Buik & Baby Beurs

Vorige week zondag ben ik naar de Buik & Baby Beurs geweest in Sprang-Capelle. Het was niet bepaald om de hoek voor mij, maar ik werd enthousiast door Eefje van Ideefje.nl en het leek me gewoon leuk om nieuwe winkels/webshops te ontdekken. Ook kende ik een aantal webshops wel, maar als je de producten in het echt ziet is dat vaak toch veel fijner vind ik. Dus rond 9 uur in de ochtend (ik had daarna nog een verjaardag) reed ik naar de beurs.

Bij binnenkomst kreeg ik direct een goodiebag en werd me verteld hoe de looproute was en dat er 3 zalen waren. Fijne informatie want één zaal kon ik in eerste instantie niet vinden maar omdat ik dus wist dat hij er was bleef ik ernaar zoeken. Het was al behoorlijk druk zo op de vroege zondagochtend dus helaas kon ik niet de foto’s maken die ik wilde. Toch heb ik een goede impressie gekregen van de verschillende stands en heb ik zelfs een aantal hele leuke nieuwe (web)winkels ontdekt!

De eerste stand was al direct een hele leuke. Deze was van Bloemen & Zo en zij hadden echt prachtig assortiment staan. Gepersonaliseerde kerstballen, houten bordjes met teksten, maar het leukste vond ik nog de lijstjes met tekst. baby beursEr stond ook iemand van “praten met je handjes”, zij is aangesloten bij babygebaren Nederland net zoals Lets talk Signs, de persoon waarbij ik binnenkort een workshop baby gebaren ga doen! Ik vind het erg goed dat hier meer bekendheid aan gegeven wordt en dat ze dus op een beurs als deze staan.

Daarna kwam ik een super leuke stand tegen met geweldige schattige knuffels en super mooie tassen voor de kids. Overigens niet alleen voor de kids hoor, ik zag ook een hele gave tas voor mezelf: met een uil!! Ik geloof dat de winkel Piek a Boe heet!tassenEr stonden in die zaal wel meerdere stands, maar dat waren dan locale ondernemers zoals een verloskundige of een boekhandel. Erg handig voor de mensen die daar wonen maar niet voor een groter publiek dus.

In de volgende zaal kwam ik direct Snoozestar tegen. Een winkel die ik al ontdekt had online, maar waarvan ik dolgraag de spullen in het echt wilde zien. Ze maken echt alles naar jouw wens. Zie je een product en heeft het de “verkeerde” kleur, zij maken hem in de kleur die jij wilt! Zo zag ik een geweldige feestmuts (zie middelste foto) alleen wel in het zachtroze. Nu kan ik die dus laten maken in de kleuren die ik wil! Ideaal…snoozestar baby beursEr stonden verder in die zaal nog veel winkels met kleertjes, wasbare luiers (wel dure vond ik, 25 euro per stuk!), kraamzorg en nog veel meer..

Ik ging echter opzoek naar Ideefje, ik had online contact met haar gehad en wilde haar ook wel eens in real life spreken. Ze stond in de ‘verstopte’ zaal maar dat was in mijn ogen wel de leukste zaal. Ideefje is van ‘ik wens je een wensje’, leuke zelfgemaakte mama-armbanden en nog veel en veel meer! ideefje baby beursOok ontdekte ik daar Stoereprint. Zij kunnen alles voor je bedrukken, maar maken ook echt geweldig leuke glazen tegels met super mooie teksten! IMG_9752Als laatste in die zaal stond Kleine Lucas. Een webshop met echte premature kleertjes. Niet vanaf maatje 44, nee nog veel kleiner. Een uitkomst voor alle ouders met een te vroeg geboren kindje. De kleertjes zien er in het echt nog mooier uit dan op de site en ik stond verbaasd want ze hebben niet alleen dat! Ze verkopen ook mooie handgemaakte kleden, mutsjes, haarbandjes en bandana’s. Zelf kocht ik 4 bandana’s en een haarbandje! kleine lucasDan is er nog één webwinkel waar ik aandacht aan wil besteden en dat is Baby Swimmer. Dit is een idee dat uit Rusland komt maar wat je hier eigenlijk nog helemaal niet veel ziet. De babyswimmer is voor pasgeboren baby’s tot een bepaald gewicht en helpt je dus om je kindje lekker ontspannen in het bad te laten “zwemmen”. Geen gedoe met vasthouden en op een moeilijke manier wassen, nee de babyswimmer om en het wordt een stuk leuker. Het ziet er wellicht raar en eng uit, maar ik heb ze gezien, gevoeld en filmpjes gezien.. Het is echt een super idee! babyswimmerIk was van plan om maar een uurtje op de Beurs te blijven maar dit werd 2 uur. Ik ben benieuwd naar de volgende beurs die ik morgen heb, namelijk de Engeltjes Bengeltjes Beurs in Tilburg! Deze is groter van opzet en er is zelfs een mannencave dus ga ik met mijn gezinnetje om echt de ervaring op te doen zoals andere gezinnen. Ik ben benieuwd!

