Cadeautips 3e verjaardag (Fay’s verlanglijstje)

cadeautips-derde-verjaardag

Met een (inmiddels niet meer zo’n) nieuwe baan, een zwangerschap en een griepvirus die maar niet weg wil heb ik er weinig bij stil gestaan. Maar nu het over minder dan een maand zover is moet ik er toch aan geloven. De derde verjaardag van onze dochter is in aantocht. En dat betekent een verlanglijstje!

Een cadeau bedenken kan best lastig zijn. Ik vind het voor mezelf altijd al lastig en meestal voor een ander ook. Maar voor onze dochter kan ik een heleboel dingen opnoemen. En dat komt eigenlijk doordat ik op tijd ben begonnen met het maken van een lijstje. Al maanden terug, voor de Sinterklaasperiode, maakte ik al een online lijstje aan voor haar derde verjaardag. En telkens wanneer ik iets tegenkwam op een blog, in de winkel of bijvoorbeeld bij een vriendinnetje schreef ik dit op. Uiteindelijk is daar een handig lijstje uitgekomen en deze deel ik graag met jullie!

Poppenmoeder

Onze dochter was altijd al een poppenmoeder, maar nu er een broertje in aantocht is lijkt ze er meer en meer mee bezig. Niet alleen haar pop is een baby, ook bepaalde knuffels hebben het voorrecht gekregen om baby te mogen zijn. Eerst in de buik (net zoals bij mama) en daarna in bed, in de buggy en ga zo maar door. Niet voor niets dus dat er een paar leuke poppenspullen op het verlanglijstje van onze dochter staat.

Zo staat er dus een poppenwagen op haar lijstje zodat ze net zoals mama straks met de baby buiten kan wandelen, maar ook een dekbedje en kussentje voor in het poppenbedje. En aangezien mama en papa straks weer luiers mogen verschonen hebben we die ook maar op het lijstje gezet, poppenluiers wel te verstaan.

Educatief

Ook hebben we een aantal educatieve dingen op het verlanglijstje staan. Dingen waar Fay iets van kan leren, maar die ze ook leuk vindt. Zoals de Bambino Loco Woezel en Pip set. Ik weet zeker dat zij dit enorm leuk gaat vinden. We hebben de Mini Loco set en boekjes wel al in huis maar dat is vanaf 5 jaar dus daar is ze nog te jong voor. Deze versie past perfect bij haar leeftijd.

Ook puzzels, boeken en gezelschapsspelletjes zoals knibbel knabbel knuisje staan op dit lijstje. Boeken lezen vindt ze echt geweldig, dit doen we sowieso elke avond samen maar ook tussendoor leest ze graag. En spelletjes spelen vindt ze nog wel moeilijk (vooral als ze het niet snapt) maar zoiets samen doen is altijd weer een groot plezier!

Creatief

Verder moet ik toegeven dat ik zelf niet zo’n creatieve moeder ben. Ik heb klei in huis en tekenspullen plus stickers. ?Maar daar is alles mee gezegd. Toch wil ik mijn dochter meer uitdagen door ook creatieve dingetjes op het lijstje te zetten waaronder rijgkralen. Dat is iets waarmee ze niet alleen leert creatief te zijn maar waar ze nog zoveel meer dingen uit kan halen zoals ordenen, reeksen maken, enzovoort.

Overig

Dan heb ik nog een aantal andere dingen op het lijstje staan zoals witte sneakers, een roodkapje knuffel van de Efteling, een houten koffiezetapparaat voor in haar keukentje (ze wil bij opa en oma altijd meehelpen met koffie maken) en houten snijfruit. We hebben nu best veel plastic dingen voor in het keukentje maar dat wil ik vervangen voor hout.

Ook zijn giftcards altijd welkom, want ik heb bijvoorbeeld bij de H&M weer hele leuke kleding gezien voor haar!

Heb jij nog leuke aanvullingen voor het verlanglijstje?

De uitgelichte foto komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

24 reacties

 1. marije op 7 februari 2017 om 06:25

  Echte meiden dingen! Leuk hoor om te lezen waar ze nu gek van is.

 2. simpel, met een snufje liefde op 7 februari 2017 om 06:29

  Leuk lijstje, echt een meisjes lijstje. Leuk dat ze een poppenmoedertjes is. Ik vind dat altijd zo schattig.

 3. Channa op 7 februari 2017 om 06:54

  Hier is ze ook gek op haar pop. Daarnaast bouwt ze met haar 2,5 jaar al lange banen met K’nex, dus dat is hier ook favoriet.

  • Nicole op 9 februari 2017 om 07:54

   Oh ja knexx, speelde ik vroeger ook mee. Maar vind ik haar nu eigenlijk nog te jong voor. Dat komt nog wel 🙂

 4. Patricia op 7 februari 2017 om 07:18

  Wij zijn nu voor neefje en nichtje aan het zoeken die allebei twee worden. Ook zo’n lastige opgave. Succes, wel slim plan om al vroeg te beginnen.

