Cadeautips 3e verjaardag (Fay’s verlanglijstje)

Met een (inmiddels niet meer zo’n) nieuwe baan, een zwangerschap en een griepvirus die maar niet weg wil heb ik er weinig bij stil gestaan. Maar nu het over minder dan een maand zover is moet ik er toch aan geloven. De derde verjaardag van onze dochter is in aantocht. En dat betekent een verlanglijstje!

Een cadeau bedenken kan best lastig zijn. Ik vind het voor mezelf altijd al lastig en meestal voor een ander ook. Maar voor onze dochter kan ik een heleboel dingen opnoemen. En dat komt eigenlijk doordat ik op tijd ben begonnen met het maken van een lijstje. Al maanden terug, voor de Sinterklaasperiode, maakte ik al een online lijstje aan voor haar derde verjaardag. En telkens wanneer ik iets tegenkwam op een blog, in de winkel of bijvoorbeeld bij een vriendinnetje schreef ik dit op. Uiteindelijk is daar een handig lijstje uitgekomen en deze deel ik graag met jullie!

Poppenmoeder

Onze dochter was altijd al een poppenmoeder, maar nu er een broertje in aantocht is lijkt ze er meer en meer mee bezig. Niet alleen haar pop is een baby, ook bepaalde knuffels hebben het voorrecht gekregen om baby te mogen zijn. Eerst in de buik (net zoals bij mama) en daarna in bed, in de buggy en ga zo maar door. Niet voor niets dus dat er een paar leuke poppenspullen op het verlanglijstje van onze dochter staat.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zo staat er dus een poppenwagen op haar lijstje zodat ze net zoals mama straks met de baby buiten kan wandelen, maar ook een dekbedje en kussentje voor in het poppenbedje. En aangezien mama en papa straks weer luiers mogen verschonen hebben we die ook maar op het lijstje gezet, poppenluiers wel te verstaan.

Educatief

Ook hebben we een aantal educatieve dingen op het verlanglijstje staan. Dingen waar Fay iets van kan leren, maar die ze ook leuk vindt. Zoals de Bambino Loco Woezel en Pip set. Ik weet zeker dat zij dit enorm leuk gaat vinden. We hebben de Mini Loco set en boekjes wel al in huis maar dat is vanaf 5 jaar dus daar is ze nog te jong voor. Deze versie past perfect bij haar leeftijd.

Ook puzzels, boeken en gezelschapsspelletjes zoals knibbel knabbel knuisje staan op dit lijstje. Boeken lezen vindt ze echt geweldig, dit doen we sowieso elke avond samen maar ook tussendoor leest ze graag. En spelletjes spelen vindt ze nog wel moeilijk (vooral als ze het niet snapt) maar zoiets samen doen is altijd weer een groot plezier!

Creatief

Verder moet ik toegeven dat ik zelf niet zo’n creatieve moeder ben. Ik heb klei in huis en tekenspullen plus stickers. ?Maar daar is alles mee gezegd. Toch wil ik mijn dochter meer uitdagen door ook creatieve dingetjes op het lijstje te zetten waaronder rijgkralen. Dat is iets waarmee ze niet alleen leert creatief te zijn maar waar ze nog zoveel meer dingen uit kan halen zoals ordenen, reeksen maken, enzovoort.

Overig

Dan heb ik nog een aantal andere dingen op het lijstje staan zoals witte sneakers, een roodkapje knuffel van de Efteling, een houten koffiezetapparaat voor in haar keukentje (ze wil bij opa en oma altijd meehelpen met koffie maken) en houten snijfruit. We hebben nu best veel plastic dingen voor in het keukentje maar dat wil ik vervangen voor hout.

Ook zijn giftcards altijd welkom, want ik heb bijvoorbeeld bij de H&M weer hele leuke kleding gezien voor haar!

Heb jij nog leuke aanvullingen voor het verlanglijstje?

De uitgelichte foto komt van Shutterstock.

