Budgetvriendelijke merkkleding voor kinderen: waar te zoeken en hoe te besparen

Budgetvriendelijke merkkleding voor kinderen: waar te zoeken en hoe te besparen

Als het gaat om kinderkleding dan wil je als ouder dat je kind er leuk uit ziet, maar je weet ook dat ze er zo uitgroeien. Niet voor niets dat je als ouder dus vaak voor budgetvriendelijke kleding kiest. Dit betekent echter niet dat je geen merkkleding kunt kopen, want ook daar zijn budgetvriendelijke oplossingen voor. Hoe je kunt besparen op merkkleding voor je kinderen en tips en suggesties over waar je kunt zoeken vertel ik in deze blog.

6 tips voor budgetvriendelijke merkkleding voor kinderen

1. Outletwinkels bezoeken

Een van de beste plaatsen om goedkope merkkleding voor kinderen te vinden, zijn outletwinkels. Deze winkels bieden merkkleding van het vorige seizoen of overtollige voorraden aan tegen sterk verlaagde prijzen. Je kunt er vaak kleding van bekende merken vinden met kortingen tot wel 70%. Het is de moeite waard om outletwinkels in jouw omgeving te verkennen en te zien welke deals je kunt vinden. Bij ons in de buurt is dat Designer Outlet Roermond, al zijn we ook wel eens naar Bataviastad geweest.

2. Online winkelen

Ook online kun je diverse budgetvriendelijke merkkleding voor kinderen vinden. Er zijn verschillende websites en platforms die zich richten op de verkoop van merkkleding tegen gereduceerde prijzen. Mijn favoriet is Zalando Lounge omdat je daar exclusieve merkartikelen krijgt aangeboden tegen gereduceerde prijzen. Die aanbiedingen duren altijd vrij kort, maar er komen dan ook weer hele leuke aanbiedingen voor in de plaats. Een ander voordeel is dat ik daar niet alleen voor de kinderen mijn slag kan slaan, maar ook voor mijn man en mijzelf.

3. Tweedehands kledingwinkels en markten

Een andere geweldige optie om geld te besparen op merkkleding voor kinderen is het bezoeken van tweedehands kledingwinkels en markten. Veel ouders verkopen de kleding van hun kinderen wanneer ze eruit zijn gegroeid, en vaak kun je daar merkkleding vinden die nog in goede staat verkeert. Door tweedehands te kopen, kun je flink besparen en tegelijkertijd duurzaam winkelen. Hier in de buurt is er twee keer per jaar een kinderkledingbeurs waar ik al diverse merkkleding heb kunnen kopen voor zowel mijn dochter als zoontje.

4. Seizoensuitverkoop

Houd de seizoensuitverkoop in de gaten bij winkels die merkkleding voor kinderen verkopen. Aan het einde van elk seizoen bieden veel winkels kortingen op de huidige collectie om ruimte te maken voor de nieuwe collectie. Dit is een uitstekende kans om merkkleding voor je kinderen tegen gereduceerde prijzen te kopen. Plan je aankopen rond deze periodes en je zult zeker goede deals vinden.

5. Abonneer je op nieuwsbrieven en volg social media

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste aanbiedingen, kortingen en verkopen, is het een goed idee om je te abonneren op nieuwsbrieven van merkkledingwinkels en platforms zoals Zalando Lounge. Ze sturen vaak exclusieve kortingscodes en aankondigingen van verkopen rechtstreeks naar je inbox. Daarnaast is het ook handig om de social media-accounts van deze winkels te volgen, omdat ze soms ook via daar speciale kortingsacties en winacties organiseren.

6. Kledingruil met andere ouders

Je kunt natuurlijk ook kleding ruilen met andere ouders. Dat kan door echt een kledingruil te organiseren met andere ouders zodat je onderling kunt ruilen. Maar misschien heb je ook wel iemand in de buurt die kinderen heeft waarvan de een jonger en de ander ouder is dan jouw kinderen. Op die manier heeft elk kind iets nieuws te dragen zonder dat je er geld aan uit hoeft te geven.

Kwaliteit versus kwantiteit

Bij het zoeken naar budgetvriendelijke kinderkleding is het belangrijk om de balans te vinden tussen kwaliteit en kwantiteit. Het is verleidelijk om goedkope kleding te kopen, maar als het snel verslijt of van slechte kwaliteit is, zul je uiteindelijk meer geld moeten uitgeven aan vervangingen. Daarom investeer ik ook in enkele goede stukken van betrouwbare merken die langer meegaan. Zo kun je uiteindelijk geld besparen op de lange termijn.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *