Cadeautip: draadloze in-ear oordopjes van JBL

Dit jaar kreeg ik een vervroegd kerstcadeautje. Namelijk de JBL Live Free NC+ TWS oordopjes. Al langer ben ik op zoek naar een koptelefoon of oordopjes die niet alleen doen wat ze horen te doen maar ook fijn zitten. Zo heb ik al diverse koptelefoons gehad, zowel met draad als draadloos. En heb ik ook al verschillende oordopjes uitgeprobeerd.

Koptelefoon versus oortjes

Lange tijd heb ik een koptelefoon in gebruik gehad wanneer ik bijvoorbeeld een webinar volgde terwijl mijn man iets aan het kijken was. Of als ik een bepaalde serie of film wilde zien en de anderen niet. Maar ook wanneer ik lekker aan het wandelen was op de hei of door de bossen. Met koptelefoon kon ik dan mijn favoriete muziek beluisteren of diverse Podcasts volgen.

Echter kreeg ik altijd last van die koptelefoons. Na een poosje ging het toch pijn doen aan mijn oren en ik vond ze gewoon niet fijn. Al vond ik het feit dat ze draadloos waren wel prettig. Dat was dan ook weer het nadeel van de oortjes die ik van Apple bij mijn telefoon kreeg. Niet draadloos plus de oortjes vielen met regelmaat gewoon uit mijn oren. Ook met oren is het niet one size fits all. Dus ik besloot om draadloze oortjes te kopen. Puur om te testen of het iets voor mij was.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mijn bevindingen? Super fijn om draadloze oortjes te hebben, maar dan wil ik wel hele goede oordoppen die goed passen, in-ear zijn, noise cancelling hebben, enzovoort.

De JBL Live Free NC+ TWS

Ik geef als eerste toe dat ik echt niet weet waar al die afkortingen voor staan en ben ook totaal niet technisch ingesteld. Maar ik weet wel wat voor ‘eisen’ ik aan mijn oordopjes stel en of deze eraan voldoen. Van JBL weet ik gewoon dat hun producten goed zijn. Wij hebben diverse JBL producten in huis zoals (draadloze) speakers. Het geluid wat eruit komt is altijd goed. Hoe groot of hoe klein het apparaat ook is. Daarom wilde ik ook met alle liefde deze oordoppen testen.

Kenmerken van de JBL Live Free

De JBL Live Free NC+ TWS (ik noem ze hierna gewoon de JBL Live Free voor het gemak) heeft een aantal kenmerken waar ik erg nieuwsgierig naar was.

  • De JBL Signature Sound. De oordopjes zijn zo ontzettend klein, zal het geluid wel groots zijn? Nou ik kan je zeggen dat het soms lijkt alsof je midden in een film of concertzaal zit. Het geluid is geweldig, zelfs met één oortje in.
  • Active Noise Cancelling. Geen hinder van geluid van buitenaf wanneer je de oordopjes in hebt. En ook wanneer je met anderen telefoneert via de ear-in dopjes heb zowel jij als de ander geen hinder van buitengeluid. Daarnaast hoef je niet je oordoppen uit te doen om te horen wat een ander zegt wanneer diegene tegen je praat. Ook wel zo handig.
  • Eén oordopje of allebei, direct verbonden. Zoals ik eerder al zei kun je beide oordopjes in doen of slechts eentje en toch hoor je het geluid zoals het hoort. Maar dat is niet het enige. De oordopjes zijn ook direct verbonden met het apparaat (mits je deze al eens eerder verbonden hebt).

Wanneer je de oordopjes ontvangt zitten daar 3 maten oortjes bij en 2 maten gelsleeves. Super fijn want het lijkt erop alsof mijn ene oor groter is dan de ander van binnen. Dus bij mijn linkeroor heb ik een kleinere maat erop gezet. En dat werkt goed. Verder zit er ook een oplaadcase bij die ontzettend klein is en handig. Je kunt ieder oortje apart opladen erin of beide tegelijk.

Daarnaast is hij water- en zweetbestendig en kun je heel handig op de oordopjes zelf jouw gekoppelde apparaat bedienen. Hoe dat precies werkt ben ik nog even aan het uitzoeken. Maar het is wel handig.

Al met al ben ik tot nu toe ontzettend tevreden. En ik gebruik mijn JBL oordopjes dan ook dagelijks.