 5. Karin op 7 februari 2017 om 07:26

  Wat een leuk lijstje! Die rijgkralen zijn inderdaad leerzaam en leuk. Ik vind zo’n houten fototoestel ook geweldig, die wil ik voor mijn nichtje kopen als ze in mei 4 wordt. En toen ze 3 werd, gaf ik haar een prinsessenjurk van Frozen. Dan moet ze een vlecht net als Elza en is ze helemaal in haar rol. Misschien ook leuk voor op het lijstje: verkleedkleren?

  • Nicole op 7 februari 2017 om 07:49

   Wij vieren carnaval dus hebben al best wat verkleedkleding (waar ze overigens nooit iets mee doet haha). En die houten camera is zeker een succes.. hebben we ook en wordt veel gebruikt!

 6. Fleur op 7 februari 2017 om 07:55

  Al bijna gefeliciteerd! Mijn dochter is momenteel gek op haar VTech KidiFluffies Kat. Ze kan er voor zorgen, spelletjes mee doen en het is haar slaaptrainer. En hij is ook heerlijk zacht om te knuffelen!

 7. Yvonne op 7 februari 2017 om 07:59

  Zag popenluiertjes op het lijstje van Fay staan. Ik kocht toen mijn dochter klein was (nu 18) altijd premature luiertjes van een eigen merk. Stukken goedkoper dan de originele poppen luiertjes.

 8. Esther op 7 februari 2017 om 08:33

  Wij hebben voor verjaardag in maart ook Duplo op het lijstje staan. Eigenlijk het enige speelgoed waar ze interesse in heeft.

  • Nicole op 7 februari 2017 om 10:35

   Ja duplo heeft ze al een flinke bak vol. En we hebben nog een doos boven staan inderdaad die we overnamen van een vriendin. Helft kreeg ze met sinterklaas en de andere helft krijgt ze met haar verjaardag 🙂

 9. Charlotte op 7 februari 2017 om 08:38

  Aukje vindt barbies ook erg leuk. Uitkleden, aankleden, haren kammen etc. En verder zijn puzzels hier idd ook een grote hit.

  • Nicole op 7 februari 2017 om 10:36

   Ja is zeker leuk, kreeg ze met kerst van mijn broertje en vriendin! Goede tip..

 10. Marieke op 7 februari 2017 om 08:42

  Wat een leuke dingen staan er al op haar lijstje. Hier ook zo’n poppenmoedertje. Ik kocht bij etos woezel en pip luiers maat 1 voor de pop.
  Ik twijfel nog wat we onze dochter gaan geven. Gelukkig is ze pas in juli jarig.

  • Nicole op 7 februari 2017 om 10:38

   Slim idee van die woezel en pip luiers!

 11. Linda op 7 februari 2017 om 09:07

  Een loopfietsje? Of een gewone fiets? Mik `fietste` eerst op een loopfietsje en kreeg met zijn derde verjaardag een echte `trapfiets`! Hij fietste meteen aan!

  En een uitje naar de bios vindt hij ook top!

 12. Essma op 7 februari 2017 om 09:35

  Ik zou zeggen: Kapla!!! Geweldig voor haar fantasie! Onze dochter fantaseert er altijd op los. Dan is het weer een bankje voor Elsa, een mega hoge toren, dan een spoorweg en een andere keer weer glijbaan voor een van haar kleine poppetjes. Het leuke is dat haar broertje er straks ook mee kan spelen…en het broertje van Fay natuurlijk! ?

  • Nicole op 9 februari 2017 om 10:33

   Hmm daar ga ik eens over nadenken. Heb al een flinke bak met playmobiel en eentje met duplo. Kapla is inderdaad mega leuk, maar waar ga ik het laten? 😛

 13. Mirjam op 7 februari 2017 om 10:26

  Stuk voor stuk leuke cadeaus! Loco bambino is echt heel leuk, dat doen wij ook vaak met Fiene. Ik ben ook al voorzichtig een beetje aan het nadenken voor haar, al heb ik nog eventjes tot juni.

 14. Sylvia op 7 februari 2017 om 13:28

  Leuk artikel. Ik heb ook al een lijstje ook al is Zoë pas in november jarig. Telkens als ik wat leuks zie schrijf ik het op. Zo hoef ik mn hoofd niet te breken als iedereen er weer om gaat vragen.

 15. Jessica op 7 februari 2017 om 13:31

  Wat een leuke dingen. Ik vind educatieve dingen vaak het leukste om te geven, daar kunnen de kindjes echt iets van leren.

 16. Firma Mama op 8 februari 2017 om 08:00

  Leuk! Ah voor die meiden heb je zulke leuke dingen! Tasjes en “make upjes” vinden ze bij mij op deze leeftijd interssant. Toen mijn jongste 3 werd hebben we haar het Playmobil kasteel gegeven

 17. Ilse de Hoog | Lief kaartje op 10 maart 2017 om 10:12

  Wat een leuke ideeën! Ik probeer altijd dingen te geven aan kinderen waar ze mee kunnen leren. Zo heeft het kind plezier maar leert hij of zij er ook nog van 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje