Cadeautips 3e verjaardag (Fay’s verlanglijstje)

Met een (inmiddels niet meer zo’n) nieuwe baan, een zwangerschap en een griepvirus die maar niet weg wil heb ik er weinig bij stil gestaan. Maar nu het over minder dan een maand zover is moet ik er toch aan geloven. De derde verjaardag van onze dochter is in aantocht. En dat betekent een verlanglijstje!

Een cadeau bedenken kan best lastig zijn. Ik vind het voor mezelf altijd al lastig en meestal voor een ander ook. Maar voor onze dochter kan ik een heleboel dingen opnoemen. En dat komt eigenlijk doordat ik op tijd ben begonnen met het maken van een lijstje. Al maanden terug, voor de Sinterklaasperiode, maakte ik al een online lijstje aan voor haar derde verjaardag. En telkens wanneer ik iets tegenkwam op een blog, in de winkel of bijvoorbeeld bij een vriendinnetje schreef ik dit op. Uiteindelijk is daar een handig lijstje uitgekomen en deze deel ik graag met jullie!

Poppenmoeder

Onze dochter was altijd al een poppenmoeder, maar nu er een broertje in aantocht is lijkt ze er meer en meer mee bezig. Niet alleen haar pop is een baby, ook bepaalde knuffels hebben het voorrecht gekregen om baby te mogen zijn. Eerst in de buik (net zoals bij mama) en daarna in bed, in de buggy en ga zo maar door. Niet voor niets dus dat er een paar leuke poppenspullen op het verlanglijstje van onze dochter staat.

Zo staat er dus een poppenwagen op haar lijstje zodat ze net zoals mama straks met de baby buiten kan wandelen, maar ook een dekbedje en kussentje voor in het poppenbedje. En aangezien mama en papa straks weer luiers mogen verschonen hebben we die ook maar op het lijstje gezet, poppenluiers wel te verstaan.

Educatief

Ook hebben we een aantal educatieve dingen op het verlanglijstje staan. Dingen waar Fay iets van kan leren, maar die ze ook leuk vindt. Zoals de Bambino Loco Woezel en Pip set. Ik weet zeker dat zij dit enorm leuk gaat vinden. We hebben de Mini Loco set en boekjes wel al in huis maar dat is vanaf 5 jaar dus daar is ze nog te jong voor. Deze versie past perfect bij haar leeftijd.

Ook puzzels, boeken en gezelschapsspelletjes zoals knibbel knabbel knuisje staan op dit lijstje. Boeken lezen vindt ze echt geweldig, dit doen we sowieso elke avond samen maar ook tussendoor leest ze graag. En spelletjes spelen vindt ze nog wel moeilijk (vooral als ze het niet snapt) maar zoiets samen doen is altijd weer een groot plezier!

Creatief

Verder moet ik toegeven dat ik zelf niet zo’n creatieve moeder ben. Ik heb klei in huis en tekenspullen plus stickers. ?Maar daar is alles mee gezegd. Toch wil ik mijn dochter meer uitdagen door ook creatieve dingetjes op het lijstje te zetten waaronder rijgkralen. Dat is iets waarmee ze niet alleen leert creatief te zijn maar waar ze nog zoveel meer dingen uit kan halen zoals ordenen, reeksen maken, enzovoort.

Overig

Dan heb ik nog een aantal andere dingen op het lijstje staan zoals witte sneakers, een roodkapje knuffel van de Efteling, een houten koffiezetapparaat voor in haar keukentje (ze wil bij opa en oma altijd meehelpen met koffie maken) en houten snijfruit. We hebben nu best veel plastic dingen voor in het keukentje maar dat wil ik vervangen voor hout.

Ook zijn giftcards altijd welkom, want ik heb bijvoorbeeld bij de H&M weer hele leuke kleding gezien voor haar!

Heb jij nog leuke aanvullingen voor het verlanglijstje?

De uitgelichte foto komt van Shutterstock.

24 reacties op “Cadeautips 3e verjaardag (Fay’s verlanglijstje)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *