99. Alles van de Bla Bla blocks is ook nog eens met elkaar te combineren. Hoe leuk!

Houten puzzels

Onze zoon heeft onlangs het puzzelen ontdekt bij zijn oma. Hij vindt dit super leuk, alleen hebben wij bijna geen puzzels meer liggen. De meeste hebben we al weggegeven dus leuk om hier weer een aantal nieuwe bij te kopen. Houten puzzels met dieren of auto’s. Die doen het vast goed.

Boekjes

Omdat zowel onze dochter als ikzelf altijd graag lezen kopieert mijn zoontje dit. Hij pakt folders en alle boekjes die hij te pakken kan krijgen en gaat ook zitten ‘lezen’. Leuk dus om hem een aantal eigen boekjes te geven. Van die dikke kartonnen boekjes doen het altijd goed, of diegene met geluidjes. Hier vind je mijn 5 favoriete peuterboeken.

Toet Toet uitbreidingen

We hebben al wat liggen uit de Toet Toet collectie, maar er kan altijd wat bij. Dit spul is heel degelijk, gaat jaren mee en kun je eventueel weer doorverkopen als de kinderen erop uitgekeken zijn. Wij hebben zelf het treinstation van Mickey en een uitbreidingsset met wegdelen. Maar je hebt bijvoorbeeld ook een brandweerkazerne, een stuntpark voor de auto’s en nog veel meer. Eindeloos speelplezier.

Houten parkeergarage

Een tijd terug zag ik bij Shirley van mommyhood een houten parkeergarage van de Hema. Super leuk en niet duur. Nu zocht ik hiernaar en blijkt dat hij online sowieso niet meer te verkrijgen is, maar in de meeste winkels ook niet meer. Tenminste niet bij ons in de buurt. Mocht je geluk hebben dan is hij er nog wel bij een Hema bij jou in de buurt en is hij zelfs afgeprijsd van €45,- naar €25,-.

Gelukkig hebben ze van Little Dutch een soortgelijke parkeergarage en om eerlijk te zijn vind ik deze ook een stuk mooier. Hij is redelijk prijzig, bij bol.com koop je hem nu voor €45,95. Maar houten speelgoed blijft wel altijd lang goed en ik denk dat dit ook lange tijd speelpret gaat geven.

Kleding

Iets wat ook altijd van pas komt is kleding. Vooral broeken zijn hier niet aan te slepen omdat onze man nog steeds kruipt en dus al zijn broeken kapot kruipt. Verder ontbreekt er ook nog een babypet. Waarom een babypet vraag je jezelf af? Nou dat komt omdat hij dus klein voor zijn leeftijd is en de peuterpetjes allemaal nog veel te groot zijn.

Playmobil123

Wij hebben zowel gewone Playmobil in huis als Playmobil123. Het verschil hierin zit hem in de losse en kleine onderdelen. Bij Playmobil123 is daar rekening mee gehouden. Dat betekent dus ook dat onze dochter haar Playmobil in haar eigen slaapkamer houdt en het andere beneden ligt in een bak. Al is dat niet echt heel veel, dus wat aanvullingen hiervoor is altijd welkom. Het piratenschip of de graafmachine. Vooral van dat laatste weet ik zeker dat Milo dit leuk gaat vinden.

Kruiptunnel & tent

Onlangs waren we bij de Ikea en hebben we voor de zoveelste keer gezien hoe leuk onze Milo de kruiptunnel en bijpassende speeltent daar vindt. Ik heb echt al zo vaak op het punt gestaan dit aan te schaffen, maar telkens deed ik het niet. Tot vorig weekend. Hij had zoveel pret samen met een ander kindje dat we hem gewoon in de winkelwagen gegooid hebben.

Super leuk als cadeau toch? Nou voor een ander kindje misschien, want hier kon mijn man niet wachten met geven en is het dus geen cadeau meer maar ‘zomaar iets’. Een voordeel, het is leuk voor zowel binnen als buiten en met dit mooie weer ligt de tunnel dus vooral buiten. Hij wordt in ieder geval intensief gebruikt.

Houten regenboog

Al sinds de geboorte van onze dochter zie ik de Grimms houten regenbogen al voorbij komen. Deze zijn in verschillende groottes te verkrijgen en verschillende kleuren. Zo heb je de standaard regenboog kleuren, maar ook een Sunset versie, pastelkleuren en zelfs in zwart wit. Tegenwoordig heb je overigens ook van Little Dutch een regenboog. Deze is in twee verschillende varianten te krijgen en voorlopig ook nog in 1 maat. Maar het scheelt toch best wat met de Grimms regenboog qua prijs.

Heb jij nog leuke aanvullingen?

Nog meer cadeautips

Wil je nog meer cadeautips? Ik deelde voorheen ook al cadeautips voor zowel jongens als meisjes in verschillende leeftijden. Hieronder vind je alle blogs terug.

Cadeautips voor jongens (sommige leeftijden ontbreken)

Cadeautips jongen 1 jaar

Cadeautips jongen 5 jaar

Cadeautips voor meisjes (sommige leeftijden ontbreken)

Cadeautips meisje 2 jaar

Cadeautips meisje 3 jaar

Cadeautips meisje 4 jaar

Cadeautips meisje 6 jaar

5 reacties op “Cadeautips voor een jongen van 2 jaar | Milo’s lijstje

Reageren is niet mogelijk.