Cadeautips voor meisje van vier jaar – Fay’s verlanglijst

Binnenkort is het zover. Onze peuter wordt een kleuter. Een hele mijlpaal die dus zeker gevierd moet worden. En wat is nu een feestje zonder cadeaus? Daarom deel ik een aantal cadeautips voor meisjes van vier jaar gebaseerd op het verlanglijst van Fay.

Het bedenken van een cadeau voor een kind kan erg lastig zijn. Vaak hebben ze al heel veel maar weet je niet wat. Daarom vind ik verlanglijsten altijd zo prettig want dan weet je zeker dat je iets koopt wat ze leuk vinden en nog niet hebben. En beland het niet ergens achterin de kast.

Cadeautips voor meisjes van vier jaar

Veel cadeaus die hieronder staan zijn niet volledig leeftijd gebonden. Vele cadeaus kunnen bijvoorbeeld ook bij vijf of zes jarige leeftijd. Het blijft toch altijd goed kijken naar het kind en zijn of haar interesses.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Tiptoi boeken

Vorig jaar in december ontvingen wij van Ravensburger de starterset Wereldatlas. Sindsdien zijn zowel wij als onze dochter fan van dit product. Tiptoi is een innovatief interactief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als het kind met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. De elektronische intelligentie biedt kinderen de mogelijkheid om boeken en spellen volledig zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven.

De wereldatlas is eigenlijk nog iets te moeilijk voor onze dochter omdat deze eigenlijk voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar zijn. Daarom zouden we graag het boek “mijn eerste getallen” willen, “wij leren Engels” en “op de boerderij”.

Loco mini

De Loco Bambino was hier best een succes. Onze dochter vindt het super leuk om daarmee te spelen maar al vrij snel vond ze het te makkelijk. Er zat geen uitdaging meer voor haar in dus belandde het in de kast. Loco mini is er voor kinderen vanaf vier jaar. Er zijn zoveel verschillende boekjes voor, je moet dus wel goed kijken naar de leeftijd die erbij staat want de ene is voor 4-6 maar een ander bijvoorbeeld pas vanaf 6 jaar.

Wij hebben zelf al veel van de Loco mini thuis liggen (inclusief twee locodozen) omdat we die op een rommelmarkt gevonden en gekocht hebben. Binnenkort maar eens van zolder halen dus!

Knutselspullen

Ons meisje vindt eigenlijk bijna alles wel leuk om te doen: puzzelen, lezen, verkleden, spelletjes en dus ook tekenen en knutselen. Ze heeft dan ook ontzettend veel knutselmaterialen al, maar wat er nog ontbreekt is een goede linkshandige schaar. Ze is namelijk links en heeft deze nog niet.

Ook zou ze graag nog wat figuren voor haar strijkkralen willen. Ze heeft meer dan genoeg strijkkralen inmiddels, maar alleen een rondje, ster en prinses. En een vierkant of een hartje is dan ook wel erg leuk. Vooral een groot doorzichtig vierkant is handig, want dan kan ik leuke afbeeldingen printen en die eronder leggen zodat zij het kan namaken!

cadeautips voor een meisje

Schoolspullen

Omdat Fay bijna naar school gaat zijn schoolspullen ook altijd erg handig om te krijgen met een verjaardag. Een rugzak heeft ze al gekregen van haar oom en tante, maar een broodtrommel of lekvrije beker voor haar drinken heeft ze bijvoorbeeld nog niet. Ik zou voor haar graag een My Little Pony lunch box willen, maar ik heb ze nog niet kunnen vinden…

LEGO Friends

Met Sinterklaas heeft Fay een adventskalender gekregen van LEGO Friends en een pizzeria. Dit is zo’n succes gebleken dat dit dus echt op het verlanglijstje moet. Welke pakketten dan precies maakt niet zoveel uit want we hebben een kind die alles leuk vindt. Maar iets met dieren bijvoorbeeld is wel leuk of vakantie of een huisje ofzo.

Kleding

Alhoewel ik me besef dat het kopen van kleding voor een kind wat niet van jou is erg moeilijk kan zijn is het wel een fijn cadeau. Je kunt natuurlijk ook denken aan ondergoed, hempjes en sokken. Leuke gekleurde sokken of hempjes met my little pony erop. Ik houd normaliter niet van dingen zoals my little pony op kleding, maar op ondergoed en sokken vind ik dit prima 😉

En als je kleding moeilijk vindt om te geven maar dit wel leuk vind kun je de bijna-jarige en haar moeder (mij dus) natuurlijk ook mee nemen om iets uit te kiezen.

Een ervaring geven

Wat ik zelf altijd leuk vind is om een ervaring te geven. Zo geven wij onze dochter een dagje Disney als cadeau. Natuurlijk krijgt ze nog een kleinigheidje om uit te pakken, maar Disney is haar ‘echte’ cadeau. Wedden dat ze dit mega leuk vindt…

K3 cd en jurk

Wij zijn onlangs naar de K3 film geweest en daar zaten allemaal liedjes in die onze dochter niet kende. Ze vond dat nogal gek want ze heeft toch twee cd’s van K3? Maar er is natuurlijk een nieuwe cd uit en die wil ze heel graag. Gelukkig krijgt ze die ook, want haar oom en tante hebben al aangegeven deze als het goed is te kopen.

Verder heeft K3 nu ook nieuwe jurkjes en ook deze staat op de verlanglijst!

Ikea keukentje sticker

Nog niet zo heel bekend, maar wel echt heel erg leuk zijn de Ikea keukentje stickers van ZoeyZokidsConcept. Deze stickers zijn er in diverse prints en plak je op de achterkant van het keukentje om er bijvoorbeeld een ijskraam, bakkerij of hamburgertent van te maken. Super leuk en het geeft meteen een nieuwe beleving aan het keukentje.

Onze dochter speelt al twee jaar met veel regelmaat met dit keukentje maar heeft met Sinterklaas bakspulletjes gekregen. Dus de sticker van de “bakery” zou daar perfect bij passen.

Glitter tattoo’s

Deze lijst is niet compleet (volgens Fay) zonder ook nog even de glitter tattoo’s te noemen. Ze heeft dit onlangs bij anderen gezien en wil nu ook een “toetoewaazje”. Maar dan wel met glitters…

Ik kan volgens mij nog wel even doorgaan met tips, maar ik denk dat je hier wel wat cadeautips voor een meisje van vier vandaag kunt halen.

Nu ben ik benieuwd: wat kreeg jouw kind voor zijn of haar verjaardag?

Charles Brutlag / Shutterstock.com

6 reacties op “Cadeautips voor meisje van vier jaar – Fay’s verlanglijst

Reageren is niet mogelijk.