24 reacties op “Cadeautips 3e verjaardag (Fay’s verlanglijstje)

 • Hier is ze ook gek op haar pop. Daarnaast bouwt ze met haar 2,5 jaar al lange banen met K’nex, dus dat is hier ook favoriet.

 • Wij zijn nu voor neefje en nichtje aan het zoeken die allebei twee worden. Ook zo’n lastige opgave. Succes, wel slim plan om al vroeg te beginnen.

 • Wat een leuk lijstje! Die rijgkralen zijn inderdaad leerzaam en leuk. Ik vind zo’n houten fototoestel ook geweldig, die wil ik voor mijn nichtje kopen als ze in mei 4 wordt. En toen ze 3 werd, gaf ik haar een prinsessenjurk van Frozen. Dan moet ze een vlecht net als Elza en is ze helemaal in haar rol. Misschien ook leuk voor op het lijstje: verkleedkleren?

  • Wij vieren carnaval dus hebben al best wat verkleedkleding (waar ze overigens nooit iets mee doet haha). En die houten camera is zeker een succes.. hebben we ook en wordt veel gebruikt!

 • Al bijna gefeliciteerd! Mijn dochter is momenteel gek op haar VTech KidiFluffies Kat. Ze kan er voor zorgen, spelletjes mee doen en het is haar slaaptrainer. En hij is ook heerlijk zacht om te knuffelen!

 • Zag popenluiertjes op het lijstje van Fay staan. Ik kocht toen mijn dochter klein was (nu 18) altijd premature luiertjes van een eigen merk. Stukken goedkoper dan de originele poppen luiertjes.

 • Wij hebben voor verjaardag in maart ook Duplo op het lijstje staan. Eigenlijk het enige speelgoed waar ze interesse in heeft.

  • Ja duplo heeft ze al een flinke bak vol. En we hebben nog een doos boven staan inderdaad die we overnamen van een vriendin. Helft kreeg ze met sinterklaas en de andere helft krijgt ze met haar verjaardag 🙂

 • Wat een leuke dingen staan er al op haar lijstje. Hier ook zo’n poppenmoedertje. Ik kocht bij etos woezel en pip luiers maat 1 voor de pop.
  Ik twijfel nog wat we onze dochter gaan geven. Gelukkig is ze pas in juli jarig.

 • Een loopfietsje? Of een gewone fiets? Mik `fietste` eerst op een loopfietsje en kreeg met zijn derde verjaardag een echte `trapfiets`! Hij fietste meteen aan!

  En een uitje naar de bios vindt hij ook top!

 • Ik zou zeggen: Kapla!!! Geweldig voor haar fantasie! Onze dochter fantaseert er altijd op los. Dan is het weer een bankje voor Elsa, een mega hoge toren, dan een spoorweg en een andere keer weer glijbaan voor een van haar kleine poppetjes. Het leuke is dat haar broertje er straks ook mee kan spelen…en het broertje van Fay natuurlijk! ?

  • Hmm daar ga ik eens over nadenken. Heb al een flinke bak met playmobiel en eentje met duplo. Kapla is inderdaad mega leuk, maar waar ga ik het laten? 😛

 • Stuk voor stuk leuke cadeaus! Loco bambino is echt heel leuk, dat doen wij ook vaak met Fiene. Ik ben ook al voorzichtig een beetje aan het nadenken voor haar, al heb ik nog eventjes tot juni.

 • Leuk artikel. Ik heb ook al een lijstje ook al is Zoë pas in november jarig. Telkens als ik wat leuks zie schrijf ik het op. Zo hoef ik mn hoofd niet te breken als iedereen er weer om gaat vragen.

 • Leuk! Ah voor die meiden heb je zulke leuke dingen! Tasjes en “make upjes” vinden ze bij mij op deze leeftijd interssant. Toen mijn jongste 3 werd hebben we haar het Playmobil kasteel gegeven

Reageren is niet mogelijk.