Ga jij wel eens naar zo’n beurs?

 

11 reacties op “Buik & Baby Beurs

 • Wat leuk, zo’n beurs. Kan me voorstellen dat je veel leuke dingen hebt gezien. Ik vind dat ook altijd zo leuk, nieuwe dingen ontdekken enzo, word er alleen wel altijd heel hebberig van;)

 • Wat leuk zeg! Ik ben nog nooit op zo’n beurs geweest ( geen rede toe) maar als ik zwanger ben/moeder ben zou ik er wel eens heen willen ja.

 • Ziet er erg gezellig uit. Leuk hoor. Met leuke shops. Ik ben in het begin wel een paar keer naar een beurs geweest, onder andere in het ziekenhuis op de kraammarkt en de negen maanden beurs. Een keer ook naar een lokale. Op een gegeven moment heb je het toch al wel snel gezien.

 • Ik kan zelf nooit zo goed tegen de drukte. Heb ook altijd het idee dat mensen hebberig worden en alle fatsoennormen verliezen. Moet wel bekennen dat ik voornamelijk ‘ervaring’ heb met de huishoudbeurs. En ik ben een keer naar de Margriet Winterfair geweest. Ik ben er het type niet voor.

 • Hoi Nicole,

  Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over de buik en baby beurs het was voor ons ook een verrassend succes na deze beurs voor de eerste te mogen organiseren. Wij hebben er ook erg van genoten van alle ondernemers en bezoekers.

  Groetjes Debora

  http://Www.snoozestar.nl

 • Anja Noorlander zegt:

  hoi Nicole.

  Wat heb je een leuk stukje geschreven over de Buik en Baby beurs, het was idd een hele leuke beurs en perfekt georganiseerd maar dat had ik Debora al gezegd! En wat ben ik ontzettend trots hoe je over mijn bedrijf, Bloemen & Zo schrijft, ik maak ook met veel liefde en passie alle gepersionaliseerde producten. de web shop gaat bijna online, ik laat het je weten want met de feestdagen voor de deur, is het mooi als veel mensen dit weten zodat ze hub gepersionaliseerde kado’s op tijd kunnen bestellen.

  Groetjes Anja van Bloemen & Zo te Sprang – Capelle
  Ps als je ons liked op Facebook blijf je helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen

  http://www.Facebook.com/BloemenenZoSC

 • Leuk ik ben dol op zulke beurzen, ik ga alleen bijna nooit. Als mijn auto het weer doet toch maar is rond kijken voor leuke beurzen in de beurt.

 • Hoi Nicole, wat super leuk dat je over de buik en babybeurs hebt geschreven. Het was inderdaad een hele leuke beurs.
  En een babygebaren cursus is super leuk en nuttig. Dank je wel je pratenmetjehandjes hebt vernoemd in je blog. Heel veel plezier bij de cursus en ik hoop dat je er veel aan gaat hebben! Op mijn site of op babygebaren.nl kun je alle info vinden over babygebaren en alle cursussen die wij geven. Liefs Lennie van pratenmetjehandjes.

Reageren is niet mogelijk.