Leuke (budget) cadeautjes voor onderweg naar vakantie

budget cadeautjes onderweg naar vakantie

Een vakantie is altijd een opwindende tijd, zeker voor kinderen. Maar de reis naar de vakantiebestemming kan soms lang en vermoeiend zijn. In mijn blog met tips voor een lange autoreis met kinderen gaf ik al de tip om cadeautjes mee te nemen die de kinderen onderweg mogen uitpakken. Maar wat zijn nou leuke en betaalbare cadeaus die de kinderen ook nog kunnen bezighouden tijdens de reis? In deze blog deel ik een aantal budget cadeautjes voor onderweg naar vakantie.

Leuke en budgetvriendelijke cadeaus voor onderweg

Bij een lange autoreis, of wanneer we met het vliegtuig gaan, stel ik altijd een pakketje samen voor elk kind met daarin een aantal cadeaus die ze onderweg mogen uitpakken. Dit zijn negen van de tien keer cadeaus waar ze direct mee kunnen spelen. Het ligt er echt aan wat voor een reis het is en hoe lang hij duurt hoeveel cadeaus ik verzamel en wanneer ik ze geef. Is het een lange autoreis van minimaal 16 uur dan zijn het meer cadeaus en wellicht ook andere cadeaus wanneer je een paar uur gaat vliegen. Ook ligt het aan de leeftijd van het kind wat je meeneemt…

Kleurboeken en kleurpotloden

Een kleurboek met favoriete thema’s zoals dieren, voertuigen of sprookjes, samen met een set kleurpotloden of viltstiften, biedt urenlang vermaak. Is je kind al wat ouder dan is een mandala kleurboek misschien ook wel erg leuk. Of een kleurboek van TOPModel, daar is mijn dochter helemaal weg van.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Stickerboeken

Wellicht ken je ze wel, van die Interactieve stickerboeken waarin kinderen stickers kunnen plakken om scènes te maken, personages aan te kleden of puzzels op te lossen. Onze kinderen krijgen dit soort boekjes vaak met hun verjaardag bijvoorbeeld en ze zijn echt leuk en handig ook voor onderweg. Vaak heb je dit soort boeken ook in combinatie met spelletjes zoals onderstaand vakantieboek.

Reisspelletjes

Je hebt tegenwoordig van heel veel spelletjes ook een reisversie. Denk bijvoorbeeld aan mens erger je niet, magnetisch schaken, maar ook spelletjes zoals autobingo. Dit zijn ideale spelletjes om cadeau te geven voor onderweg naar vakantie. Kunnen de kinderen samen een spelletje spelen in de auto, of gewoon alleen in sommige gevallen. Plus je hebt op de bestemming ook nog iets leuks om te spelen. Ook zag ik van Smartgames een leuk magnetisch reisspel… Leuk voor onderweg maar ook gewoon thuis!

Magnetisch tekenbord

Zijn de kinderen wat jonger dan is een magnetisch tekenbord erg leuk om te geven voor onderweg. Op zo’n tekenbord kunnen kinderen tekenen en schrijven met een magnetische pen. Dit kan dus ook telkens weer gewist worden waardoor ze kunnen blijven tekenen en schrijven! Je hebt ze in allerlei soorten varianten en thema’s dus je kunt voor ieder kind een eigen tekenbord kopen die perfect bij hem of haar past.

Vingerpopjes en andere poppetjes

Wat wij vroeger ook wel eens kochten zijn vingerpoppetjes. Met deze vingerpoppetjes kunnen kinderen hun eigen verhalen en toneelstukjes verzinnen. Sterker nog, wij hebben nog een aantal vingerpoppetjes van paw patrol en beide kinderen spelen daar in de auto nog mee. Ook andere kleine poppetjes, zoals die van LOL Surprise zijn superleuk voor in de auto. Struin Marktplaats maar eens af, daar staan deze poppetjes regelmatig voor een klein bedrag te koop.

Bellenblaas

Een bellenblaas is misschien niet een cadeau voor in de auto, maar is wel leuk voor tijdens de vele stops die je onderweg zult hebben. Er moet onderweg toch geplast worden, getankt worden en even gerust worden. Dan is het superleuk om lekker met de bellenblaas te spelen.

Doe boeken

Doe boeken zijn hier ook altijd erg populair dus ook deze koop ik dan ook elk jaar voor zowel onderweg als tijdens de vakantie zelf. Voor mijn dochter kocht ik dit jaar het doeboek van Rutger, Thomas en Paco. Zij is daar helemaal fan van en dit staat al sinds hij uitkwam op haar verlanglijst. Voor Milo kocht ik een vakantieboek van Bobo. En daarnaast heb ik ook nog het boek van Deltas ‘101 reuzeleuke spelletjes en puzzels’ voor de oudste en ‘ik leer rekenen met stickers‘.

Puzzelboekjes

In veel doe boeken staan ook puzzels, maar je hebt natuurlijk ook speciale puzzelboeken. Denk bijvoorbeeld aan boekjes met sudoku, woordzoekers en kruiswoordraadsels. Deze heb je ook in verschillende leeftijdscategorieën zodat er voor elk kind wel wat bij zit. Heel handig voor onderweg want ze zijn er wel even zoet mee!

Raamstickers

Voor de wat jongere reizigers zijn raamstickers ook leuk als cadeau voor onderweg. Je zou denken dat ze na 1x plakken er wel klaar mee zijn maar uit ervaring kan ik je vertellen dat mijn kinderen er echt meer dan een half uur mee bezig konden zijn. Daarna gingen ze dan slapen of met iets anders spelen en vaak kwamen de stickers later weer tevoorschijn.

Verrekijker

Dit is een tip die ik van iemand anders kreeg, maar die ik zelf nog niet uitgeprobeerd heb. En dat is namelijk het geven van een verrekijker voor onderweg. Bij winkels zoals de Hema, Big Bazaar of de Action hebben ze regelmatig van die verrekijkers speciaal voor kinderen en dat maakt de reis heel wat leuker.

budget cadeautjes onderweg vakantie verrekijker

Klein doosje Lego of Playmobil

Voorgaande jaren heb ik ook wel eens een klein doosje Lego of Playmobil gekocht voor de kinderen voor in de auto. Bij de Kruidvat heb je regelmatig dit soort doosjes in de aanbieding dus die koop ik dan altijd lekker in voor tijdens de reis of bijvoorbeeld als cadeautje voor een kinderfeestje.

Hopelijk helpt deze lijst je bij het vinden van leuke en betaalbare cadeautjes voor kinderen om ze bezig te houden tijdens de reis!

1 reactie op “Leuke (budget) cadeautjes voor onderweg naar vakantie

Reageren is niet mogelijk.