Cadeaus: wat kreeg onze éénjarige en is het een succes?

Bij een verjaardag horen cadeautjes maar het is soms nog best lastig om te bedenken wát je gaat geven. Toch lukte het mij om een aantal dingen op het verlanglijstje van mijn eenjarig zoontje te zetten. Veel daarvan heeft hij ook gekregen en daarnaast nog een paar andere dingen. Ons mannetje heeft nu een paar weken de tijd gehad om met de dingen te spelen die hij kreeg dus kan ik nu wel enigszins inzien of het een succes is ja of nee!

Cadeaus kopen blijft moeilijk

Het blijft best moeilijk om een cadeau voor een ander te kopen. Soms omdat je diegene (nog) niet zo goed kent, soms omdat je diegene juist zo goed kent. Vaak heeft een persoon al zoveel en dan moet je ook nog rekening houden met de smaak kwestie. Want wat jij leuk vindt hoeft de ander nog niet leuk te vinden..

Moeilijk, moeilijk!

Afkijken bij anderen

Daarom kijk ik zelf regelmatig af bij anderen. Wat hebben zij voor hun partner gekocht? En wat kreeg hun kindje met de eerste verjaardag? Want je kunt wel opnieuw het wiel uit willen vinden, maar dat hoeft helemaal niet. Hoe fijn is het om ergens te kunnen lezen of navragen wat zij gekocht hebben en of het een succes was? Dan blijft het nog steeds een tikkeltje lastig omdat niet iedereen hetzelfde is. Maar toch, je hebt zo wel meer inspiratie!

Wat kreeg onze dreumes met zijn eerste verjaardag?

Zijn eerste cadeau kwam van zijn grote zus. Zij was zo enthousiast en kon haast niet wachten. Ze heeft het zelf uitgekozen in de winkel en koos dus een knuffel van Bumba. Wel in een brandweer pakje want zij wil later brandweer worden haha.

Later kreeg hij ons cadeau en die bestond uit twee delen. De Speel & Swing aap die we van Vtech hadden gekregen en een tipi tent die we bij de Xenos kochten in de aanbieding. We hadden al een tipi tent maar deze was zo onhandig met opzetten dat we hem hebben verkocht.

Van mijn schoonouders kreeg hij een hele leuke picknick tafel en nog wat extra’s voor op zijn spaarrekening. En mijn ouders gaven hem een traktor. Onze dochter had de roze variant toen zij klein was en dat was een groot succes. Of ons klein boertje er ook zo blij mee is lees je hieronder.

Mijn oma is altijd goed in cadeaus uitzoeken en zij kocht deze gave wagens. Beide hebben de indicatie 3+, maar vooral de rechtse heeft weinig wat kapot kan. De linker truck zijn we wat voorzichtiger mee.

Van Janske ontvingen we onder andere deze super leuke blokkentoren. Zulke dingen zijn eigenlijk altijd wel een succes..

Mijn schoonzusje kwam onder andere met deze houten hamerbank aan. Meneer begon er meteen mee te spelen en haalde telkens alle houten spijkers eruit.

Van mijn tante kreeg hij onder andere dit houten gereedschapskistje. Voor nu misschien nog iets te moeilijk om mee te spelen, maar over een tijdje zal dit denk ik wel een groot succes zijn.

Ook kreeg Milo een aantal zandbak spulletjes. Waaronder de emmer met attributen en de gave graafarm.

Mijn broertje en schoonzusje kwamen met een leuk cadeau van Vtech.

En mijn tante had ook nog deze Koetje Boe Bal meegenomen voor Milo. Deze stond ook hoog bij mij op het lijstje. Speelgoed van Vtech doet het eigenlijk altijd goed.

Carmelina en haar gezin bracht deze fijne zwemband mee. Deze is direct de dakkoffer in gegaan voor onze vakantie in Italië.

Van Ilona (en Astrid, maar die kon er helaas niet bij zijn), kreeg Milo hun traditionele cadeautje. Fay kreeg namelijk met haar eerste verjaardag een PSV kussen in de vorm van een shirt, mét haar naam erop. En natuurlijk moest Milo die ook hebben!

Verder kreeg onze man ook nog twee boekjes, eentje van Janske en eentje van Marij. Boekjes doen het eigenlijk altijd goed bij mijn kinderen.

En niet te vergeten het cadeau waarbij tijdens het uitpakken al bleek dat hij er erg blij mee was: zijn grote happy horse knuffel die hij van mijn schoonzusje kreeg. Echt dat snoetje toen hij hem zag, hij begon er direct mee te knuffelen. Zo lief!

Welke cadeaus zijn tot nu toe een succes?

Zoals ik hierboven al aangaf was de knuffel echt een instant succes, maar er zijn nog meer cadeaus waar hij echt al direct mee aan het spelen is gegaan. Dan noem ik bijvoorbeeld:

 • De tractor; hij wil er telkens zelf opkruipen en kan er nu al mee achteruit rijden als hij erop zit.
 • De tipi tent; lekker samen met zijn zus erin spelen.
 • De hamerbank; al is de hamer onbruikbaar omdat hij telkens los schiet, deze moeten we nog even met secondelijm weer vastzetten.
 • Het magische liedjesboek van Vtech en de Koetje Boe Bal
 • De zwemband; deze ging mee op vakantie.. alhoewel hij het niet uitkraaide van de pret vond hij het volgens mij wel relaxed.
 • De zandtruck die zelf rijdt; heeft dat nog uitleg nodig?
 • De voorleesboekjes; al vind ik het zelf lastig om hem eruit voor te lezen want het liefst scheurt hij de bladzijdes eruit haha. Boef..
 • De blokkentoren; omgooien maar, wat een pret!

Nu een paar weken later zien we dat hij het nog steeds leuk vindt dus die cadeaus zijn sowieso een succes.

Lees ook: Handige tips voor een eerste verjaardag

Echter zijn er ook cadeaus waar hij nu nog niet zoveel mee kan omdat hij er nog net te klein voor is. Maar aan onze dochter te zien (die er dus mee speelt) zijn ook deze cadeaus een succes. En dan heb ik het bijvoorbeeld over de picknicktafel. Zij speelt er veel aan en zit er met vriendinnetjes aan als ze gaan eten en drinken. De zandbak spullen zijn ook een succes, het emmertje ging ook mee op vakantie. En het PSV kussen daar speelt onze dochter nu veel mee, dus ik vermoed dat Milo dat later ook gaat doen!

2 reacties op “Cadeaus: wat kreeg onze éénjarige en is het een succes?

 • Wat een verwennerij, dat zijn wel hele leuke cadeautjes zeg! Die picknick tafel is een leik idee zeg! Ik vind 1 jaar altijd een lastige leeftijd. Voor het baby speelgoed worden ze te groot en voor de rest zijn ze vaak net wat te klein.

  • Ja dat klopt, al ligt dat wel aan het kind. Die van ons is nog lekker een baby haha. Maar ik vind het zelf niet zo erg om al cadeaus te krijgen voor een iets latere leeftijd. Dan kun je het geleidelijk geven in plaats van in een keer.

Reageren is niet mogelijk.