Budgettip: een ei met klei (Action)

Laatst was ik in de Action, goh Nicole kom je daar ook wel eens niet? Ja ik kom er echt te vaak want als ik er kom gaat er altijd meer mee dan ik wilde. Zo ging ik op zoek naar plakfolie, die ik overigens niet vond, en ging ik weer met 2 tassen vol naar huis. Nu moet ik wel zeggen, ik had ook fleecedekens gekocht en die vullen zo’n tas wel flink. Anyway, naast die fleecedekens en de plakfolie die ik niet vond kocht ik ook nog wat andere dingen waaronder een ei met klei!

Het ei met klei

IMG_8281Al een tijdje liep ik met het idee rond om klei te kopen voor mijn kleine dame. Echter is klei voor 2+ of 3+, dus kocht ik het nooit. Maar omdat ik altijd al een beetje eigenwijs ben besloot ik om toch wat Play-Doh te kopen. Ik begon met 2 bakjes, dat was genoeg voor een eerste keer. Ik wilde al weglopen toen ik het ei zag. Ik had totaal niet op de tekst gelet die erop stond, ik zag figuurtjes en mesjes zitten dus dacht dat dit speelgerei was voor de klei. Het kostte €0,59, serieus? Ja serieus. Negenenvijftig cent. Dat is echt weinig.

IMG_8280

Bol AlgemeenBol Algemeen

Eenmaal thuis kwam ik erachter dat er ook gewoon klein in zit. Klei in een ei met speelgerei. Wat wil je nog meer voor die paar cent? Perfect om aan je dochter (of zoon) te geven voor hun eerste ervaring met klei. Nu is mijn dochter er eentje dat nog veel in de mond wil stoppen, maar na de eerste “hap” en mijn commentaar dat het niet om te eten maar spelen is was dat ook klaar. Natuurlijk zijn de kleine figuurtjes nog te moeilijk, maar het gaat om een ervaring. En ik hou mijn dochter natuurlijk continu in de gaten zodat ze niets inslikt.

Fay haar eerste klei ervaring

IMG_8266Zie je dat snoetje? Ze had het zelf net voor het eerst aangeraakt. Ik liet haar zien wat ze met de figuurtjes en de klei kon. Zo schattig dat snoetje! En zie je meneer de bewaker aan de zijkant staan? Haha, ze dachten dat ze met eten bezig was dus loerden op stukjes die vielen. Echter toen ze vielen vonden ze het maar smerig! IMG_8275Eindelijk heeft ze door wat ze ermee kan. Tenminste, ze heeft ontdekt dat het in stukjes kan. Heel geconcentreerd is ze bezig, dat was echt prachtig om te zien. En nu weet ik wel dat elk kind dit soort dingen leert en zo dingen ontdekt, maar dan mag je nog wel trots zijn op je eigen kind. En genieten van het feit hoe ze dingen oppakt en leert. IMG_8277Uiteindelijk had ze het eitje vol met stukjes klei! Mooi toch. En dat allemaal voor… Haha ja vul maar in. Best fijne budgettip toch? Ook erg handig voor op vakantie. Scheelt een boel qua ruimte!!

8 reacties op “Budgettip: een ei met klei (Action)

  • Ha die zin , wat ik zocht vond ik niet, maar ik kwam toch met 2 volle tassen thuis 🙂 heb ik ook en daarom ga ik er maar niet meer heen. Die klei oogt wel leuk, dat wel ( kijk daar ga ik al bijna weer 😉 )

  • De speelgoed afdeling sla ik altijd over, maar het blijkt wel weer dat dat niet heel handig is. Wat een leuk kei ei. Super om cadeau te doen! Toch maar wat vaker door de ‘kinderafdeling’ dus!

  • Zo, dat is nog eens een budgettip! Lijkt me heel handig inderdaad voor op vakantie. En ja die leeftijdsindicaties op al die dingen… Lekker je eigen gevoel volgen en kijken of het geschikt is of nog even in de kast moet

  • Bedankt voor je tip. Vandaag kwam mijn neefje een dagje spelen en zijn we samen naar de Action gewandeld om een klei ei. Hij heeft er de hele middag heel lief mee gespeeld. Was een groot succes!

Reageren is niet mogelijk.